WielerVSS 2015 (15) Giro d' Italia

Discussie in 'Wielrennen' gestart door stijnsportgek, 2 mei 2015.

 1. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  "Jongens, kijk toch eens uit met die camera's", zou Herbert Dijkstra zeggen.

  Maar Contador stapt morgen dus gewoon op zijn fiets. Hopen dat hij die 264 km goed kan verteren.
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het is niet Sasha Modolo, het is ehm, Diego Ulissi!

  Contador heeft vandaag overleefd, morgen normale afstand (190 km ofzo) maar wel aankomst bergop op een col van de eerste categorie in de Molise. De eerste etappe die vooraf "bergetappe" heette. Na de slagvelden van dinsdag en woensdag toen ik niet kon kijken ga ik er morgen maar eens goed voor zitten.
  Laatst bewerkt: 15 mei 2015
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Er gebeurt deze Giro elke etappe wel meerdere volledig onverwachte dingen. Vandaag een kopgroepje dat het volhoudt, een aanvaller die de puntentrui pakt en de kansen van Richie Porte die een enorme knauw krijgen. Nu dan eens kijken hoe het staat met Neerlands trots Tjoeke-tjoeke-Traincha.
 4. Joris180

  Joris180 Active Member

  Port twee minuten terug gezet naar wielwissel met een niet ploeggenoot.(Simon Clarke, ook twee minuten teruggezet). Portie ligt nu twaalfde op 3.09.
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dat zijn blijkbaar regels om te voorkomen dat de rijke ploegen in het peloton een arme ploeg adopteren en die als negen extra knechten inzetten. Ik neem toch aan dat de regel dat niet-ploeggenoten elkaar niet mogen helpen niet opgaat voor zoiets als bidons. In sommige etappes zitten immers wel eens leden van één ploeg verspreid over drie of meer groepen en dan kan je niet achter iedereen een auto hebben rijden en is het soms ook in het belang van je vluchtmakkers om jou een bidonnetje te geven.
 6. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Het stomme is dat Porte het doet op het moment dat zijn ploeggenoten al vlakbij waren. Al scheelt het dat ze met een mannetje meer de achtervolging konden inzetten.
 7. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Regels horen er te zijn ter ondersteuning van de sport. Naar mijn mening is het de intentie die telt en in dit geval was de intentie 'fair play', sportiviteit. Porte won er niks mee, het klassement werd er niet door benadeeld. Pech had hij toch al. Je moet niet willen dat de regels de koers gaan bepalen. Dan krijg je dingen als de Dr. Bibberregel of de kickfinish (Sven Kramer die gewoon met een overwinningsgebaar finishte op het NK Allround 2014). Niemand die er wakker van ligt als het gebeurt en als het een keer wel opzettelijk gebeurt heeft iedereen er vrede mee dat diegene wordt gediskwalificeerd.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Tussenstand na Etappe 11:

  1. Alberto Contador 46u54'19" (16)
  2. Fabio Aru +3" (15)
  6. Rigoberto Uran +2'10" (17)
  12. Richie Porte +3'09" (14)
  14. Darwin Atapuma +3'10" (2)
  16. Jurgen VdBroeck +3'33" (3)
  20. Ion Izagirre +5'47" (1)
  21. Ryder Hesjedal +6'07" (2)
  23. Steven Kruijswijk +10'30" (1)
  41. Ilnoer Zakarin +41'20" (4)
  84. Maciej Paterski +1u19'39" (2)
  93. Luca Paolini +1u28'34" (1)
  Uitvallers: Pozzovivo (3e etappe; 12 spelers).

  "Knechten" die in het klassement op 3, 4, 5, 9 en 10 staan. Vluchtgroepen bestaande uit vooraf aangewezen kopmannen. Tijdstraffen voor wielwissels. Een volslagen onbekende aanvaller in de puntentrui. Alles kan blijkbaar deze Giro.

  Morgen een etappe met aankomst bergop een colletje van de vierde categorie (laatste kilometer is enorm steil), dan zeg je natuurlijk Gilbert of Matthews, maar het zal wel weer compleet anders lopen morgen.
 9. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  De Giro lijkt nu bijna wel beslist (ik weet het, er kan nog veel gebeuren in anderhalve week). Aru is niet zo sterk als we dachten en Porte is ook redelijk kansloos voor de overwinning. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Uran. Alberto blijkt gewoon de beste. Aru kan nog flink uithalen, maar ik zie het nog niet gebeuren nu.

  Toch weer een onvoorspelbaar einde. Toen Kangert wegsprong was ik ervan overtuigd dat hij het zou halen. En dan gaat Gilbert er toch nog overheen (en de rest van het peloton ook).
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Oddschecker geeft Contador 1,29/1, Aru 6,32/1, Porte 10,5/1, Landa 44/1, Uran 62/1, Cataldo 101/1, Kreuziger 151/1 en König 181/1.

  De etappe morgen is echt een biljartlaken, dus dat zou normaliter een pure massasprint worden, maar dat is nog niet veel gebeurd deze Giro. Zaterdag een lange tijdrit die het klassement flink op de kop gaat zetten. En daarna nog vijf bergetappes, er komt nog wel spanning aan lijkt me zo.
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Kunnen we niet gewoon afspreken dat die valpartij op 2,99 kilometer voor de streep was?
  Joris180 vindt dit leuk.
 12. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Nee!!! De val was op 3.2 km. En de Italianen willen natuurlijk Aru in het roze. Overigens wel leuk dat hierdoor de spanning wat terugkeert nu Contador ook eens wordt opgehouden. Greipel ook gehinderd en weer geen etappezege.
 13. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  dat niet, maar ik roep al langer dat het idee achter die 3 km regel wel goed is, maar dat hij beter uitgewerkt had kunnen worden met een 5km grens. Het gaat immers toch om etappes met een massasprint, waarin het extra gevaarlijk wordt omdat klassementsrijders angstvallig van voren gehouden moeten worden.
 14. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  De finale van een sprint etappe is vaak 10k .... De risico's blijven dan gelijk of je nu op drie of vijf een grens trekt.
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  je moet ergens een grens trekken. Als we hem op 5km leggen en de valpartij is op 5,1km is het wéér niet goed.
  Een grens is nooit ideaal, omdat je dan gevallen :)P) hebt die er net niet aan voldoen. Maar de enige optie om daar aan te ontkomen is om géén grens te trekken. En ik weet niet of dat nou zo'n goed idee is...
 16. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Probleem is dat het hele peloton zo nodig bij de eerste 20 wil rijden. En dat ploegleiders dat de hele tijd in de oren van de renners tetteren. Voeg daarbij de overvloed aan rotondes, drempels en vluchtheuvels (+ deze ronde het slechte weer) en je weet dat dit gewoon fout blijft gaan.
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Er zijn pas drie echte massasprints geweest, Greipel heeft er daar één van gewonnen waarmee hij een van de weinige sprinters is. Weer geen etappezege is een beetje vreemde formulering.
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  En waarom heeft Steven Kruijswijk zoveel tijd verloren in het begin? Gezien zijn vormpeil in de bergen en zijn bijzonder sterke tijdrit was hij kandidaat voor het podium geweest! :(
 19. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Allemaal door die ene etappe, die ene gekke etappe in de eerste week. Daar verloor hij 8,5 minuut ruim. Echt zonde, inderdaad. Top 10 had makkelijk gekund als hij daar niet door het ijs zakte.
 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Natuurlijk waren de bergetappes in het weekend anders verlopen als Steven Kruijswijk geen tijd verloren had, dan hadden ze hem waarschijnlijk geen voorsprong gegeven. In etappe 8 eindigde hij 1.28 achter Contador nadat hij gegrepen was en in etappe 9 eindigde hij 0.36 voor Contador omdat hij voorsprong behield.

  Maar toch, stel dat Kruijswijk in die knotsgekke etappe 4 gewoon op 1.04 was binnengekomen in het groepje met Amador, Caruso, Van den Broeck, Uran en König. Dan had hij 8.27−1.04 = 7.23 beter gestaan in het klassement en dat had hem fictief op 11.03−7.23 = 3.40 van Contador gezet en had hij nu vierde gestaan op slechts een handjevol tellen van die verdwaalde Russische Costaricaan die nu nog een podiumklassering bezet houdt.

Deel Deze Pagina