WielerVSS 2012 (10): Giro d'Italia

Discussie in 'Wielrennen' gestart door dedeut, 29 apr 2012.

 1. eddy

  eddy Well-Known Member


  Ik verwacht vandaag toch wel een overwinning van Visconti of in ieder geval een poging voor de winst.
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik heb vandaag in mijn team (op TourCoach) de volgende negen mensen opgenomen. Damiano Cunego (Lampre), Alessandro Ballan (BMC Racing Team), Filippo Pozzato (Farnese Vini), Enrico Gasparotto (Astana), Sandy Casar (FDJ - Bigmat), Angel Vicioso Arcos (Katusha), Giovanni Visconti (Movistar), Oscar Gatto (Farnese Vini), Gianni Meersman (Lotto - Belisol). Kortom een team van handige, slimme renners die een finale kunnen rijden.
 3. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  "farrar is uit de giro", door een valpartij en daarna opgegeven.
  was toch door enkelen gespeeld hier
 4. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik had Farrar niet in mijn selectie, maar wel Thor Hushovd. Mijn stoere Viking is uit de Giro! :(
 5. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Scarponi liet even zien dat ie r goed voorstaat. Andere favorieten zaten redelijk mee, maar Cunego zat toch iets verder. Scarponi pakt daarnaast ook nog 12 sec bonificatie, toch niet gek in een giro waarin het atlijd veel meer om seconden gaat dan in de tour.
  (scarponi is 23 keer gespeeld, wv 15 keer als kopman)
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Tour 2006, 2007, 2008, 2010, verschil #1 en #2 minder dan een minuut. In 2009 finishte #4 op 6.01 en in 2011 op 3.20. Vergelijk daarmee eens:

  Giro 2011 (voor DQ Contador):
  1 Alberto Contador 84:05.14
  2 Michele Scarponi +6.10
  3 Vincenzo Nibali +6.56
  4 John Gadret +10.04

  Giro 2006:
  1 Ivan Basso 91:33.36
  2 José Gutiérrez + 9.18
  3 Gilberto Simoni +11.59
  4 Damiano Cunego +18.16

  De Giro heeft altijd de zwaarste bergritten, de koninginnenrit in de Giro heeft vaak meer dan 5000 hoogtemeters en bovendien zijn de klimmer vaak steil, onregelmatig en over slecht wegdek. Vergeleken met de andere Grote Rondes heeft de Tour het sterkste deelnemersveld en de heeft de Vuelta de meeste bergritten, maar die zijn vaak alleen maar aankomst bergop.
 7. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  ja, laat ik het iets preciezer zeggen:
  in de giro wordt altijd meer om de secondjes gestreden, mede door de vele aankomsten bergop, ook terwijl het niet echt een bergetappe is. Maar door de bonificatieseconden is er toch altijd de drang om aan te vallen en weer wat tellen winst te pakken. Ook ontbreekt de grote tijdrit, die we van de tour wel kennen.
  daarom zien we in de giro dat de klassementsrijders zich drie weken laten zien, daar waar ze in de tour wachten, wachten. om vervolgens nog weer te wachten. Eerst wachten we allemaal anderhalve week op de eerste bergen. Dan zijn er drie etappes na elkaar, maar ja, dan stelt de eerste etappe eigenlijk niet zoveel voor. Dan in de tweede wachten we eerst even af, en in de derde etappe gaan we echt aanvallen, maar we wachten op de slotklim.

  en dat komt ook omdat je geen secondjes sprokkelen kunt, omdat de etappes zich er niet voor lenen. En omdat de boniseconden ontbreken.
 8. stijnsportgek

  stijnsportgek Well-Known Member

  Stand van zaken klassementsmannen die gespeeld zijn :

  1 Joaquin Rodriguez
  4 Roman Kreuziger 0.52
  6 Ivan Basso 0.57
  10 Rigoberto Uran 1.10
  11 Michele Scarponi 1.11
  12 Domenico Pozzovivo 1.12
  14 Damiano Cunego 1.37
  17 Sylvester Szmyd 1.53
  23 Frank Schleck 2.11
  32 José Rujano 3.05
 9. eddy

  eddy Well-Known Member

  Morgen gaan we eindelijk kijken wat onze kopmannen er van gaan maken, schijnt morgen "extra zwaar" te worden.
  Er wordt regenachtig en dus kouder weer voorspelt. Maar voor de niet klimgeiten is dat natuurlijk in verhouding zwaarder dan voor de favourieten. (zeker een kans voor kamikaze piloten tussen de grote bergen om een groot gat te slaan, wetende dat Basso niet echt een goede daler is!!).
  Ik hoop zelf de laatste klim te kunnen zien. Ook kijken of alle sprinters nog optijd binnenkomen.
 10. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  en kijken of de sprinters ook nog op tijd binnen willen komen. Ik denk namelijk dat er morgen best wel wat sprinters niet meer aan de start zullen verschijnen.
 11. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  In elk geval Goss. Die start niet meer. Het zal ook afhangen of er morgen een groepje weg rijdt met subtoppers. Als dat het geval is (en dat ligt voor de hand) zal het voor de sprinters lastig gaan worden. Blijft de boel bij elkaar tot aan de eerste klim, zal het zo'n vaart niet lopen. Dan komen ze wel op tijd binnen.
 12. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Cavendish geeft aan door te willen tot aan Milaan: http://www.nusport.nl/giro-2012/2814111 ... ilaan.html. Dat verrast me wel moet ik zeggen, als ik dat geweten had, had ik hem misschien wel als knecht gespeeld voor de rode trui. De kans dat hij hem wint is nog steeds vrij klein, maar het kan wel nog spannend worden.
 13. Tijs

  Tijs Member

  Rabotinni is echt een held. :)
 14. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  ja, dat soort vage geluidjes had ik dus ook al ergens gelezen.
  In dit geval dus jammer dat mensen mij, ondanks mijn belabberde positie in het klassement, nog wel serieus nemen als het om mijn voorspellingen gaat.
 15. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik had een gokje genomen met Schleck maar dat was dus totaal verkeerd. Ik moet trouwens zeggen dat ik deze giro tamelijk saai vind. Nu heb ik ook bijna geen tijd om te kijken, waardoor ik er niet lekker in zit, maar wat ik er van meekrijg kan het me niet heel erg bekoren. Op naar de Tour!
 16. stijnsportgek

  stijnsportgek Well-Known Member

  Het slotweekend gaat veel vergoeden alleen beetje jammer dat ik er dan helemaal niks van kan zien en ik pas dinsdag weet wie de Giro heeft gewonnen :eek:
 17. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  wij weten het al zo'n drie weken !
 18. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Vandaag een mooie etappe. (Ook voor mijn klassement :lol: )
  Kreuziger haakt echt af, ook Cunego ligt nu te ver achter, en zelfs Scarponi kreeg het even erg zwaar, maar dat was ook kramp. Hesjedal staat er het beste voor, met de tijdrit nog te gaan.
  In de bergtrui zijn het met name wat onbekenderen, en als Cavendish nog eens te laat komt, pakt Rodriguez het puntenklassement.
 19. eddy

  eddy Well-Known Member

  Ik kon de laatste klim in het geheel volgen, meteen 6 man los van de rest, met de toppers voor deze Giro, Kreuziger is afgehaakt.
  Maar wat gebeurt er daarna, iedereen wacht maar af. Ook nu gaan de favourieten niet onderling in de aanval
  Basso en Hesjedal probeerden het nog, maar uiteindelijk is Hesjedal natuurlijk de grote winnaar voorlopig en mag Scarponi blij zijn, dat vandaag de finish niet op de top was.
  Scarponi zal nu in de volgende ritten wel op tijd meer drinken, en ik neem aan dat hij tussendoor wel genoeg gegeten had.(krampverschijnselen)
  Voor Hesjedal lonkt nu zelfs al een podiumplaats en zelfs ook nog een girozege op de laatste dag( en misschien een dubbelslag!!) Zou een afstraffing voor Basso zijn, maar Basso heeft nog 2 bergetappes om Hesjedal te kraken.
  We zullen zien, morgen eerst nog een Cav etappe.
 20. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Nou,ik heb het een berg eerder gezien, en ik vind dat er veel geklaagd werd over het zgn 'niet aanvallen'.
  De hele ploeg Basso heeft de hele klim geleid, en een voor een vielen de toen kleine negertjes er af, Met als voornaamste slachtoffers van het moordende tempo dus Cunego en Kreuziger. Noem dat maar niet aanvallen ! p
  Punt is alleen, al vrij snel was ook de laatste helper op, toen heeft Basso het nog alleen geprobeerd, diverse keren, alleen is zijn demarrage geen vlammende. hij heeft het tempo nog laten vieren, om daarna sterker uit een tweede wiel te komen, maar inmiddels was wel duidelijk dat Basso de sterkst was, en dan gaan anderen niet rijden.
  De finale was spectaculair in een afdaling waarin mensen nog weer terug moeten komen.
  Sinds Leenstrafan dat hier eens gepost heeft ben ik er op gaan letten, en hoef ik geen aankomsten bergop meer.
  en nu wordt het nog spannend of Hesjedal, toch een wat grotere zwaardere renner (met zijn 72 kg :lol: ) nog breekt bij een zoveelste bergrit na elkaar.

Deel Deze Pagina