Wielerspel 2019-15 Giro d'Italia

Discussie in 'Wielrennen' gestart door Nogevendit, 3 mei 2019.

 1. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Søren Kragh Andersen ontbreekt inderdaad. Maar dat is omdat ie überhaupt geen Giro rijdt.
 2. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Hmmmm.
  ik bedoelde;
  iedereen steunt Tom, behalve Mjøsaman.
  Zie ook de hint met de vetgemaakte 19x gespeeld. Maar dat viel weg door het boven de foto te plaatsen.
  Haga lag inderdaad zelf ook in de sloot.

  Al met al heel vervelend, gebeurt iedere grote ronde wel dat er kanshebbers of semi-kanshebbers (uit/weg)vallen in de eerste week. Hoewel in de Tour nog meer.
  De 3km-regel mag wat mij betreft wel wat verruimd worden, al was daar hier dacht ik sowieso geen sprake van door de aankomst heuvelop.
 3. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Dat krijg je met een finale die begint met een afdaling. Er was maar één gek nodig die even niet oplet om vrijwel het hele pak stil te zetten. Ook het parcours van maandag met een chicane in de laatste kilometer was vragen om problemen.
 4. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  En exit Dumoulin :(
  Hopelijk raakt ie klaar voor de Tour.
 5. Duif

  Duif Well-Known Member

  Raar dat Oomen wel door rijdt. Die is eigenlijk uit nood gestart, zonder specifieke voorbereiding omdat hij zich op de Tour moest richten, en staat al heel veel achter in het klassement. Kan zich beter weer gaan voorbereiden op de Tour, dan heeft Dumoulin misschien nog wat aan hem. Als Tom tenminste op tijd fit is.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Misschien kan hij nog een keer in een kopgroep meegaan en meedoen om een etappezege.
 7. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Als je hem niet speelt, wil dat nog niet zeggen dat je hem niet steunt. Ik was alleen een beetje allergisch voor het gehype rond Dumoulin, terwijl hij dit seizoen nog niet veel heeft laten zien en hij met een zwakke ploeg aan de start stond. En bij de VSS moet je af en toe gokken.
  Boertje vindt dit leuk.
 8. Boertje

  Boertje Active Member

  Dat geneuzel over de tour, gewoon de focus verzetten naar de Vuelta! Daar heeft Dumoulin ook nog iets recht te zetten.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Niet gek dat Sam Oomen niet ineens ook overhaast de ronde verlaat. In principe kan hij de komende dagen ook gewoon in een vrije, mogelijk lichtelijk beschermde, rol doorrijden, misschien als hij zich goed voelt een gooi doen naar een ritzege en als de cijfers (Sunweb is net als SkyIneos behoorlijk op de cijfers) aanwijzen dat Oomen z'n vorm hapert kan hij altijd nog uitstappen toch?
 10. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Het onderbreken van de Tour-voorbereiding zat 'm natuurlijk in een geplande hoogtestage, die nu niet doorging, en het al eerder beginnen met taperen.
  Dat is allemaal al achter ons. Nu je eenmaal daar bent, kun je zeker nog doorrijden en wellicht van waarde zijn ergens.

  We moeten er wel nadrukkelijk rekening mee houden dat ie de bergen afwacht, kijkt hoe goed ie nog is, en dan als dat toch tegenvalt in de tweede rustdag zijn biezen pakt.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wat is er mis met een hype rond Dumoulin? Dat is juist goed voor een er-is-meer-dan-de-Tour visie in het Nederlandse wielrennen.
  Natuurlijk is het irritant als de praatprogramma's puur op één renner focussen, maar dat heb je altijd. Op dit moment bestaat het Nederlandse tennis ook uit Kiki, Kiki en Kiki. Ik denk dat je daar niet omheen kan in de populaire sportmedia.

  Bereid je er maar op voor dat de Max-hype volgend jaar tot een ongekende hoogte stijgt in Zandvoort. Hoewel Mercedes dit jaar onverslaanbaar blijkt waardoor de F1 saaier is dan ooit. Bottas en Hamilton strijden voor plek 1 en Verstappen vecht met Vettel en Leclerc om plek 3. Iedere race weer.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  En inderdaad, Oomen zit in de kopgroep.
 13. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik ben vooral allergisch voor het scheppen van torenhoge verwachtingen, waarbij elke kritische blik lijkt te ontbreken. Dat Dumoulin dit jaar nog geen fatsoenlijke uitslag had gereden. Dat hij met een team onervaren renners op pad werd gestuurd.
  En ja, dat kritiekloze en die torenhoge verwachtingen zijn er ook bij Max.

  Commercieel gezien heel fijn: elke snipper nieuws is weer aandacht.
 14. Duif

  Duif Well-Known Member

  ...om vervolgens redelijk kansloos als 11e van de 13 over de streep te komen en na afloop aangeeft heel veel last te hebben van pijn in zijn knie en zijn hand. Ik zie de meerwaarde van zijn doorrijden na de opgave van Dumoulin nog steeds niet.
 15. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  exit De Plus (een van de belangrijke bergknechten van Roglic), ziek
 16. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Grote verschillen in de tijdrit van vandaag. Vooral de mindere prestaties van Yates en Lopez vallen op, en in positieve zin Bauke Mollema, die eigenlijk derde in de 'geschoonde'lijst, van alleen favorieten, staat.
  Maar de koers is nog lang, en de beste klimmers met ook nog de sterkste ploegen staan nu op achterstand. Een minuutje is straks niks,
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dan sluit je Amador (4e in Giro 2015) en Bilbao (6e in Giro 2018) al snel uit. Ze begonnen in principe hun Giro met Landa respectievelijk Lopez als kopman, maar die kopmannen behoren toch tot de netto verliezers van de eerste week (naast uiteraard Dumoulin, en ook Yates) en nu kunnen ze vanuit een luxe positie, met een relatief sterke ploeg, kijken hoe ze zich houden als we komende week de bergen in gaan.

  Zoals ik de laatste jaren bergetappes kijk is een minuutje in de bergen moeilijk te maken tussen twee kopmannen in vorm, maar je kan elke dag tijd verliezen door een slag te missen en bovendien kan Jumbo het wel eens moeilijk gaan krijgen omdat hun kopman zo duidelijk boven de rest uitsteekt.
 18. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik verwacht een spervuur van aanvallen, juist omdat de Jumboploeg zwak is, of dat denkt/hoopt men in ieder geval.
  En wil je zo'n ploeg aanvallen, dan moet je daar donderdag al mee beginnen. Gewoon continu beuken en mannetjes vooruit sturen en de ploeg in het geel het gewicht van de koers laten dragen. dan kan bijvoorbeeld het weer, regen, hagel, sneeuw, nog bijdragen aan een algehele vermoeidheid.
  Juist de bovengenoemde ploegen als Astana en Movistar, en ook Bahrein Merida, zullen dit moeten gaan doen.

  Mollema kan gaan profiteren, staat nog net niet hoog genoeg om ook verantwoordelijkheid te moeten nemen, maar het op kop zetten van zijn ploeg om het gat met Bilbao/Formolo te dichten sprak wat mij betreft boekdelen.
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Na de eerste bergetappe:

  1. Polanc (0x) -4'07" t.o.v. Roglic
  2. Roglic (20x)
  5. Nibali (14x) +1:44
  6. Mollema (3x) +1:55
  7. Majka (1x) +2:53
  8. Carapaz (3x) +3:16
  13. Yates (20x) +3:46
  16. Lopez (16x) +4:01
  21. Landa (2x) +4:24
  23. Jungels (1x) +4:52
  29. Formolo (1x) +5:26

  GIREXIT Dumoulin (19x)
 20. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  En Yates en Lopez kunnen we ook meteen schrappen, maar kunnen wel nog punten sprokkelen als ze zich zouden herpakken. Maar vermoedelijk gaan ze eerder voor een ritje gaan en klassementsdromen opbergen.

  Mollema kan stilletjesaan voor podium proberen gaan?
  Laatst bewerkt: 24 mei 2019

Deel Deze Pagina