Wie schaatst waar in seizoen 2011/2012

Discussie in 'Lange baan' gestart door Schaatsfan86, 9 mrt 2011.

 1. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Dat EK is het inderdaad :) hij kwam toen nog (samen met Schneider) langs de tribunes en toen had ik nog aan hem gevraagd of hij nog wel leefde ;) maar dat was zo ;)
 2. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik lees net op SchaatsEnzo dat er bij KNSB Groningen heel veel gaat veranderen. Heel wat rijders eruit. Philip Borjaka wordt niet meer uitgenodigd voor de ploeg en zo zijn er nog meer. Wierd Osinga stapt bijv over naar een marathonploeg.
 3. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Teletekst meldt dat Havard en Hege Bokko definitief bij Mueller's CBA hebbengetekend, evenals Contin en Rojler. Elgersma is nog niet bevestigd maar teletekst meldt de geruchten wel.
 4. Lars-Lover

  Lars-Lover Active Member

  Lars zei afgelopen week nog geen keuze te hebben gemaakt. Hij zit zelf nog een beetje in dubio over wat hij nou verder wil, zover ik begreep. Maar ja, het kan zijn dat hij de afgelopen dagen toch de knoop heeft doorgehakt. We zullen het wel horen dan.. Ben benieuwd!
 5. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Telegraaf meldt hetzelfde; met als toevoeging dat Shani Davis niet meer bij Mueller zal schaatsen. En zij zeggen niets over Elgersma.
 6. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  De 2 Zweden die al bij het team zaten (Friberg en Eriksson) blijven ook. Verder gaat ook Nicole Garrido bij het team rijden. Zij is trouwens de vriendin van Contin ;) Eskil Ervik wordt de teamleider en zijn ambitie is om het uiteindelijk een team van 10-12 schaatsers te laten worden. Er zijn ook nog gesprekken met wat Japanners en Nederlanders, waaronder dan waarschijnlijk Elgersma.

  Op Heges website is in het Nederlands te lezen waarom zij deze keuze heeft gemaakt :)

  De Noorse bond staat trouwens niet toe dat Mueller op het ijs staat tijdens te wedstrijden om de Bøkko's te coachen. Dat blijft de taak van bondscoach Jarle Pedersen. Hij respecteert de keuze ook maar zegt tegelijkertijd ook dat hij de Bøkko's niet nodig heeft in de ploeg en er vele andere talentvolle Noren zijn. Daarnaast zit hij ook niet te wachten op een samenwerking met Mueller. HIj zal alleen met hem overleggen als het moet.
 7. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker


  Volgens mij is het al bekend dat Carrido en Contin bij elkaar zijn via het "liefde bij het schaatsen" topic ;) Ik vind het altijd wel gewaagd om als stelletje in een ploeg te gaan trainen, al zijn er bijv. in de Poolse schaatswereld ook 2 stelletjes die met elkaar trainen. Maar ik vraag me ook af of de "stage" van Nesbitt bewust van zon korte duur was of dat haar relatie me Simon ermee te maken had ;)

  Mooi verhaal van Hege trouwens :)

  En ik denk dat het qua internationale wedstrijden een constructie zal worden a la TVM met Konrad Niedzwiedzki. Al zie je daar ook een verschuiving; eerst stonden TVM-coaches niet op het ijs bij zijn races maar later in het seizoen wel. En dat zal bij Mueller niet gebeuren omdat ze hem niet op het ijs toelaten...
 8. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Ik vond dat Havard juist dit jaar weer wat beter was gaan schaatsen. Hoop dat hij dat vast kan houden.

  NOS meldt interesse voor Lars ook.
 9. Kirs

  Kirs Member

  Noorse bondsgroep voor volgend seizoen is ook bekend, en geen verrassingen eigenlijk.

  Sprint/mellomdistanse:
  Espen Aarnes Hvammen, Eidsvold TF
  Even Johansen, Tynset IF
  Mikael Flygind Larsen H&BSK
  Christoffer Rukke, Hol IL
  Håvard Lorentzen, Fana IL

  Allround/lang:
  Sverre Lunde Pedersen, Fana IL
  Henrik Christiansen, Asker SK
  Fredrik van der Horst, Tønsbergs TF
  Ida Njåtun, Asker SK
  Mari Hemmer, Aktiv SK

  Trainers blijven Jarle Pedersen en Janne Hanninen, waarbij ik dus ook verwacht dat de samenwerking tussen Noorwegen en Finland, de sprinters dan gecontinueerd wordt
 10. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Is Grodum nu definitief gestopt? Of zit hij er gewoon niet meer bij?
 11. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Grødum traint bij een regionale ploeg :) Hij is voor vorig seizoen zelf uit het team gestapt of niet meer geselecteerd (weet ik zo niet meer :oops: ) maar het laatste wat ik gehoord heb is dat hij nog twijfelde over doorgaan of niet.
 12. Edwin

  Edwin Active Member

  Contin was bij Hofmeier als trainingspartner van Renz en Koen, maar veelal in Calgary bij Garrido te vinden dus dat Garrido ook bij CBA gaat rijden is niet heel onlogisch, secundaire arbeidsvoorwaarden ;)
 13. Edwin

  Edwin Active Member

 14. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Grappig, Team Nino is er al jaren maar nu voor het eerst zijn ze "groot"; in die zin dat zij het Gewest Utrecht gaan vormen. Ik las op hun website dat het ze zelf benaderd zijn door het Gewest en dit vervolgens de reden was om te splitsen en de Gewestelijke rijders van Utrecht overgaan naar Nino.
 15. farmgirl

  farmgirl New Member

 16. Edwin

  Edwin Active Member

  Dan zal Hein Otterspeer wel bijna zeker naar APPM gaan.
 17. abscbs

  abscbs New Member

  Gerucht gaat dat TVM weer Profsponsor wordt van wielrennen.
 18. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ik vind het opvallend stil rond de Liga ploeg. Trainer eruit, maar komt er nog een nieuwe? En ze moeten ook wel meer schaatsters aantrekken, anders krijgen geen A-status Die kunnen ze dan niet kopen
 19. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Nu is het definitief, Davis weg bij Mueller: http://www.nusport.nl/schaatsen/2490696 ... eller.html
 20. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik zag alleen dat Annette Gerritsen foto's had gemaakt voor team Liga.Dat zou dus kunnen betekenen dat ze gewoon door gaan..

Deel Deze Pagina