Wie schaatst waar in seizoen 2011/2012

Discussie in 'Lange baan' gestart door Schaatsfan86, 9 mrt 2011.

 1. Icespeedskater

  Icespeedskater New Member

  Ok, via speedskatingnews.info zie ik nu ook dat hij in Innsbruck gereden heeft bij het oosternrijks kampioenschap. Ik vind het een opmerkelijke keuze, omdat daar al EK rijder rijdt die zeker net zo goed is en misschien wel beter. Als ik de tijden zie van Bram en die vergelijk met 15 jarige jongens die daar ook hebben gereden bij het kampioenschap moet ik werkelijk twijfelen of Bram wel het niveau haalt om überhaupt het EK te halen. Zo geweldig vind ik zijn tijden niet om naar de OS te willen. Tevens vind ik het het verwisselen van nationaliteit gewoon niet mogen om een kampioenschap te rijden. De ISU had twee jaar geleden met de BAM rijders er een stokje voor gestoken. De regels bij de ISU zijn zo dat de rijders van een land de mogelijkheid hebben om met kampioenschappen mee te doen en zodoende de ontwikkeling in een land te verbeteren. Bram traint ook niet in oostenrijk, maar gaat bij 1np mee trainen. Hierdoor verbeterd er niets in oostenrijk zelf. Er zijn genoeg voorbeelden te noemen van rijders die die voor hem gedaan hebben en geen enkel land is er beter van geworden op de lange duur. Ik hoop dat de ISU hier ook nog een stokje voor steekt en oostenrijk gewoon een oostenrijker laat rijden op het EK en niet een halve nederlander
 2. Edwin

  Edwin Active Member

 3. Regenboog

  Regenboog Member

  Volgens mij zat hij bij gewest Friesland.
  Maar heeft iemand wat van Maurice Vriend gehoord?
 4. Edwin

  Edwin Active Member

 5. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  Roberto Sighel is nu ook in dienst van Rusland
 6. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Wie gaat hij trainen?
 7. Jessie

  Jessie Member

  Arjen van der Kieft weg bij 1nP, gaat zelfstandig verder!
 8. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Vreemd nieuws. Ik vraag me af wat de reden is. Ik zou zeggen dat het wel een soort van conflict moet zijn, want in team ben je normaal gesproken toch altijd beter af dan in je eentje.
 9. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Wie schaatst waar in seizoen 2011/2012? Ik hoop dat Paulien schaatst tijdens de World Cups:

  Klinkt veelbelovend!
 10. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik denk dat conflict wel mee valt. Ik denk dat het hem zat in de middelen. Ik weet bijv. dat 1Np niet altijd met hem meekonden naar de worldcups ivm beperkte middelen of dat het niet lukte om gezamenlijk op trainingskamp te gaan. Dus wat heb je dan aan een team als je niet met elkaar kan trainen?

  Ik vind het eerlijk gezegd dan ook geen vreemd nieuws en Arjen kennende weet hij zijn boontjes wel te doppen. Hij heeft het jaren alleen gedaan, kwam toen uit bij Anni Friesinger & c etc. En kijk waar hij nu staat.

  En bij Sjoerd de Vries vroeg niemand zich af of het een conflict is geweest; ook hij is gestopt bij een team zonder een alternatief achter de hand te hebben. Soort gelijke situatie lijkt me.
 11. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  niemand :lol: ..volgens mij gaat hij zich met t materiaal bezighouden
 12. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Dat is ook belangrijk dat iemand zich met het materiaal bezig houdt ;)

  Ik heb deze week ook weer iets gehoord waarover ik mij wederom heb verbaasd al ben ik het inmiddels wel gewend. Polen wil het sprinten weer op de kaart zetten maar tegelijkertijd jagen ze al hun sprinters weg en blijft er niets meer over. Ze weigeren namelijk hun Poolse sprinters op wat voor manier dan ook te ondersteunen waardoor ze niet kunnen trainen... Tja, als ik ooit de kans heb de Poolse bond over te nemen :mrgreen:

  Verder zag ik dat Arjen van der Kieft op trainingskamp is in Kazachstan. Zonder 1NP, heeft hij het nog steeds goed voor elkaar.
  Freddy Wennemars traint ook nog steeds.

  Volgens mij is van de APPM=ers alleen nog Tim Roelofsen zonder ploeg? Weet iemand wat hij gaat doen?
 13. Lars-Lover

  Lars-Lover Active Member

  Ja, klopt. Ik heb verder ook nog niks gehoord over wat Tim nu gaat doen. Daar ben ik ook wel benieuwd naar!
 14. Icespeedskater

  Icespeedskater New Member

  Is er eigenlijk al bekend wie de nieuwe trainer wordt voor de team persuit? Wie vervangt Renate Groenewold? Of komt er geen vervanger?
 15. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Oostenrijkse rijders weten van niets. Het plan was er vorig jaar wel maar Smallenbroek vond het uiteindelijk toch niet leuk daar. Maar mogelijk dat nu hij bij 1NP kan trainen, het nieuw licht op de zaak werpt en hij dus alsnog de overstap heeft gemaakt/wil maken omdat hij nu wel in Nederland kan trainen etc.
 16. Jessie

  Jessie Member

  Dus toch Oostenrijk voor Smallenbroek.
 17. nino

  nino Member

  Als ik het allemaal goed begrijp bestaat het nieuwe team CBA uit: Havard Bokko, Hege Bokko, Joel Erikson, Daniel Friberg, Lars Elgersma, Alexis Contin en Nicole Garrido, Peter Mueller, Eskil Ervik, en Andreas Larsson.
  Ik kan me geen schaatsteam herinneren met zo´n internationale oriëntatie.

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XvH3olnR0mc&feature=share[/youtube]

  In onvermijdelijke speedboot (Muellers hobby) komen de betrokkenen in Noors en Zweeds aan het woord. Halverwege praat Mueller in het Engels: Het team wordt gesteund door het Zweeds Olympisch Committe en kan ook van Zweedse sportfaciliteiten gebruik maken.

  Hoeveel nachtjes is het nog slapen voor de eerste Worldcup?
 18. Edwin

  Edwin Active Member

  Nog 157 nachtjes slapen.
 19. nino

  nino Member

  Oei dat valt tegen...dan moeten we ondertussen nog maar wat andere leuke dingen gaan doen.
 20. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik blijf het raar vinden; wel voor het land uitkomen maar bij een totaal andere ploeg trainen. Ok, Alexis Contin trainde destijds ook bij DSB en Hofmeijer en kwam uit voor Frankrijk maar dat is tenminste een echte Franzoos ;)

Deel Deze Pagina