Wie schaatst waar in seizoen 2011/2012

Discussie in 'Lange baan' gestart door Schaatsfan86, 9 mrt 2011.

 1. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Hoezo niet? Volgens mij is 1nP nagenoeg leeg of krimpen ze bewust in :oops:
 2. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Bij 1nP schaatsen nu alleen nog van der Kieft en Dekker. Met Hermans en van Beek erbij heeft de ploeg dus 4 schaatsers in dienst. Daar zouden er inderdaad nog wel enkele bij moeten passen.
 3. dedeut

  dedeut Well-Known Member

 4. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  En Van der Kieft is nog niet zeker.
 5. Edwin

  Edwin Active Member

  Vreemd dat eerst werd gezegd dat 1nP zich ging richten op vrouwensprint en herenallround en nu dat eerste lijkt te worden afgestoten.
 6. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik heb even een overzichtje gemaakt van alle teams na alle veranderingen:

  Nog slechts drie schaats(t)ers die vorig jaar wel bij een commerciele ploeg zaten, zitten nu zonder. Verder hebben alle ploegen inmiddels wel een redelijk compleet team, al is 3 schaatsters bij Anker en 4 schaatsers bij 1nP natuurlijk nog redelijk magertjes.
 7. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Best wel absurd trouwens dat er 58 schaatsers onder contract staan, dat zijn er alweer 9 meer dan vorig jaar. Zo sterk is de crisis dus nou ook weer niet voelbaar in de schaatswereld.
 8. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Bert Jan van der Veen (BAM) is gestopt. Zie http://www.bamschaatsteam.nl/nieuws/

  Of de schaatsers nemen met minder genoegen. Ik kan me niet voorstellen dat de budgetten omhoog gegaan zijn.
 9. Icespeedskater

  Icespeedskater New Member

  Volgens mij is er bij Team Groenewold nog geen sponsor, dus het lijkt me dat de rijders ook nog geen salaris betaald krijgen. Je kunt dit een commercieel team noemen, maar veel commercieels zit er hier niet aan. Het enige voordeel is dat ze hier talenten bij elkaar hebben die met elkaar trainen en dus sneller beter worden. Het financiele gedeelte is volgens mij nog zeker niet rond. Hier kun je dus niet zeggen dat het een commercieel team is.

  Verder zijn teams als 1Np ook niet echt commercieel. De gewesten kunnen qua budget soms aardig met zulke teams concurreren. Als we moeten kijken naar schaatsers die echt van de schaatssport kunnen leven, dan moeten de rijders toch echt een salaris krijgen van een gemiddelde werknemer. Als we die schaatsers gaan tellen, dan denk ik dat iedereen aardig schrikt. Ik denk dat er nog niet de helft van de 58 rijders echt kan leven van alleen het schaatsen.
 10. Sprintfan

  Sprintfan New Member

  En gewestelijke schaatsers zijn ook geen contractschaatsers.

  Verder kun je je afvragen of BAM in dit rijtje thuishoort. Volgens mij is het een marathonploeg met langebaan 'uitstapjes'. Die zijn overigens wel wat uit de hand gelopen..
 11. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Je hebt natuurlijk wel gelijk, maar hoe je het went of keert (of ze nu salaris krijgen of niet), een ploeg kost veel geld, en elke extra schaats(t)er onder contract brengt weer extra kosten met zich mee.
 12. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik lees net op Michel Mulder's twitter dat APPM en Anker samen op trainingskamp zijn geweest. Op zich niet zo'n dom idee. Het zijn allebei kleine sprintploegen (5 en 3 schaats(t)ers) en bovendien zijn het geen concurrenten van elkaar aangezien APPM alleen heren en Anker alleen dames heeft. Misschien is dit de opmaat naar een intensievere samenwerking.
 13. Edwin

  Edwin Active Member

  Volgens mij werd er voor het begin van afgelopen seizoen ook al gesproken over zo'n samenwerking.
 14. Icespeedskater

  Icespeedskater New Member

  MODBREAK Krizz: Quote met nagenoeg gehele stuk over Den Elzen verwijdert.
  INTERVIEW MET WIM DEN ELZEN (BERICHT SCHAATSENZO)

  Het probleem ligt volgens de ervaren trainer bij C-ploegen zoals 1nP en Anker. Den Elzen vertelt in de Volskrant dat deze ploegen zich presenteren als professioneel, maar waar de schaatsers zelf soms 150 of 200 euro per maand moeten meebrengen. 'Dan kun je beter in het gewest blijven. Daar heb je het beter.'
 15. Schaatsenrijder

  Schaatsenrijder New Member

  Ronald Mulder

  Ronald Mulder schaats volgend jaar voor Control. Hij stapt over van APPM naar Control omdat, hij naar eigen zeggen in een meer sprintersploeg wil rijden. In NUsport Magazine staat een mooi stuk van Ronald Mulder. Hij wil graag leren van Olympisch Kampioen Mark Tuitert. Ik hoop dat hij mooie dingen gaat laten zien in Sochi.
 16. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Ik heb het artikel van Ronald in de NUsport magazine niet gelezen... maar om naar Controle te gaan om wat van Mark Tuitert te leren..dat snap ik niet.
  Volgens mij heeft hij reeds een goede wedstrijdmentaliteit... en om te leren gitaarspelen zal het ook wel niet gaan.. wat dan wel techniek?? Dan zal hij veel meer van Groothuis kunnen leren...
  [smerig inkoppermode on]Misschien een goede valtechniek ontwikkelen??[smerig inkoppermode off]
 17. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dat heeft ie vast al geleerd tijdens het inlinen. :wink:
 18. em1205

  em1205 New Member

  Met Ronald Mulder is Control meer een sprintploeg geworden dan het was. Er zijn nu 2 echte sprintploegen bij de heren, want ook APPM is een ploeg van korte afstand rijders. Het zal voor de andere rijders moeilijk worden om nog WC-tickets te bemachtigen op de korte afstanden.
 19. Sprintfan

  Sprintfan New Member

  Je doet Tuitert echt veel te kort zo. Die jongen is Olympisch kampioen! En daarnaast heeft hij inmiddels al levenslange ervaring met verschillende ploegen en coaches. Daar kan zelfs Orie van leren.
 20. Edwin

  Edwin Active Member

  Geruchten op Schaatsenzo:
  *Bloemen traint bij Gewest Friesland.
  *Marit Dekker naar Team Anker.
  *Bart vd Berg en Bram Smallenbroek naar 1nP.

Deel Deze Pagina