Wie schaatst waar in seizoen 2011/2012

Discussie in 'Lange baan' gestart door Schaatsfan86, 9 mrt 2011.

 1. Sprintfan

  Sprintfan New Member

  Komt Nijenhuis nog terug?? ;-)
 2. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Die schijnt in Utrecht te studeren.
 3. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Van der Kieft schreef half april op zijn site dat hij al is begonnen met trainen om geen achterstand op te lopen en zo mee kan trainen met het nieuwe team. Welk team/hoe het team eruit ziet was nog niet duidelijk ivm onderhandeling/transfers die nog liepen.

  Wat betreft de Ex-appmers: Zou me niets verbazen als een groot deel stopt.

  Elgersma doet er wel erg lang over om een keuze te maken. Eerste berichten van zijn mogelijke overgang naar CBA dateren van begin april. Mueller wil hem wel heel graag hebben anders zou hij niet zolang onderhandelen denk ik zo.
 4. Sprintfan

  Sprintfan New Member

  Ik las laatst ergens dat hij z'n studie aan het afronden is. Misschien heeft het daarmee te maken en is het al lang rond.
 5. Icespeedskater

  Icespeedskater New Member

  Rutger Tijssen wordt de nieuwe coach van Liga. Dan is 1Np nog zonder coach. Ben benieuwd welke rijders nog aangetrokken worden. Zou misschien Arjen v.d. Kieft meegaan naar Liga? Zou wel verrassend zijn wegens de sprinters en Arjen als 10 km rijder.

  Verder hoor ik dat er in Belgie een team wordt opgezet met kopman Bart Swings. Ook Ferre Spruyt zou zich daar aansluiten. Coach wordt waarschijnlijk Marc Otter die Bart ook het afgelopen seizoen heeft getraind.
 6. Mandy

  Mandy Active Member

 7. Sprintfan

  Sprintfan New Member

  Leuk voor die meiden! De vrouwenteams gaan goed zo. Nog even en er is meer 'breedte' bij de vrouwen in de top dan bij de mannen.
 8. Sprintfan

  Sprintfan New Member

  Wie zitten nu nog bij Anker??
 9. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  het is fijn om in deze tijd een schaatsende vrouw te zijn! die damesteams gaan super! erg leuk.
  1nP is nu wel helemaal uitgekleed en gestript. mooi dat anice das ook een merkenteam heeft, volgens mij kan die zich nog echt verder ontwikkelen.
 10. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Irene Schouten (naar Liga)
  Sophie Nijman
  Ingeborg Kroon
  Thijsje Oenema (naar team Groenewold)
  Linda de Vries (naar Liga)
 11. Sprintfan

  Sprintfan New Member

  Ohja.. Die zijn ook goed. Leuk die teams. Nu nog ff harder gaan schaatsen.
 12. cindycinderella

  cindycinderella New Member

  Waarom krijgt Floor van de Brand een stageplaats en geen contract meer? En waarom zegt ze op haar twitter dat ze volgend jaar voor het gewest Friesland schaatst???
 13. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Maar ze laten het er niet bij zitten en halen Mayon Kuipers: http://schaatsen.nl/topsport-langebaan/ ... team-anker
 14. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Overigens is het idee dat vrouwen het wel erg goed krijgen met de komst van al die damesteams nogal overdreven. Je kunt beter stellen dat de boel nu is rechtgetrokken:

  Damesteams:
  Groenewold (7 dames)
  Liga (7 dames)
  Anker (3 dames)

  Herenteams
  APPM (4 heren)
  BAM (7 heren)

  Gemengde teams
  TVM (5 heren, 2 dames)
  Control (6 heren, 4 dames)
  Hofmeier (4 heren, 3 dames)
  1nP (1 heer, 1 dame)

  Totaal: 27 heren en 27 dames onder contract
 15. Sprintfan

  Sprintfan New Member

  Dan kan alleen Elgersma de balans nog verstoren! ;-)
 16. Sprintfan

  Sprintfan New Member

  Lees net dat Elgersma naar CBA gaat. Definitief
 17. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  mooi dat het nu eindelijk rond is. fijn dat hij nog eventjes blijft schaatsen. denk dat het voor CBA toch belangrijk is dat er een NL-er bij zit, want daar zit toch het meeste publiek en dus aandacht voor zo'n team..
 18. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Met alle respect voor Elgersma, vind dit een hele goede en mooie kans voor hem om nog een keer alles uit zijn carriere te halen. Toch he, vind ik het nog steeds apart dat een Lars Elgersma een aanbod krijgt om met de beste schaatsers van de wereld te mogen trainen... Ik ben erg benieuwd wat de overwegingen van Mueller waren en zijn. Daar zullen we helaas nooit achter komen vrees ik.
 19. em1205

  em1205 New Member

  Ik denk dat er een aantal aanwijzingen zijn voor een trainer zoals Mueller. Technisch gezien is Elgersma 1 van de beste schaatsers die er is, voeg daar bij het fysieke aspect ( beer van een kerel ), dan moet je tot de conclusie komen dat er nog wel wat winst te behalen is en dat andere trainers er iets nog niet uitgehaald hebben wat er mogelijk inzit. Verder denk ik dat hij een heel goede aanvulling is voor snelheids trainingen voor Bokko, want dat mist de ploeg na het vertrek van Davis. Ik ken de sponsor niet, maar naamsbekendheid in Nederland verkrijgen in kan een overweging zijn, maar ik denk het niet.
  Ik vind het in ieder geval leuk dat Lars Elgersma doorgaat met schaatsen en dat hij dat als eerste nederlandse topper bij een buitenlandse ploeg doet. In het buitenland schaatsen heeft ook Bob de Jong tot een stabiele topper gemaakt.
 20. Edwin

  Edwin Active Member

  Volgens een anonieme bron op SchaatsEnzo (in de comments) gaan Hermans en van Beek van gewest Zuid-Holland naar 1nP. Als dat waar is is er nergens plek voor het ex-APPM-allroundtrio.

Deel Deze Pagina