Wereldkampioenschappen allround 2015, Calgary, 7–8 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 16 feb 2015.

 1. Mey

  Mey Well-Known Member

  Dat is geen antwoord op de vraag. Je hebt er nogal een handje van om vragen die je niet bevallen gewoon niet te beantwoorden, of te verwijzen naar een 'boek' of een 'artikel' zonder namen dat je gelezen hebt. Dat is geen manier om te discussiëren. Dat KK en Alex dat doen is tot daaraantoe. Jij kan beter.
 2. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Jouw persoonlijke blijdschap is dat de WR's zullen blijven staan op naam van Kramer, who you think you're fooling? Bergsma's manier om een allround toernooi te benaderen is niet zo veel wezenlijks anders dan Sven. De schade op de 500m beperken, de 1.500m beetje goed doorkomen en alles op de 5k/10k te zetten. Je doet beetje laagdunkend over Bergsma, maar goed..da's jouw recht I guess.
 3. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Nou, nou...dacht we beetje goed konden vinden met mekaar.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Absoluut niet. Echt niet. Ik zou Bergsma graag de WR's zien aanvallen in een andere wedstrijd dan het allroundtoernooi. Maar goed, blijkbaar kun jij je dat niet voorstellen.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat is wel een antwoord. In de tijd van Karlstad was een afstandstitel op het WK allround bijna wat nu een titel is op het WK afstanden. En dus was het toen een totaal ander verhaal.

  Gelukkig hebben ze nu een WK afstanden (en wat mij betreft snel ook weer een keer op hoogte), dus hoeft het WK allround niet meer als afstandstoernooi te worden gebruikt.
  strawbale vindt dit leuk.
 6. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Tja, het is heel simpel. We kunnen er nog weken over praten, maar Jorrit doet niet mee aan het WK allround en zal dus het WR op de 10km niet kunnen verbeteren. En dat is zijn eigen fout, had hij zich maar moeten plaatsen wanneer het moest.

  En wat een verrassing, ik zie dat KK24 weer langs is gekomen met zijn voorspelbare reacties: het is niet spannend, Sven en Ireen winnen op hun sloffen etc.
  Noem mij lekker naïef, maar ik geloof niet dat het zo makkelijk zal gaan. Ik vind Sven de laatste tijd toch niet meer zo dominerend op allround gebied, won toch maar met moeite van Koen tijdens het EK allround. Maar goed, we zullen zien!
 7. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  :)
 8. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Konrad Niedzwiedzki plaatst zich niet per ongeluk voor de 10km. Hij weet waar hij aan begint als hij gaat allrounden en zal ook de 10 km rijden als hij zich plaatst. Je kan je tenslotte ook afmelden maar dat doet hij niet. Hij doet niet mee voor de winst op de 500 of de winst op de 1500, zijn motivatie om mee te doen is breder dan dat.
  LeeMoZovski en leenstrafan vinden dit leuk.
 9. Celebithil

  Celebithil Member

  Ik deel Hakkie's blijdschap dat niet iemand aan het WK allround gaat meedoen, waarvan de coach (http://nos.nl/video/2008496-wk-allround-is-het-doel.html) zegt over het doel voor deelnamen aan het NK allround: "Wat er te winnen is een plek op het WK allround in Calgary en daar kun je heel hard rijden op afstanden die hem beter liggen dan de 500 en de 1500." Dan hoor ik gewoon "Bergsma wil daar een keer heel hard de 5 en de 10 rijden", en heel hard zal toch moeten slaan op "harder dan op andere banen", ofwel een WR. Dus dan merk ik op dat Anema voor het NK allround heeft gezegd dat het doel van Bergsma op het WK allround niet is een goed allround kampioenschap rijden. Dan heb ik liever deelnemers die dat wel als doel hebben. Overigens, had Bergsma zich geplaatst, dan had hij natuurlijk met die zelf verdiende plek mogen doen wat hij wilde, ook al zou ik, of zelfs iedereen anders, zijn doelstellingen niet waarderen.
 10. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ok, jullie hebben gelijk, hij is idd overall ook best goed, beter dan ik suggereerde. Ik bedoelde meer dat hij op voorhand nooit voor de allroundtitel zal gaan, dat ligt niet in zijn macht. Mijn statement was ook meer een reactie op Hakkie dat afstandsoverwinningen op een allround toernooi er niet toe doen, want dat doen ze wel voor een heleboel rijders, o.a. Niedzwiedzki. In het verleden was Frank Diettrich ook zo'n voorbeeld, die ging voor de overwinningen op de lange afstanden. En met die gouden afstandsmedailles was hij hartstikke blij, en terecht.
  Tsuki vindt dit leuk.
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het komende jaar zijn er geen titeltoernooien in Noord-Amerika, dus kunnen we er vanuit gaan dat er in november of december twee wereldbekerwedstrijden plaatsvinden in Noord-Amerika. Voor Canada zal dat vrijwel zeker Calgary worden, voor USA waarschijnlijk Salt Lake en heel misschien Milwaukee.

  De WK afstanden komend seizoen zijn op Kolomna, laaglandbaan, in 2017 (WK) en 2018 (OS) op Gangneung ook een laaglandbaan.

  Schaatsen is nou eenmaal een sport waarbij de betere atleet in 95% van de gevallen ook de snellere tijd neer zet. Zeker nu het een binnensport is geworden. Dat is tegelijkertijd de charme als de makke van de sport.
 12. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Rare conclusie eigenlijk...Bergsma moet het toch van de 5/10 km hebben. Wat is nou raar om te zeggen dat hij op die afstanden zal (moeten) knallen tijden eens wk allround?
 13. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Dat is niet raar.

  Maar het punt is dat veel mensen bang zijn of waren dat Bergsma om te kunnen knallen op de 5 en 10km de andere afstanden een beetje zou laten lopen.
 14. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member


  Knul doe eens niet zo naief, als je verstand van schaatsen had en van allrounden in het bijzonder dan zou je niet zoveel onzin uitkramen,
  Natuurlijk wordt het niet spannend! heb jij nooit eerder allrounden gezien of zo?
  Sven en Ireen die doen wat ze moeten doen en die worden gewoon wereldkampioen en daarvoor hoeven ze niet eens voluit te gaan, das nog het mooiste
  Over 3 weken spreek ik je wel weer en dan zal jij eens zien wie er weer eens gelijk heeft gekregen
 15. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Bang om de WR's van Sven natuurlijk. Tsjaa..nothing lasts forever, toch?
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik ben het met je eens dat Jorrit gewoon mee had mogen doen (als hij zich netjes geplaatst had was hij blijkbaar de beste allrounder) en dat je niet op voorhand kunt zeggen dat hij andere afstanden zou laten lopen.

  maar alsjeblieft, laten we er mee kappen om ons te verdelen in anti-Sven en pro-Sven kampen, of anti-Jorrit en pro-Jorrit kampen. Ik krijg het gevoel dat sommige mensen schaatsen volgen om de tegenstander te kunnen afzeiken. Je hoeft niet van iedereen fan te zijn, maar zullen we er mee kappen om alles in hokjes te stoppen en andere hokjes af te zeiken. Of willen we dezelfde afzeik-cultuur als in het voetbal soms ontstaat? Ik pas.


  Geldt overigens niet alleen voor jou, maar is een algemene oproep. Jouw opmerking is slechts aanleiding de oproep te doen.
  Tsuki, Danielle, leenstrafan en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 17. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Amen! Maar er valt niet te ontkennen dat de meeste mensen die nu blij zijn dat Jorrit zich niet heeft geplaatst voor het WK allround Sven-fanatici zijn omdat Bergsma geen aanval kan doen op de WR's en dan gooien ze het op: oh hij is geen echte allrounder, jada jada.

  Maar je hebt gelijk: let's be fan of just skating i.p.v. schaatsers.
 18. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik ben meer Sven als Jorrit liefhebber maar ik had hem er wel graag bij gehad. Tis gewoon zonde dat die 4e startplek weg is. In het verleden zijn er wel meer rijders naar allroundtournooien gegaan die geen allrounder waren maar toch leuke dingen deden en het publiek op de banken kregen. Rolf Sybrandi bijvoorbeeld en Robert Vunderink, Emiel Hopman. En hun 5/10 km waren van minder niveau als de 5/10 van Bergsma. Andersom is ook gebeurd. Erben Wennemars was ook geen allrounder maar het publiek was dol van hem op het WK van 2007.
 19. Taiphon

  Taiphon Member

  Afgezien van een paar trollen op dit forum, zijn weinig mensen hier echt anti-Sven of anti-Jorrit.

  Schaatsen is ook een beschaafdere sport dan voetbal. :)

  Wat wel opvalt, zijn de provocerende uitspraken van Anema. Wat dat betreft, is het volgende artikel interessant: http://www.schaatsen.nl/nieuws/2/anema-favorietenrol-leidde-richardson-af/:
  Ze moeten van binnen kwaad worden.”

  Hij houdt zijn schaatsers voor dat het gejuich in het stadion, de vragen van de schaatspers en de bewondering van collega-schaatsers er alleen maar voor dient om ze tegen te werken. “Heather moet denken dat mensen haar juist liever niet zien winnen.


  Anema's provocerende uitspraken (vooral richting Kramer) zijn dus opzettelijk bedoeld om een anti-Bergsma kamp te creëren, zodat Bergsma iets heeft om "van binnen kwaad te worden".
 20. Monique

  Monique Well-Known Member

  Als dat zo is dan is Anema de grootste trol van allemaal.
  Tsuki en strawbale vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina