Wereldbeker sprint Erfurt (6-7 maart 2010)

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 23 feb 2010.

 1. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik zie trouwens dat nog niemand opgemerkt heeft dat Ket vanochtend de 1000 meter heeft gewonnen. Hij won in 1.11.01.
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  En wanneer was ├╝berhaupt de laatste keer dat een Nederlander de 500 meter won?
 3. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik heb het al gevonden:

 4. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Nee, ook Gerritsen is ziek:

 5. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik bedenk me net dat ze dit waarschijnlijk ook op tv wel hebben verteld (heb nu alleen nog de beschikking over een computer zonder geluid). Dus sorry als ik allemaal reeds bekende dingen post.
 6. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Nee, ook Gerritsen is ziek:

  Nou deze WC is ondertussen ook al aardig gedevalueerd.
 7. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Poeh, zonde voor Boer. Ik had dit niet meer van Angermuller verwacht na haar tegenvallende resultaten op de Spelen.
 8. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  zijzelf ook niet, tranen met tuiten van Angermueller. Wel jammer voor Boer, weer zilver, maar toch mooi gedaan. Bruintjes pakt volgens mij ook een podiumplekje mee

  Van Wotherspoon was toch al bekend tijdens de spelen, dat hij zijn seizoen zou afmaken? Ik ben er blij mee, hopelijk kunnen we volgende week in stijl van velen toppers afscheid nemen.
 9. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Ik doe een gewaagde uitspraak. Duitse TV.
  Ik heb in ieder geval de indruk dat ze het met de schaatsersbelangen niet zo nauw nemen. Het ijs ligt al drie kwartier en nu beginnen ze aan de 1000 zonder nieuwe dweil.
 10. Cindy

  Cindy New Member

  Mooie wedstrijd de 1000 meter, leuk voor Boer dat ze 2e wordt alleen wel jammer dat het 2 weken te laat is....Ook netjes van Bruintjes dat ze derde wordt! :D
  Wel jammer dat gerritsen zich af gemeld had, als ze twee keer de 1000 meter zou winnen dan zou ze meer punten hebben dan nesbit en het klassement nog kunnen winnen.
 11. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  ik erger me altijd een beetje aan de tv commentatoren over Rukke, dat hij die bochten niet kan houden, maar nu maakt hij het in de toekomst wel erg moeilijk door weer in de kussens te gaan liggen. jammer jammer.. ik zou er moedeloos van worden
 12. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Daar erger ik me ook aan! Elke X zeggen ze het weer terwijl het de laatste tijd wel goed gaat eigenlijk! Nu viel hij dan wel weer een keer helaas :( maar dat was alweer een tijdje geleden. Ook jammer dat de commentator hier net als de Noorse media ook al zo negatief is over de Noorse prestaties op OS en in het algemeen. Het is alweer lang geleden dat ze zo'n brede ''top'' hebben. Het zijn dan nog geen podiumplaatsen maar wel een meerdere schaatsers die top 10 rijden bij verschillende wedstrijden en er komt veel talent aan!
 13. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  nederlandse mannen 2-3-4-5 weer 4e voor Kuipers.. krijgt hij over 4jr in Sochi een Van-Velde Story?

  Nederlandsers zijn nog in goede vorm, ook de dames 2-3-5. Goed bezig.
 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  Toch Davis weer, knappe race hoor. Tuitert toch ook heel mooi naar zilver, die bewijst dat die gouden medaille in Vancouver geen toevalstreffer was (wat we natuurlijk eigenlijk allang wisten). En gelukkig voor Groothuis ook nog een podiumplek, dat had hij wel verdiend na zijn pech met die ziekte voor Vancouver.
 15. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Bij de dames zat Malysheva er nog tussen dus 2-3-5... Maar knap inderdaad van Tuitert. Ik denk toch dat Kuipers (en misschien ook Groothuis) iets te vroeg gepiekt hebben in vergelijking met Tuitert en dat Tuitert's voorbereiding ideaal is geweest. Het verschil met Davis is trouwens ook echt klein. Voor hetzelfde geld wint Tuitert gewoon morgen.
 16. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  owh sorry, ik pas t wel ff aan... iets te enthousiast ;)

  ik denk dat Groothuis gewoon de pech van ziek worden heeft gehad. je ziet dat Tuitert nog steeds in bloedvorm is, dat ben je denk ik niet na 1 week kwijt, ondanks alle champagne en feestjes
 17. Ave

  Ave Member

  Beide hierboven gestelde huiskamervragen probeer ik te beantwoorden, maar corrigeer me als ik het fout heb:

  2 Nederlanders op podium 500: Calgary, 14 januari 2005: Wennemars (1) en Van Velde (3). Lobkov werd 2e

  Winnaar: Wennemars in dezelfde wedstrijd
 18. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Die race had ik ook in gedachten. Dus wat mij betreft heb je de vraag goed. Ik moet echter eerlijk bekennen dat ik niet zeker weet of het ook echt de laatste was (ik heb het niet gecontroleerd).
 19. wereldrecord

  wereldrecord New Member

  Het valt me op dat hier rijders voor deze wedstrijd nog kunnen oppeppen. Want je zou toch zeggen dat de schaatsers naar een hoogtepunt toeleven en dit is nou niet echt een hoogtepunt lijkt mij in zo'n seizoen.
 20. Monique

  Monique Well-Known Member

  Met de WB kan je wel veel geld verdienen, wat dat betreft is dat voor een aantal schaatsers vast nog een goede stimulans. En voor velen denk ik dat ze het seizoen ook met een goed gevoel willen afsluiten, zodat ze dat alvast mee kunnen nemen de zomer in.

Deel Deze Pagina