Wereldbeker 3, Salt Lake City, 3-5 december 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 22 nov 2021.

?

Welke baanrecords/wereldrecords gaan sneuvelen?

 1. 500m: Lee Sang-hwa 36,36

  3 stem(men)
  6,3%
 2. 1000m: Brittany Bowe 1.11,61

  10 stem(men)
  20,8%
 3. 1500m: Miho Takagi 1.49,83

  3 stem(men)
  6,3%
 4. 3000m: Martina Sablikova 3.52,02

  22 stem(men)
  45,8%
 5. Minstens één van de team pursuits...

  12 stem(men)
  25,0%
 6. 500m: Pavel Koelizjnikov 33,61

  5 stem(men)
  10,4%
 7. 1000m: Pavel Koelizjnikov 1,05,69

  0 stem(men)
  0,0%
 8. 1500m: Kjeld Nuis 1.40,17

  1 stem(men)
  2,1%
 9. 5000m: Ted-Jan Bloemen 6.01,86

  31 stem(men)
  64,6%
 10. Alle wereldrecords blijven staan

  8 stem(men)
  16,7%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Ik heb prima gelezen. Blijkbaar lijken ze toch ergens anders onder te vallen, want als er een hele waslijst aan uitzonderingen genoemd staat, waarin niet de optie wordt genoemd op nog aanvullende uitzonderingen lijkt het me onwaarschijnlijk dat er een aanvullende uitzondering is gemaakt. Dat is niet echt hoe Amerikanen het doorgaans doen. Misschien dat Daniel17 het inderdaad wel juist interpreteert met de 10% regel of vallen ze inderdaad onder de national interest as determined by the secretary of state, weten wij veel. Schaatsen.nl heeft in ieder geval niet te snel conclusies getrokken of dingen verkeerd opgezocht, want ze hebben in feite gewoon een buitenlands bericht vertaald.

  Maar goed, verder vrij oninteressant hoe de regels precies werken, we gaan het meemaken of ze erin mogen of niet. Hopelijk komt het uiteindelijk wel goed.
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Nogmaals, lezen. Ze vallen onder de REGEL van mensen zonder visa.... Ik heb dus niet gezegd dat ze geen visa hebben, alleen dat volgens de regels het visa dat zij hebben niet valt onder de voorwaarden die nodig zijn om zonder vaccinatie het land in te kunnen. Dit "U.S. citizens, U.S. nationals, Lawful Permanent Residents (aka “Green Card” holders) and immigrant visa holders" zijn zij niet en dus kan dit niet "Zo hebben sporters weldegelijk een visum nodig, dus zullen ze niet onder de regel van mensen zonder visum vallen."
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  Van wat ik lees in meerdere artikelen die na 8 november (ingang van nieuwe reisregels in Amerika) zijn gepubliceerd is dit niet hoe het werkt. Mensen zijn niet welkom met het Russische vaccin ook niet vanuit landen waar alleen dat Vaccin beschikbaar is.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  niet als ze ook Canada niet in mogen...
  sysya en strawbale vinden dit leuk.
 5. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De Nederlandse selectie is bekend. Wisselingen:
  - Van Beek weer i.p.v. A. de Jong op de 1000m
  - Merel Conijn i.p.v. A. de Jong bij de team pursuit
  - Tijmel Snel i.p.v. Janno Botman op de 500m
  - Wesly Dijs i.p.v. Chris Huizinga op de 1500m
  - Kars Jansman houd de plek op de 5000m
  - Jan Blokhuijsen, Victor Ramler en Marwin Talsma op de team pursuit i.p.v Patrick Roest, Beau Snellink en Sven Kramer.

  Vrouwen
  500 meter (1 en 2): Jutta Leerdam, Femke Kok, Michelle de Jong, Dione Voskamp, Marrit Fledderus.
  1000 meter: Jutta Leerdam, Femke Kok, Ireen Wüst, Marrit Fledderus, Lotte van Beek.
  1500 meter: Antoinette de Jong, Ireen Wüst, Irene Schouten, Jorien ter Mors, Marijke Groenewoud.
  3000 meter: Irene Schouten, Antoinette de Jong, Carlijn Achtereekte, Joy Beune, Sanne in ’t Hof.
  Ploegenachtervolging: Ireen Wüst, Irene Schouten, Melissa Wijfje, Marijke Groenewoud, Merel Conijn.
  Mass start: Irene Schouten, Marijke Groenewoud.

  Mannen
  500 meter (1 en 2): Kai Verbij, Merijn Scheperkamp, Hein Otterspeer, Dai Dai N’tab, Tijmen Snel.
  1000 meter: Kai Verbij, Hein Otterspeer, Thomas Krol, Kjeld Nuis, Merijn Scheperkamp.
  1500 meter: Thomas Krol, Kjeld Nuis, Patrick Roest, Jan Blokhuijsen, Wesly Dijs.
  5000 meter: Jorrit Bergsma, Patrick Roest, Marwin Talsma, Marcel Bosker, Kars Jansman.
  Ploegenachtervolging: Jan Blokhuijsen, Victor Ramler, Marwin Talsma, Marcel Bosker, Kars Jansman.
  Mass start: Jorrit Bergsma, Bart Hoolwerf.

  KNSB maakt selectie bekend voor World Cup in Salt Lake City | Schaatsen.nl

  Opmerkelijk is dat Bart Hoolwerf op de mass start niet vervangen wordt. Mijns inziens was Bergsma na de wedstrijd in Tomaszow toch heel duidelijk dat hij met iemand wilde rijden die het internationale niveau aan kan.
  Dan zou Victor Ramler een veel logischer (en ook veiliger) keuze geweest zijn. De wijzigingen in de team pursuit zijn ook opvallend, goed dat hier anderen de kans gaan krijgen.
  Camila, leenstrafan en Duif vinden dit leuk.
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dan moeten die anderen wel een eerlijke kans krijgen, en die krijgen ze nu niet. Ze worden impromptu ingevlogen en moeten er maar wat van zien te bakken, terwijl we ook nog niet zeker zijn van het binnenhalen van de Olympische tickets. Het JV-team heeft wanneer ze maar willen hierop kunnen trainen. Vanaf de zomer tot aan nu. Voor deze mannen, die nog nooit samen gereden hebben, is nauwelijks voorbereidingstijd om een goede prestatie neer te zetten. Dan valt zo'n rit straks geheid tegen en krijg je weer die verhalen dat er een goede reden is geweest om deze mannen buiten de selectie te houden. In mijn ogen valt er weinig te winnen voor deze mannen en hadden ze de eer aan zichzelf moeten houden. Helaas snap ik tegelijkertijd heel goed waarom ze wél rijden: ze willen zich als TP-alternatief laten zien aan de BC. Want er is een goede kans dat één van deze mannen straks na het OKT gepasseerd gaat worden voor een TP-aanwijsplek.

  Ik ben tevens benieuwd wat de opstelling gaat zijn bij de dames TP. Schouten mag onderhand wel een beetje rust krijgen (zeker als je ziet dat de JV's wel rust krijgen/willen op de TP) en heeft op zondag nog Olympische startplekken veilig te stellen, dus dan zou je een opstelling Wüst/Wijfje/Groenewoud krijgen. Zit wel een hoop snelheid in. Niet ongunstig voor SLC.

  Verder een wat vage selectie. Geen wijzigingen met het oog op het binnenhalen van de Allround-tickets en het vasthouden aan Hoolwerf vind ik ook wat krampachtig. Al kan hij het natuurlijk niet veel slechter doen als in Polen. Dit keer attent rijden op groepjes die weg willen komen en veilig mikken op de tussensprints en je staat in de finale.
  Camila vindt dit leuk.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  TP-selectie: Jan Blokhuijsen, Victor Ramler, Marwin Talsma, Marcel Bosker, Kars Jansman.

  De kans is groot dat slechts één van deze schaatsers naar de Spelen gaat. Als men met deze rijders gaat rijden in SLC (en Calgary?) rijdt men dus bijna zeker op de OS met een ander team – hoogstwaarschijnlijk een team dat nog nooit eerder in die samenstelling samen gereden heeft. En dan krijgen we dat weer...

  De enige keer dat Nederland bij de mannen OS-goud haalde op de ploegenachtervolging werd er consequent met een zelfde samenstelling gereden: Kramer - Blokhuijsen - Verweij.
 8. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Laatst hadden we weer een discussie over Bergsma en de TP. Ik denk dat we met deze selectie in ieder geval kunnen concluderen dat Bergsma inderdaad echt geen trek meer heeft in de ploegenachtervolging.
  RodyTur10, proeme en strawbale vinden dit leuk.
 9. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Het lijkt er inderdaad op dat JV hier (weer) als beste uit de onderhandelingen is gekomen. Men weet A. de Jong weer uit de wind te houden terwijl Schouten een druk programma heeft.
  Met betrekking tot de team pursuit mag opgemerkt worden dat de overwinning van het JV trio in Polen zeker geen duidelijke was: slechts 0.9 sec. op een VS met waarschijnlijk steeds dezelfde man op kop, 1.2 sec. op Canada en Japan die beide één mindere schakel hadden. Voor een ploeg allrounders op zwaar ijs had dat wel meer mogen zijn. Realistisch gezien zou ik in SLC zowel Canada, Japan als de VS hoger inschatten omdat ze ingespeelde teams zijn die op sneller ijs beter zullen presteren. Een vierde plek zou dan het hoogst haalbare zijn. Denk dat het vooral zaak is een degelijke rit neer te zetten met een vlak schema zodat je Talsma niet opblaast in de eerste rondes.
 10. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Eens wat betreft de teamspursuit. Een scenario als bij het trio Jansman/Schouten/Bergsma, ooit in Polen, ligt hier voor de hand. Met deze drie is de kans op een matige race vrij groot omdat dit een trein wordt die je vrij moeilijk op snelheid gaat krijgen. Zeker ook omdat ze niet gewend zijn om samen te rijden. Dan worden ze bijvoorbeeld zevende in 3.44 en dan weet je vervolgens nog niets. Ik wil weten of deze mannen (met name Talsma en Ramler) kunnen functioneren naast bijvoorbeeld Roest en Bokser. Blokhuijsen heeft de ervaring op dit onderdeel. Als hij individueel zo goed in vorm is dat zich op het OKT individueel plaatst, dan kun je hem met een redelijk gerust hart ook in de TP opstellen. Maar bij Talsma en Ramler is dat gewoon een vraagteken. En dat vraagteken zal na deze wedstrijd niet verdwijnen, verwacht ik.
  Lorca vindt dit leuk.
 11. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  We weten natuurlijk niet of dit ook het trio zal zijn dat gaat rijden. Duidelijk lijkt me wel dat Blokhuijsen en Ramler gaan rijden omdat ze goede opties voor de mass start zijn. Zij lijken me ook in staat om de duwtactiek snel toe te passen. Het zou kunnen dat Talsma uiteindelijk toch niet gaat rijden en dat men Bosker als zekerheid opstelt.
  Lorca en G1ant vinden dit leuk.
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Exact. Het helpt ook niet mee dat deze wedstrijd in SLC is, waar snelheid nog eens extra wordt beloond. Niet direct hetgeen kenmerkend is voor deze ploeg. Blokhuijsen komt wel eenvoudig op snelheid. Dat zie je dit seizoen in al zijn races (zijn inhoud is z'n zwakke punt geworden). Ramler kan aardig starten en doorgaans goed aanklampen, maar komt in SLC terug van een week fietsen in Tenerife; niet direct bevorderlijk voor de snelheid. Talsma komt sowieso al moeilijk op snelheid. Dit seizoen nog meer dan vorig seizoen. Voor mijn gevoel is zo'n vraagtekenwedstrijd nog nuttelozer dan een volle TP-trainingsdag in Thialf. Laat staan dat het in SLC met de hogere snelheden extra riskant is om in nieuwe samenstellingen te rijden. Een valpartij of DQ is met het oog op kwalificatie voor de Spelen heel onwenselijk.
  G1ant vindt dit leuk.
 13. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Heb je gelijk in. Ik las de selectie te snel. Bosker/Blokhuijsen/Ramler zou wel een goed trio kunnen zijn voor mijn gevoel. Ook qua postuur en slag. Die moeten vrij hoog kunnen eindigen. Maar Talsma uitproberen is met het oog op de Spelen misschien wel het belangrijkst omdat hij een zeer reële kans heeft om op de traditionele afstanden in de matrix terecht te komen en hij nu nog nul ervaring met het onderdeel heeft.
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Huizinga blijkbaar teruggetrokken. Te zeer uit vorm/geblesseerd? Coopmans durft het blijkbaar niet aan om de overige 3 van zijn dreamteam te laten starten (Roest, Bosker, Snellink) en dan dus toch maar weer een fantasieformatie. Maar wel een riskante strategie. Aannemende dat SLC sneller is dan Calgary, zullen in SLC de 2 (of maar 1 als gastland China naar de reservebank zakt) tijdsnelste ploegen bepaald worden. Als dit Nederlandse team met een matige tijd achterin de A-groep terecht komt, kan zomaar plaatsing via de WB-ranking en plaatsing via de timeranking een probleem worden. En dan mogen er maar maximaal 7 naar Peking. Maar gelukkig heb je dan ook geen aanwijsplekken voor de TP meer nodig...
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Nadelen:
  - ze rijden bij drie verschillende ploegen, dus samen trainen wordt soms wat ingewikkeld
  - is misschien handig in SLC, maar niet met het oog op de OS
  G1ant vindt dit leuk.
 16. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  In een Olympisch jaar is alles anders. Denk alleen al aan het maximum van 9 per land. Als je dat vorig jaar had toegepast, dan had je nooit Snellink op het WK kunnen krijgen, alleen Bosker via de 5000m. Dus dan had je, na het wegvallen van Kramer, als reserve Bergsma of Stroetinga moeten inzetten. In het jaar ervoor had je ook geen Douwe de Vries op het WK kunnen krijgen, alleen Bosker via de 5000m.
  Het is gewoon roeien met de riemen die je hebt. Hopelijk is het genoeg om de benodigde punten bij elkaar te halen.
  G1ant vindt dit leuk.
 17. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Ik denk dat als Schouten aangeeft een wedstrijd te willen overslaan, heus die ruimte er wel is. Calgary slaat ze toch ook gewoon over. Maar waarschijnlijk vindt ze het zelf gewoon fijn om in zo'n weekend een vol programma te rijden. Tijdens het NK wilde ze tussendoor zelfs nog even een marathon doen...
 18. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Bij elke wedstrijd ooit in SLC die niet alleen over de sprintafstanden gaat is er minstens één wereldrecord gereden, dus statistisch gezien mogen we er volgende week ook minstens één verwachten.
 19. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Elke wedstrijd? Of elke officiële internationale wedstrijd?
 20. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Elke World Cup of Wereldkampioenschap natuurlijk.
  RodyTur10 en strawbale vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina