Wereldbeker 2, 19–21 november, Stavanger

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 18 nov 2021.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja, zo komt het inderdaad over en Orie ondersteund die gedachte wel met zijn uitspraken. Kan heel goed zijn dat Roest naast de ploeg gewoon bij een sportpsycholoog komt, maar binnen het team lijkt er toch een vrij harde aanpak te heersen en dat is meestal geen goed teken.
  Inimene vindt dit leuk.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Wüst heeft geschaatst bij: Kolder bij Jong oranje, TVM (onder Kemkers en Tijssen), TVM light (Tijssen) en Kolder.
  Dat ze de laatste 2 jaar onder v Velde nog wat bijslijpt is denk ik vooral iets toevoegen aan al heel veel jaren stabiele aanpak die ze zelf ook allang kan dromen.
  Laatst bewerkt: 21 nov 2021
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  Je vergeet haar avontuur bij Timmertje haha.
 4. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  En ondanks dat Orie over een heleboel dingen zegt dat als je er geen verstand van hebt, je iemand erbij moet halen die dat wel heeft, doet hij dat dus niet op mentaal gebied. Dat irriteert me eigenlijk wel.
  proeme vindt dit leuk.
 5. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  1x zilver vandaag. Nederland gaat lekker.

  Het zou me meer dan verdiend lijken als Takagi de 1500 wint en Bowe de 1000 in Peking. Sterker nog, als iemand anders zou winnen zou dat voornamelijk hinderlijk zijn, aangezien deze 2 op de respectievelijke afstanden gewoon het best zijn. Al jaren. Wat er misschien ook voor pleit om de volledige overwaardering van de toevallige olympische spelen races misschien een keer te herzien.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja mij ook. Hij is gewoon geen sociale coach (ik blijf flashbacken naar de 21 jarige Sanneke de Neeling die hij na 2 jaar in een telefoongesprekje van nog geen minuut medegedeeld heeft dat ze niet meer welkom was bij de ploeg, terwijl ze alleen terug aan het reizen was van een world cup waar ze een 1000 meter reed die langer duurde dan het telefoongesprek). Je kunt niet een ploeg coachen als je de emotionele diepgang hebt van een theelepel. Daarvoor moet hij gewoon een sociaal mens aannemen die deze taken wel op zich kan nemen.
 7. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Jong Oranje 2003-2005
  TVM 2005-2014
  Team Continue 2014-2015
  Team for Gold 2015-2016
  Team Just Lease 2016-2018
  Talent NED 2018-2020
  Reggeborgh 2020- heden

  In 7 jaar tijd, dus sinds TVM er mee ophield 5 ploegen. De energie die dat moet hebben gevroten.
  Maar ze staat er ALTIJD!
  sysya vindt dit leuk.
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Mwa, ik zie graag Takagi en Bowe winnen in Peking, maar laten we de dominantie niet overdrijven. Onderdeel van dominantie is winnen op het juiste moment en dat is Takagi vaak niet gelukt. Wust won in 2018 de 1500m op de spelen en daarna in 2019 (en deze race was echt fenomenaal) en 2020 bij het WK afstanden. Ik hoop echt dat Takagi het dit jaar afmaakt en Olympisch goud wint, maar ze is niet al jaren de dominante vrouw op de 1500m, wel 1 van de natuurlijk.
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik onderschrijf wel een deel van de kritiek op Orie's (sociaal ''onhandige'') aanpak, maar ik moet daar wel bij opmerken dat Roest bij het NK vertelde dat hij al een paar maanden bij een sportpsycholoog loopt. Nuis deed hetzelfde bij JV. Krol idem. En er zullen er waarschijnlijk meer zijn. Dat is dus echt geen taboe binnen die ploeg.

  Neemt niet weg dat de dynamiek in sommige ploegen en de stijl van coaching niet voor ieder individu is neergelegd. Ik denk dat iemand als Roest een meer communicerende coach nodig heeft. Die zo nu en dan ook echt een schop onder z'n kont geeft (als het in de training weer eens onnodig hard gaat). Wat dat betreft is Anema geen gek idee (die wil wel praten), maar dat is ook gelijk qua trainingsaanpak zo verschillend. Zoals vanochtend al gezegd, je hebt weinig tussenwegen in Nederland qua ploegen voor de langere afstanden.
 10. sysya

  sysya Well-Known Member

  Klopt, maar die sportpsycholoog is hier niet aanwezig. Normaal gesproken is dat geen probleem, maar met het budget dat Orie heeft kan hij volgens mij echt wel ruimte maken om iemand aan te nemen die ervoor zorgt dat de schaatsers ook de emotionele begeleiding krijgen die ze nodig hebben wanneer hun sportpsycholoog er niet is. Op dit moment kijk ik bij JV rond en dan zie ik toch echt Dai Dai, Roest, Huizinga, Achtereekte en Bosker die toch wel baat zouden kunnen hebben bij een intern iemand met wie ze even kunnen kletsen.

  Edit: Anema vind ik geen slecht idee. Hij kon het ook met Kleibeuker en Schouten, allebei toch hele sociale schaatsers die dat ook wel nodig hebben. Ook Bergsma is een sociaal mens. Anema is een klootzak bij tijden, maar hij volgens mij meer bereid om mee te denken dan Orie en hij heeft een heel klein hartje haha
  Inimene vindt dit leuk.
 11. mi

  mi Well-Known Member

  dat zijn maar liefst 3 seizoenen op een carriere van 19 jaar die afwijkend zijn van de Kemkers filosofie of Peter Kolder?
  Laatst bewerkt: 21 nov 2021
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Kom, dan raakt het spoor wel bijster hoor. Als je ook al psychologen mee moet nemen omdat je een paar dagen van huis bent voor de World Cups, dan spelen er grotere problemen. Morgen zijn ze weer in Nederland. Kunnen ze gelijk een afspraak maken.

  Als ze hun ei kwijt moeten dan is er heus wel één van de tig aanwezige assistenten, teamartsen, krachttrainers of fysiotherapeuten die een luisterend oor kan bieden. Of iemand als Van Gennip namens de KNSB/NOC*NSF.
 13. sysya

  sysya Well-Known Member

  Waar, maar laten we die eerste 1,5/2 jaar bij justlease niet onderschoffelen. Toen heeft ze meer tijd moeten besteden aan haar bankrekening leegtrekken dan trainen.
 14. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik zeg niet dat ze een psycholoog moeten meenemen. Een assistent met een oog voor het sociaal proces binnen het team is genoeg, die schijnt er nu echter niet te zien.
  Danielle vindt dit leuk.
 15. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Nee ik zeg ook niet dat ze dominant is. Maar Ze is wel het beste. Tuurlijk ligt het ook aan haar dat ze altijd choket op het belangrijke moment, maar ik gun het haar wel dat ze nu een keer niet choket. In 2018 won Wust niet omdat ze zo goed was, maar omdat Takagi haar niveau niet haalde. Als dat nu weer zou gebeuren zou dat gewoon heel matig zijn voor zowel Takagi als publiek wmb.
 16. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  of via Zoom/Teams/FaceTime/WhatEver
 17. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja dat is wel waar. Ik gun Bowe en Takagi ook echt het goud op de 1000m/1500m. Bowe heeft ook gewoon echt pech gehad op olympische spelen, hopelijk kan ze het dit jaar afmaken, is een leuk mens Bowe :D
  EenBrabander vindt dit leuk.
 18. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Dat precies.

  En overigens.... Waar hebben we dat vaker gezien, dat schaatsers niet meer thuis zijn/voelen als ze Kramer gaan verslaan...
 19. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dat veranderd de team omgeving niet. Een professional buiten de ploeg is altijd goed, maar je moet ook intern iemand hebben die het team een sociaal karakter kan geven en als je hoofdcoach zegt dat er in de ploeg geen plek is voor "praatgroepjes" dan houd ik mijn hart vast voor de schaatsers die juist die emotionele ondersteuning kunnen gebruiken.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Hier kan ik je wel in vinden, maar ik denk dat de KNSB daar ook wel een rol in heeft. In de persoon van de aanwezige teammanager/vertrouwenspersoon bijvoorbeeld. Wat misschien nog wel fijner is, aangezien diegene buiten de betreffende ploeg staat.

Deel Deze Pagina