Welke schaatsveranderingen zijn wenselijk

Discussie in 'Lange baan' gestart door skate performance, 10 dec 2014.

 1. skate performance

  skate performance New Member

  Als er een afstand geschrapt gaat worden is dit dan de 10km bij de heren en daarvoor komt
  de massastart in de plaats.
 2. skate performance

  skate performance New Member

  Op het gebied van technische regels vindt ik de zogenaamde kick finish wel absurd, kijk als iemand het
  expres doet ok maar per ongeluk in de strijd dat doorgaan.
  Valse start, bij het starten wachten ze soms erg lang.
  Zo;n idee als de coolste baan maar dan in Parijs, London, Barcelona, Stockholm, Brussel, Rome etc.
  hiermee promoot je de sport.
 3. skate performance

  skate performance New Member

  Een combinatie klassement is toch ook mogelijk, zie de grand world cup totaal alle afstanden.
  massastart met een 1500m en bijvoorbeeld een 5000m is een combi klassement. Is maar een gedachte ?
  Iemand als Eric Heiden kon alle afstanden aan zelfs van sprint tot allround.

  Zelf lijkt me ook een leuk proefevenement inline skate, shorttrack en de langebaan daarvan totaalklassement
  maken met stuk of 5, 6 onderdelen.
 4. corzijlstra

  corzijlstra Member

  Ik ben het niet eens met het schrappen van de langste afstand per geslacht bij EK's allround. Neem b.v. de mannen. De kortere afstanden beginnen met minder interessante ritten. Neem b.v. de 1500 meter. Daar boeien alleen de laatste 3 a 4 ritten. Echter die zijn zo afgelopen. Bij de 10000 meter is het kaf van het koren gescheiden. De mindere snelle rijders, met alle respect, doen daarin niet mee. De sterksten blijven over. Daarin kan men genieten van boeiende ritten, die per rit bijna 1 kwartier duren. Dat is pas de moeite waard.
  Ik pleit ervoor, dat de sterkere landen meer rijders mogen afvaardigen. Nederland mocht bij de laatste EK slechts 3 deelnemers sturen per geslacht. Dat moeten er m.i. tenminste 5 a 6 zijn. Dan krijgt men meer interessante ritten. Daar had de KNSB zich hard voor kunnen maken. En met het schrappen van de langste afstand per geslacht is het volgens mij geen EK allround meer.
  Verder vraag ik mij af, of de EK allround nog gehouden moet worden. Veel goede rijders doen daaraan niet mee, omdat ze geen Europeanen zijn. Verder hebben we al een WK allround, een WK sprint en een WK afstanden.
 5. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Waar is Skateperformance eigenlijk gebleven?
  Hij was zo lekker enthousiast bezig hier
 6. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Een heel simpele wenselijke verandering is : de start en aankomst van de de 3000 , 5000 en 10.000 meter te verplaatsen naar die van de 1000 meter.
  Een andere om over na te denken om van die ellendige valse starts af te komen: op de sprintafstanden alleen nog maar ritten alleen. De rijder(ster) moet even stilstaan binnen pakweg 10 cm van de startstreep en bepaalt op een teken zelf wanneer hij/zij vertrekt en de tijdmeting wordt d.m.v een transponder gestart.
 7. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Valse starts ellendig? Waarom, die spanning hoort er toch bij zeker bij sprintafstanden. En om alleen te rijden om deze valse starts te voorkomen dan mogen er straks maar 12 schaatsers meedoen met het "het moet sneller" programma van de ISU. Dan nog liever de atletiekregels implementeren, iedere valse start is DQ.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Hoewel ik het met je eens ben dat alleen rijden een stuk saaier wordt, vind ik dit ook een slecht idee. Met schoenen aan op gravel of kunststof stil staan is gewoon veel makkelijker dan met schaatsen aan op ijs stil staan.
 9. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Ja begrijp me goed ik vind valse starts wel wat hebben. Elke starter is anders en als sprinter hoor je je huiswerk te doen. Het was meer een beter alternatief (in mijn ogen) dan alleen schaatsen :)
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dan kun je ook de zeer drastische regels van biathlon invoeren, elke valse start is daar een hele forse tijdstraf. Om even aan te geven dat het naar andere sporten kijken niet altijd handig is...

  Ik vind het aantal valse starts ook helemaal niet dramatisch. Een beetje proberen in het startschot te vallen hoort nou eenmaal bij een sport die op hondertsten of duizendsten wordt beslist.
 11. proeme

  proeme Well-Known Member

  Wat ik irritant vind aan de valse starts is dat de 2e meteen een DQ is, ook als je zelf de 1e niet hebt veroorzaakt...
 12. Schaatstinus

  Schaatstinus Active Member

  Andere insteek: Laat de sport meer aan de sporters en laat die kiezen. Niet de opbrengst van de uitzendrechten bepaalt de regels maar de sportkeuze van de actieve beoefenaars. Niet "prime time" bepaalt het tijdstip van een evenement maar het beste tijdstip voor de sporters. Hoe dit te bereiken? Door sportbondbestuurders te laten aftreden zodra ze een sport niet meer zelf actief beoefenen. Weg met de Blatters, Platinis, Verbruggens en Cinquandas!Ik schaam me als Nederlander voor een benoeming van een "nit wit" amateur trimmer (voor de camera) als Eurlings in de IOC.
  Laatst bewerkt: 22 jan 2015
  VVA vindt dit leuk.
 13. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Hele grote onzin. Het belang van de sporter moet niet volledig voorop staan. De kijker en de sponsor, die de sporter betalen, moeten minstens net zo belangrijk zijn. Of vind jij ook dat alle directeuren bij ondernemingen weg moeten en alle medewerkers zelf moeten bepalen waar ze zin in hebben?

  De sponsor betaald voor sport die op tv goed te volgen is. Eerlijk gezegd vind ik dus het belang van de sponsor nog groter dan die van de sporter, die betaald wordt om zijn hobby uit te oefenen. De profsporter bestaat bij de gratie van de sponsor en de kijker. Niet andersom. De sporter moet zich dan ook aanpassen aan de kijkers en de sponsor, heel logisch.
  Jeronimo1 vindt dit leuk.
 14. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Hele romantische benadering maar daarvoor heb je het 5e voetbalelftal of de plaatselijke recreantenclub in wat voor sport dan ook. Topsport is gewoon bedrijfsleven, uitzendrechten en sponsoren zorgen ervoor dat sporters dedicated kunnen sporten ipv na een lange werkdag nog een training afwerken etc.

  Een bedrijf heeft alleen bestaansrecht indien het voldoende afnemers heeft en met topsport is dat niet anders wat Hakkie2 ook al aangeeft.
 15. Schaatstinus

  Schaatstinus Active Member

  Dank voor de reacties, ik koester mijn "romantische" benadering en "verbazing" over fossiele sportbestuurders die het contact met de sport verloren lijken te hebben of nooit gehad (Eurlings). Vanuit de overtuiging over actief zelf beoefenen van de sport heb ik mijn judo scheidsrechterjasje weggegeven toen ik zelf niet meer actief de sport kon beoefenen.
  Maximum leeftijd voor sportbestuurders lijkt me ook een goed idee of een maximale benoemingstermijn. Cinquanta zit al vanaf (ik dacht) midden jaren '90 op de top van de ISU apenrots. Tijd voor echte vernieuwing! Dat is pas een schaatsverandering.
  Laatst bewerkt: 22 jan 2015
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 16. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Dat is inderdaad het problem: bestuurders die er alleen voor zichzelf zitten.
  Monique en ZeeKoei vinden dit leuk.
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat er bestuurders zitten die er alleen voor zichzelf zitten is inderdaad niet goed. Nou zit Cinquanta er volgens mij vooral voor kunstrijden, niet zozeer voor zichzelf. Dat is natuurlijk een volgend probleem bij de ISU, met langebaan, shorttrack en kunstschaatsen zijn drie totaal verschillende sporten die samen 1 bond hebben.

  Maar om nou te zeggen dat het per sé sporters of zelfs actieve sporters moeten zijn: ik zie dan net zo lief een stel commerciële directeuren van de sponsors er bij. Als je veel geld in een sport stopt, moet je ook inspraak hebben. Of rechtstreeks, of via de coaches. Maar dan heb je nog de algemene sponsors.


  Ik ben trouwens zeer blij met de zeer capabele Eurlings als lid van het IOC. Een geweldige aanwinst voor de sport
 18. Mey

  Mey Well-Known Member

  Waaruit blijkt dat Eurlings capabel is?
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Eurlins is gewoon een capabele bestuurder, dat heeft hij in zijn tijd als minister wel laten zien. Liever een capabele bestuurder dan een ex-sporter met het economische benul van een basisscholier. En die zitten er veel te veel in verschillende sportbesturen.
 20. Schaatstinus

  Schaatstinus Active Member

  Ha ha. Kennelijk was Eurlings economisch benul niet van een zodanig niveau dat KLM hem wilde houden. Als minister kwam hij op mij over als als een inhoudsloze showbink, met als dieptepunt zijn optreden op een inmiddels roemrucht CDA partijcongres. Ik verwacht van Eurlings als IOC bestuurder veel vooraan staan als de camera's draaien en ............... helaas verder niets.
  "Economisch benul" waar Hakkie het over heeft lijkt m.i. bij een aantal bovenbazen in de internationale sportbonden wel aanwezig voor wat betreft het groeien van de eigen bankrekening. Zie de corruptie affaires in het IOC een decennium terug en wat er nu speelt bij de FIFA

  Heer Bommel en Tom Poes
  De Geweldige Wiswassen
  Marten Toonder
  (Een kapel is een vlinder.)
  “Het is toch mooi verdeeld in de wereld,” sprak heer Ollie tevreden. “Terwijl het hagelt op de noordpool, zitten wij hier lekker naar de kapellen te kijken. Als ik er goed over nadenk hoeft een heer zich nooit zorgen te maken, wat jij, jonge vriend?”
  “Hm,” zei Tom Poes. “Leest u wel eens een krant of zo?”
  Laatst bewerkt: 22 jan 2015

Deel Deze Pagina