Weerribben

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 23 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Beste mensen,

  Toch ook van mij nog even een reactie. Ook ik moet het toch echt met Sid oneens zijn. Kijk..als hij zegt, het ijs was niet optimaal en lang niet zo goed als dat het vorige winter was, dan geef ik hem helemaal gelijk. Toen ik echter zondag in de Weerribben aan het schaatsen was, heb ik daar voor het eerst deze winter op natuurijs iets van een lange slag kunnen maken. Natuurlijk: hier en daar zit een scheur, een aangevroren sneeuwduin of een brosse plek in het ijs. Helaas is het deze winter volgens mij nergens keihard zwart ijs geweest, zoals vorig jaar wel het geval was. Als bekende in de regio, moet ik er echter bij zeggen dat het ijs op de Kalenbergergracht echt het beste was waarop ik deze winter heb geschaatst. Natuurlijk, voor cafe de Weerribben was het niet best, en op sommige andere stukken was het ook niet je van het. Maar gevaarlijk wil ik het zeker niet noemen.

  Andere stukken waarop ik in de omgeving afgelopen week heb mogen schaatsen kwamen daar dan misschien eerder voor in aanmerking. Ben vorige week donderdag begonnen bij de route van de tocht bij Belt-Schutsloot. Dit was toen nog redelijk te doen, maar ook erg afwisselend. De vrijdag de route van de blokzijlermerentocht gedaan. Was toen ook nog redelijk te doen. Zaterdag helaas geen tijd gehad, maar zondagochtend toch maar weer richting Blokzijl gegaan. Door de enorme drukte van de dagen ervoor was er van goed ijs echt geen sprake meer. En toch: ik heb genoten.
  Vandaag als waarschijnlijke afsluiting van het natuurijsseizoen, toch maar weer vanuit Groningen naar Steenwijk gegaan. Van daaruit de Belterwiedetocht van gisteren geschaatst. Ook hier was het ijs minder dan in de Weerribben. Kortom: of Sid is niks gewend, of hij is niet in de Weerribben geweest.
 2. bantega

  bantega Member

  Hulde voor iedereen die zijn mening geeft over de ijskwaliteit, dus ook voor Sid! Daar is dit forum voor bedoeld en het helpt mij en vele anderen een schaatsbestemming te vinden. Laten we niet persoonlijk opvatten als iemand een tegengestelde mening heeft. Mijn suggestieve opmerking over de techniek van Sid prachtig onderuit is gehaald door een vriend van Sid. Mooi! Verder blijf ik wél bij mijn stelling dat chagrijn over ijskwaliteit vaak (niet altijd dus) met schaatstechniekkwaliteit te maken heeft.
  @Sid; blijf je mening geven, ik hoop dat je elders mooier ijs hebt gevonden.
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  vanmorgen nog even geschaatst bij cafe de weerribben! niet zover maar toch nog even het gevoel gehad. Het ijs was nog prachtig alleen er lag 2 cm sneeuw op.
  maar fantastisch weer in een supermooie omgeving dus mijn dag kan niet meer stuk!!!
 4. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik sta er echt van te kijken dat je nou nog steeds post. Woensdag heb ik voor het laatst gereden, toen door het water het laatste slootje terug gereden. (kop v overijssel) Op de terugweg in de auto regen. Donderdag dooi. Vrijdag ook. Zie ik opeens weer postings staan van zaterdag en zondag.
  Tot hoe lang kun je blijven schaatsen als het overdag dooit (hoeveel graden), en wordt het niet gevaarlijk ?

Deel Deze Pagina