Weerribben

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 23 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  vreemd allemaal, op hun website staat de aankondiging nog gewoon...
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Wel degelijk afgelast.
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag in de weerribben geschaatst. IJskwaliteit is erg wisselend. Ik kan me goed voorstellen dat de ijsclub niet grote groepen mensen op het ijs wil, daar is het inderdaad niet klaar voor.
  Desalniettemin was het vandaag schitterend, weinig mensen, lekker weertje; prachtig.
 4. Kneh

  Kneh New Member

  Vanochtend ook hier geschaatst, ik sluit me hier helemaal bij aan.
  Wel jammer voor de ijsclubs, ze hebben er wel veel werk mee maar krijgen er geen vergoeding voor terug.
  Behalve dan de vele positive reacties.
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Sluit me aan bij de voorgangers. Toertocht was lastig geweest. Maar o-o-o wat is het hier mooi schaatsen! Schit-te-rend! En best redelijk ijs, op een paar slootjes na. Wil je deze winter nog een keer ultiem genieten, kom hier dan morgen heen! IJsclubs bedankt voor het vegen.
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zijn wij op hetzelfde ijs geweest? Ik ben vandaag opgestapt bij Cafe "De Weerribben" en heb de hele ronde geschaatst. Nou ja, je kunt beter zeggen gekluund. Als je dit nog redelijk ijs vindt, dan wil ik wel eens weten waar je grenzen liggen en je van mening bent dat iets echt niet meer te doen is. Veel scheuren, veel uitgetrapte stukken, veel opgevroren sneeuwplekken, veel luchtbellen war je doorheen trapt en daardoor meteen uit balans raakt en bovendien veel doodlopende stukken waardoor je weer dezelfde weg terug moet. Verder waren de geveegde stukken toch aardig smal. Al met al heb ik nergens echt kunnen glijden en zeker niet onbezorgd omdat je continue op het ijs moest letten. Qua schaatsen zeg ik :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

  De natuur en de dorpjes daarentegen hebben een geweldige charme :) :) :)

  Echter, alles bij elkaar afwegende zeg ik :( :( :( :( :(
  Een tocht zou echt onverantwoord geweest zijn en om eerlijk te zijn snap ik niet dat men over een tocht heeft nagedacht.
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zeg SiP, wat bezielt jou nou om zo'n reactie te plaatsen en mensen af te schrikken??
  Of wil je morgen het ijs voor jezelf hebben ofzo :roll: :?:
  Die gast zegt dat het redelijk ijs is, daar kan ik me volkomen bij aansluiten en als je dit hele topic had gelezen dan wist je wat je te wachten stond....
  Ik ben ook begonnen bij het cafe en heb ook wel elk geveegd baantje geschaatst en de kwaliteit is erg wisselend. Simpel gezegd, hoe breder het water is, des te beter het ijs is. De Kalenbergergracht heeft volgens mij het beste ijs, was lekker rijden en glijden :mrgreen: :mrgreen:

  Aangezien jij bijna de hele dag hebt gekluund zul je daar wel niet geweest zijn :roll: en anders moet je even langs de opticien :shock: :shock: :shock:

  Enne, ik ben blij dat ze een tocht hebben overwogen, snap wel dat ie niet doorging maar daardoor kunnen de echte genieters :mrgreen: wel lekker schaatsen over een GEVEEGDE baan ookal is het ijs niet perfect!!!!

  Maargoed, mijn eerste schaatservaring in de Weerribben was :) :D :eek: :x :? AUW :roll: :wink: :) :D :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  Wil je perfect, supervlak ijs zonder scheuren, op sommige plaasten uitgetrapte stukken, opgevroren sneeuwplekken, luchtbellen ijs, kijk dan even verder op dit forum of in je dromen....
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  En bedankt voor de berichten in dit topic en het vegen van de baan,
  anders was ik echt niet gegaan!!!!
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Beste vriend,

  Het laatste wat ik wil is mensen afschrikken of de baan voor mij zelf hebben. Je hoort mij niet zeggen dat de Kalenberggracht niet het beste ijs had, maar wees even eerlijk. Wil je beweren dat er geen scheur midden over de geveegde baan liep waarin je lelijk vast kon komen te zitten en wil je beweren dat er op de Kalenberggracht geen plekken met opgevroren sneeuw lag waar je lelijk over zou kunnen vallen en wil je beweren dat er op de Kalenberggracht geen luchtbellen aanwezig waren waar je doorheen trapte. En dit was inderdaad nog het "beste" stuk. Tussen de bomen was het op veel plaatsen nog beroerder.
  Ik heb er potverdorie vier onderuit zien gaan, waarvan één op de Kalenberggracht omdat ie in die scheur in het midden van de geveegde baan terecht kwam.

  Hier lag zeker niet het beste ijs dat ik deze winter tegenkwam. Eerder het slechtste ijs.

  En als ik dit topic goed gelezen had, dan had ik geweten wat mij te wachten stond. Nou, lees het er maar op na. "Na Belt-Schutsloot snel nog hier naar toe gegaan. Lag weliswaar sneeuw op, maar het ijs is zoveel beter. En uiteraard heb ik het liefste een zwarte glasplaat waar nog niemand overheen gegaan is, maar dat is niet reëel om te verwachten en dat verwachtte ik "hier ook niet. Maar er worden wel verwachtingen gewekt met opmerkingen over het ijs is hier zoveel beter. Maar als je reëel bent, moet je diep in jezelf toch ook wel tot de conclusie komen dat het ijs verre van redelijk was. Redelijk is bij mij "dof uitgeslagen door intensief gebruik, maar wel glijbaar zonder gevaar voor valpartijen door diepe en brede scheuren of opgevroren sneeuwplekken waarin je snelheid bij impact direct met 80% afneemt."

  Als jij kunt aantonen dat de geveegde baan of zelfs de Kalenberggracht aan die definitie van redelijk voldoet, veeg ik eigenhandig de hele Weerribben schoon.
  Diep in je hart weet je donders goed dat ik deze toezegging niet hoef na te komen.

  Mijn punt is dat ik vrij heb genomen en een lange tocht heb ondernomen om hier te schaatsen juist gebaseerd op dit topic en het feit dat men een toertocht wilde organiseren. Ik ben van mening dat dit topic een te rooskleurig beeld van de ijskwaliteit voorstelt en men moet zich realiseren dat anderen hiervan uitgaan. De kwaliteit van het ijs is gewoon slecht. Ik heb daar nog met enkele andere schaatsers gesproken die aangaven bang te zijn om een been te breken. Ik sta dus zeker niet alleen met mijn mening dat de kwaliteit van het ijs slecht is.
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  @sid:

  Ik heb hier vandaag ook geschaatst en denk echt dat jij in een ander gebied bent geweest hoor. Ik vond het ijs over het algemeen van redelijk goede kwaliteit en heb 2 of 3 keer ongeveer 10 meter moeten klunen. In de loop van de middag werd het ijs wel wat zachter waardoor het wat lastiger schaatsen werd.
 11. bantega

  bantega Member

  Hi Sid,

  Ik ga even een gewaagde opmerking maken: hoe beter je techniek hoe minder last je hebt van scheuren etc. 8) .Volgende: hoe harder je schaatst, hoe makkelijker je over de slechte plekken stuitert. Af en toe een val door een flinke scheur ofzo hoort trouwens gewoon bij natuurijs.
 12. marieke

  marieke New Member

  @ Sid
  Ik kan je mening niet delen, tenzij je op het stuk ijs hebt gezeten waar de veegmachine door het ijs is gegaan. Ik heb heerlijk door de Weerribben geschaatst, tuurlijk af en toe was het opgevroren sneeuwijs, maar verder was het ijs goed schaatsbaar.
  Het is dat ik morgen andere verplichtingen heb, anders was het morgen weer de weerribben geworden.
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Beste Sid,

  Natuurijs is natuurlijk niet altijd perfect. Dat is de natuur. Maar wil je toch graag je glasplaat zwart gladde ijs, ga dan naar de Gouwzee. Prachtig ijs.
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Sid, eigenlijk wil ik niet op je verhaal reageren omdat ik het niet serieus neem. Echter, het feit dat andere schaatsliefhebbers door jouw verhaal wellicht twijfelen om af te reizen naar de Weerribben haalt mij er toe over toch een reactie te geven.

  Als je beweert dat dit het slechtste ijs is dat je deze winter hebt gezien, is er maar een conclusie mogelijk: de rest was kunstijs. 'Beste vriend', ik ben deze winter heel NO-Ned doorgecrosst om te schaatsen, en kan dus met recht zeggen dat ik veel slechter ijs heb meegemaakt dan dit. Bovendien is de Weeribben simpelweg prachtig, wat minder ijs zonder enige twijfel goedmaakt. Jouw mening is nonsens, waarschijnlijk gun je een ander het plezier niet. Dus: goed ijs; nee, maar op enkele smalle slootjes na zeer goed schaatsbaar. Enkele kleine stukjes bagger, maar Kalenberger gracht daarintegen prima. Aan de westkant van de Kalenberger gracht beter dan aan de oostkant.
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Gisteren ook 2,5 uur geschaatst in de Weerribben met z'n vieren.
  Er waren inderdaad een aantal heel slechte stukken bij, maar over het algemeen was het ijs van redelijke goede kwaliteit.
  Ik ben ook van mening dat het vaak vallen veel heeft te maken met je techniek.Hoe breder het ijs was hoe beter de ijskwaliteit.
  De smalle slootjes waren het slechts door het sneeuwijs ,maar wij waren het er overeens dat het goed te doen was en er zijn slechts twee valpartijen geweest dus dat valt ook nog wel mee.Al met al het aanraden waart om hier te schaatsen.
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Sid heeft wel een punt. Mensen gaan af op de mening van anderen. Het is wel erg belangrijk dat de juiste informatie door een ieder gedeeld wordt. Kijk ook maar naar de reactie van knikker in het topic Drontermeer. Daar is de strekking dat mensen door onjuiste lokatiegegevens "het bos in" worden gestuurd.
  Kortom in het belang van een ieder moeten we de realiteit, in dit geval is dat de ijskwaliteit, zo goed mogelijk omschrijven.

  En ook ik heb daar gisteren een aantal uur geschaatst en ik moet stellen dat ook ik van mening ben dat de ijskwaliteit niet zo goed is als sommigen aan de hand van de mening van Sid willen doen vermoeden. Ik vond het ook tegenvallen en dat alles heeft gewoon te maken met de opgevroren sneeuwplekken op het ijs. Die opgevroren sneeuwplekken volgden elkaar soms wel snel op waardoor schaatsen op die punten niet aan de orde was.
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Schaatsers,

  Ik heb met interesse de discussie gelezen die hier naar aanleiding van de opmerkingen van Sid op gang is gekomen. Helaas was ik er niet bij maar aangezien ik wel vaker met hem schaats kan ik het volgende opmerken.

  Ten eerste bantega je maakt inderdaad een gewaagde suggestieve opmerking want je suggereert over de kwaliteit van zijn techniek en gezien de zinsopbouw klinkt die suggestie negatief. Maar dat geef je zelf al aan. Nu, ik kan je vertellen: daar ligt het niet aan. Sid is een flyer en niet zoals ik een krasser. Daar waar ik twee, soms drie, slagen maak, maakt hij er één en dan glijdt ie ook echt. Het lopen op de schaats daarentegen is wel het andere uiterste hoor. Dat is niet aan hem besteed. Maar ik hoor hem echt niet klagen als er weer eens over kistwerk gelopen moet worden of als er weer eens een echte scheur in het ijs overgestoken moet worden. En ja, hij zal dan ook nooit de elfstedentocht winnen omdat er dan gekluund moet worden (over land of over slecht ijs).

  Ten tweede schaatst hij vergeleken met mij nog altijd te hard over de slechte plekken heen. We hebben namelijk enkele ongevallen meegemaakt, gelukkig niet bij onszelf, waarbij botbreuken en diepe sneeën het gevolg waren en in één enkel geval zelfs traumatisch hoofdletsel waarbij het onduidelijk was hoe de toestand van de persoon was (wel / niet in levensgevaar). Één ding hebben we toen wel geleerd. Je moet geen risico's nemen waardoor je het risico op lichamlijk letsel verhoogt. Slecht ijs heeft in deze een negatieve katalyserende werking.

  En aan alle anderen. Ik heb Sid altijd ervaren als een realist. Niet als een pessimist die de zaken alleen maar negatief afdoet, maar ook niet als een optimist die de zaken te rooskleurig voorspiegelt. Als hij zegt dat het ijs niet al te goed was dan kun je er wel vanuit gaan dat daar een kern van waarheid inzit. Overigens geeft hij wel aan dat de omgeving prachtig is en hiermee scheidt hij volgens mij dus wel twee zaken. De omgeving en de kwaliteit van het ijs.

  En als laatste, zoals ik hem ken vindt hij schaatsen een van de mooiste sporten om te doen. Hij klaagt echt niet snel over de kwaliteit van het ijs en hij misgunt zeker anderen het plezier daarvan niet. En aangezien hij mij vaker naar plekken heeft gebracht waar mooi ijs lag en het goed schaatsen was (veilig, ontspannen en vooral schaatsen), ook deze winter, denk ik dat zijn oordeel over de kwaliteit van het ijs niet ongegrond is.
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  "Ik heb Sid altijd ervaren als een realist." Dan zou ik snel andere vrienden zoeken als ik jou was, want dan moet de rest wel aartsnegatief zijn. :lol: Als er 10 mensen zeggen dat het schaatsbaar ijs is, en eentje vind van niet, trek je conclusies zou ik zeggen. En om geneuzel voor te blijven, ja ik heb er vele schaatsdagen in de zeer wijde omgeving op zitten deze winter.
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag niet geheel onbevooroordeeld naar de Weerribben afgereisd. Ik wilde daar eerder dit jaar al schaatsen maar toen was het er niet van gekomen. En ondanks de enkele negatieve reacties veel positieve reacties. Positieve reacties die vooral gericht waren op het neer sabelen van de negatieve reacties en op het promoten van de kwaliteit van het ijs. Wat kon mij overkomen? Een prachtige omgeving, prachtig schaatsweer, lekker rustig (iedereen zou immers naar Giethoorn gaan) en redelijk tot goed ijs.

  Wat kon mij overkomen? Nou, een prachtige omgeving, prachtig schaatsweer en lekker rustig. En het ijs dan? Nou dat was niet optimaal. Ik wil natuurlijk niet negatief overkomen dus breng ik het zo, maar tijdens het schaatsen dwaalden mijn herinneringen naar dit forum en moest ik toch bij mezelf vaststellen dat die opmerking over het slechte ijs toch niet helemaal ongegrond was. Vooral toen ik voor de zoveelste keer in een opgevroren sneeuwhoop wiebelend tot stilstand kwam.

  Ach, als mensen vragen hoe het was dan roep ik maar "een prachtige omgeving, prachtig schaatsweer en lekker rustig". Ik wil immers niet negatief overkomen ook al verloochen ik mezelf door maar een deel van de waarheid te vertellen. Maar stilletjes ben ik het wel met Sid eens dat de kwaliteit van het ijs zeker te wensen over laat. Het ijs heeft gewoon teveel onder de omstandigheden (sneeuw en dooi) geleden en voor het ijs is het het beste als het vanaf morgen gaat dooien.
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  De Weerribben is het gebied tussen Ossenzijl, kalenberg en Nederland in. Ik vraag mij af of sommige van jullie ,Si(p)d, Gast dit wel weten, want ik denk dat jullie ergens anders waren. Ik ben vandaag bij cafe de Weerribben opgestapt en heb geschaatst op prachtig ijs. Ik vind het het beste ijs in de regio, afgezien van de grote meren. En ach dat beetje sneeuwijs, dat hoort erbij! Het is NATUURIJS beste mensen. Als je je daar aan ergert ga dan lekker naar Thialf ofzo!

Deel Deze Pagina