Wedstrijden oktober 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 30 sep 2021.

 1. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik denk dat Japan niet meer dan 7 dames nodig heeft. Als je uitkomt op de volgende Olympische selectie, dan is Japan volgens mij op volle oorlogssterkte aanwezig:

  Kodaira 500, 1000, 1500
  Go 500
  Yamada 500, 1000
  Takagi 1000, 1500, 3000, TP
  Nana Takagi TP, MS
  Sato 1500, TP, MS
  Oshigiri 3000, TP

  Bij de mannen heb je ongeveer hetzelfde verhaal. Daar heb je drie 500 meterspecialisten en een vierkoppig achtervolgingsteam met daarin in ieder geval Ichinohe als outsider voor de 1500 meter. Dan heb je 7 man. Meer medaillekansen heeft Japan eigenlijk ook niet.
 2. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Dit doet me enigszins terugdenken aan PyeongChang. Ik meen me herinneren dat iemand op dit forum toen in de aanloop daar naar toe de voorspelling deed dat de Japanse dames alles zouden gaan winnen behalve de 5000 meter. Hoewel Japan uiteindelijk sterk was, is het zover niet gekomen, mede omdat Takagi niet wist te pieken op het juiste moment. Inmiddels zijn we ook vele indrukwekkende 1500 meters van Takagi verder, maar is ze nog altijd geen wereldkampioene op die afstand. Takagi blijft mijn topfavoriete voor de 1500 meter, maar tegelijkertijd wil ik het eerst allemaal nog maar eens zien.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  En die voorspelling was ook niet eens zo gek:
  - Kodaira won alle 500 meters waar ze aan meedeed dat seizoen (en het seizoen ervoor net zo)
  - Afgezien van een DQ en een val, won Kodaira alle 1000 meters waar ze aan had deelgenomen in de aanloop naar de Spelen
  - Miho Takagi verloor in dat hele seizoen precies één 1500 meter en dat was op de Spelen
  - De Japanse TP-vrouwen reden in de aanloop naar de Spelen drie wereldrecords op de TP
 4. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ze hoeft helemaal niets te winnen. Bowe kan haar op de 1000 en 1500 verslaan, Leerdam kan haar op de 1000 verslaan, Ter Mors kan haar op de 1000 en 1500 verslaan, en Wüst kan haar op de 1500 verslaan, en dan mis ik waarschijnlijk nog wel een naam (Wiklund?). Ik zie Takagi de 500 en 3000 echt niet winnen. 37.65 en 4:05.00 bracht je op het afgelopen WK naar de 5e en 10e plaats. Podium is wel mogelijk, maar winnen lijkt me niet.

  Ik gun het Takagi van harte om op zijn minst één afstand te winnen, maar de concurrentie is veel te sterk om Takagi als enige favoriet te bestempelen.
 5. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Precies. Dat is wat ik bedoelde. Japan, en met name Takagi, slaagde er niet in om de torenhoge verwachtingen in te lossen doordat ze op de belangrijke momenten niet thuisgaven. En dat is nadien op nog wat momenten gebeurd.
 6. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Waarom worden de Russinnen bijna nooit genoemd in dit soort opsommingen? Lalenkova heeft de afgelopen 2 WK's zilver en brons op de 1500 en op de EK en WK Allround ook zilver op de 1500. Kazelina/Goloebeva in iets mindere mate, maar toch ook al brons op de 1500 en brons op de 1000 en dan heb je op de 1000 ook nog de sprint Russinnen. Ik acht de kans dat Ter Mors boven de eerste Russin eindigt op beide afstanden erg klein eerlijk gezegd.

  Dan in het algemeen. Wat een saai shitforum zou dit zijn als iedereen alleen maar zo conservatief mogelijk voorspellingen zou doen, rekening houdend met alle mitsen en maren, want gut je zou het toch een keer mis kunnen hebben. Zo'n forum is toch bedoeld om een beetje te prikkelen, te fantaseren, te provoceren?
  Camila, leenstrafan, Eelco en 2 anderen vinden dit leuk.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Daartegenover staat natuurlijk wel dat uitgerekend Nana Takagi de Olympische massastart won. Op dit forum wordt regelmatig aangehaald dat Miho geen individueel Olympisch goud haalde in 2018, maar Nana deed dat wel. (En de Japanse vrouwen wonnen natuurlijk wel de 500m vrouwen met Kodaira en de Team Pursuit. (En Japan had nog nooit Olympisch schaatsgoud bij de vrouwen gehaald. (En bij de mannen deden ze het ook maar één keer in de hele schaatsgeschiedenis dus uiteindelijk was 3x schaatgoud + nog wat zilver en brons erg bijzonder.)))
  Yuskov vindt dit leuk.
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  De Russinnen worden minder genoemd omdat ze weinig winnen. Bowe won beide wereldbekers 1000 en 1500 meters en is wereldkampioen op de 1000 en was dat op de 1500, Wüst grossiert in 1500m titels, Leerdam is voormalig wereldkampioen 1000m, en Ter Mors heeft op beide afstanden een Olympische titel gewonnen. Als ik dan zo uit mijn hoofd een paar namen noem dan zijn dat de eerste waar ik aan denk omdat ze de meest significante dingen hebben gedaan.

  En je hebt gelijk dat het leuk is om bijzondere voorspellingen te doen (doe ik ook wel eens), maar het is ook goed als anderen dat dan weer relativeren, zo houden we elkaar in balans.
 9. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik moet ook zeggen dat ik onderhand het spoor bijster ben voor wat betreft Russische deelname in Beijing. Voor wat ik begrepen hebben zullen er Russen uitkomen onder de vlag van het Russisch Olympisch Comité, maar niet onder de vlag van het land. Mogen alle Russen nu wel rijden?
 10. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Maar Hedrick was natuurlijk wel echt een kamikazepiloot op sommige momenten. Onberekenbaar. Fabris moest het altijd van zijn slotrondes hebben en zou ik eerder typeren als 'te voorzichtig'. Ook op de 1500 meter. Daarom verbaast mij Fabris in dit lijstje juist.
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Voor wie denkt: Takagi rijdt "slechts" 1.54,5 en dat is maar liefst 1.8 achter het baanrecord:

  Het kampioenschapsrecord van het Nederlands kampioenschap afstanden is 1.54,93 van Ter Mors.
 12. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Het is oktober, nu al vliegen zou een slecht teken zijn.
 13. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Mooi en aardig.. maar Miho moet gewoon gaan pieken. Beetje a la Djokovic en de US Open... veel finales, toch te vaak verloren.
 14. Basje

  Basje Active Member

  Wat een rare vergelijking: De US open is zo beetje het enige samen met olympische spelen dat hij niet won dit jaar. Djokovic heeft 20 grand slams gewonnen en is juist iemand die als geen ander kon pieken en het sterkst is onder druk. Totaal niet te vergelijken met Miho die nog geen gouden OS plak heeft.

  Ik denk overigens dat Miho dit jaar wel gaat schitteren en die gouden individuele plak op de OS gaat pakken. We gaan het zien!
  TdH vindt dit leuk.
 15. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Miho gaat een Heidentje doen en vijf keer goud winnen!
 16. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  Shikhova gestopt idd.
 17. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Ik heb ook de kanttekening gemaakt: Djokovic en de US Open. Djokovic heeft 9 finales bereikt bij de US Open ( zelfde aantal als bij de Australian Open) , slechts 3 gewonnen. Voor iemand met zo'n sterke HC game is dit gewoon een slechte record, dus vandaar dat ik dit als voorbeeld heb genomen.
 18. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  500m

  1. Fatkulina 37.53
  2. Kachanova 37.98
  3. Golikova 38.03
 19. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  3000m

  1 Lalenkova 4.04,78
  2 Sokhryakova 4.13,93
  3 Eranina 4.16,39
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Goede tijd van Fatkulina. Ze heeft nu al 57 keer een 500 meter gereden op het ijs van Kolomna en tot dusverre ging dat nooit sneller dan 37,74. Dan is dit duidelijk een grote stap. Knap. Kachanova opende goed met 10.39 maar laat dan toch wat te veel liggen in het rondje. Golikova leek op de livestream wat misslagen te hebben en dan is 38.0 nog oké. Maar Kok en Leerdam zullen daar niet van schrikken.

  4.04,78 is een prima tijd van Lalenkova. Haar laagland-PR is 4.03,61 van Lage Luchtdruk Heerenveen, een baan die zo snel is dat ik hem wel eens heb omschreven als vaaglandbaan. Helaas is het niveau erachter dramatisch. 4.13 en 4.16 zijn echt heel matige tijden van de nummers 2 en 3. Zelfs bij de Russische kampioenschappen 2006 had je daarmee niet op het podium gestaan: toen won Vysokova in 4.11 en reden de nummers 2, 3 en 4 tijden van 4.15. Tuurlijk, Voronina wordt geopereerd, Yurakova is geen schim meer van zichzelf, Graf is gestopt, Shikhova is gestopt, Grigoreva heeft een blessure, Golubeva richt zich klaarblijkelijk op andere afstanden, maar dan nog. Het geeft aan dat de breedte in Rusland op de lange afstanden momenteel niet groot is. Reken dit om naar Seoul-achtige omstandigheden en je komt uit op tijden van 4.09-4.18.4.22 of zo, uit de losse pols. Dan is het niveau van Rusland eigenlijk net zo als dat van Korea, behalve dan dat er twee hele goede rondrijden: Voronina (nu even niet) en Lalenkova.

Deel Deze Pagina