Wedstrijden oktober 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 30 sep 2021.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  We zitten inmiddels bijna in oktober, de zomer is voorbij en de frequentie van wedstrijden (zowel in binnen- als buitenland) neemt flink toe. Het wordt dan ook tijd voor een nieuw wedstrijdentopic. Dit weekend staan er onder meer races op het programma in Heerenveen en Inzell. De Nederlandse schaatstop zal vermoedelijk traditiegetrouw in beide plaatsen in actie komen. In Calgary zijn er eveneens wedstrijden, maar vermoedelijk zonder de toppers: de nationale ploeg is momenteel op hoogtestage nu hun NK nadert (13-17 oktober a.s.). Komen er dit weekend ook nog races in Rusland? Die nationale ploeg hebben we al een tijdje niet meer gezien.

  Daarnaast hebben we aanstaande zaterdag in Thialf de derde Mass Start competitiewedstrijd op het programma staan. Team Zaanlander was de eerste twee wedstrijden extreem dominant. Bij de dames werd het twee keer een clean sweep; bij de heren werd er twee keer gewonnen en twee keer brons gepakt. Zaanlander is echter op trainingskamp in Grosseto, zodat er eindelijk kansen zijn voor de andere teams om voor de winst te rijden én om zich te bewijzen richting de bondscoach. Bart Hoolwerf heeft daartoe de beste papieren na zijn 2e plek vorige week. Hij staat deze wedstrijd met 4 ploeggenoten aan de start. Jumbo-Visma marathon heeft daarmee het grootste blok, maar er verschijnen ook andere marathonploegen met een paar mannetjes aan de start (waaronder Bouw en Techniek, Skate4Air en Bouwselect). AB Vakwerk is op trainingskamp zodat Hoolwerf zich geen zorgen hoeft te maken over concurrentie van zijn oud ploeggenoten Hekman en (oudere broer) Evert Hoolwerf.

  Wel verschijnt er in Jan Blokhuijsen (2e in de eerste MS) en Koen Verweij (9e in de tweede MS) geduchte concurrentie aan de start. Blokkie heeft met Swings en Vergeer een sterk team om mee naar de winst te rijden. Verweij moet het doen met Geerdinck en Dijkstra. Na de mislukte MS van vorige week heeft hij nu wel een zege nodig om überhaupt in aanmerking te komen voor selectie op de Mass Start. Al is het reëel om je af te vragen wat een zege hier waard gaat zijn zonder Zaanlander aan de start.

  Bij de dames hebben we een wat vaag pelotonnetje van slechts 19 dames. Geen Zaanlanders, maar ook geen Kerkhoff, Vijn of Schulting (de dames die daar het meest achter zitten). Een aantal marathondames (maar niet bepaald de sterkste) doen mee, maar op papier is hier het duo Kiel/Conijn van Worldstream het best.
  Duif vindt dit leuk.
 2. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  In thialf rijden Kramer, Huizinga, Achtereekte, Groot, Snellink, Dijkstra en Kiel een 3000 meter. Velema en Mulder een 500 meter. Wüst, Esders, Westenbroek en Botman rijden 1000 meter.
  Duif, Lorca en EenBrabander vinden dit leuk.
 3. Maniek

  Maniek Member

  Waar staat de deelnemerslijst voor deze wedstrijd?
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De startlijsten (en straks ook live-tijden) van de wedstrijden in Inzell dit weekend staan inmiddels ook online: https://live.speedskatingnews.info/events/484

  Meest in het oog springende deelnemers zijn Vijn en Wiklund op de 3000m voor vrouwen en Talsma, Michael, Wenger en Henriksen in één kwartet op de 3000m mannen. Engebraten en Kongshaug rijden die dag een 5000m. Een dag later schaatsen zij met Michael, Talsma en Johansson ook de 1500m. Oh ja, én ene Zbigniew Brodka doet dan mee! SLP ontbreekt nog. Verder zien we op het kortere werk de Polen, Herzog, Lorentzen, Dufter en Golovatiuk en worden er nog twee mass starts gereden op zondag.

  Verder een aardig aantal Nederlandse deelnemers van Gewest Fryslan, Team Frysk, TalentNED en marathonteams Palet en Port of Amsterdam.
  Duif en EenBrabander vinden dit leuk.
 5. Elina

  Elina Well-Known Member

  Fijn dat het morgen alweer oktober is!
  cc @Krizz

  Ik heb zin in een olympisch seizoen. Geen idee hoeveel ik het schaatsen kan gaan volgen en ik heb me ook nog niet echt in de kalender verdiept, maar ik hoop dat Femke Kok een mooie medaille gaat winnen in Beijing en verder laat ik me graag verrassen. Ik had wel het olympische schema bekeken van de week en het komt er op neer dat ik alleen de 1500 meters niet live kan kijken en een enkele TP/MS maar dat vind ik niet zo erg. Hopelijk kunnen we zelf ook weer de ijzers onderbinden, net kwam ik nog leuke foto's tegen van afgelopen winter op m'n telefoon.

  Beetje schaatscafé praat hier, sorry.
 6. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Kalender wedstrijden 01-14 oktober

  Europa
  Heerenveen:
  02 Trainingswedstrijd KNSB- en Topteams
  02 Mass Start Competitie #3

  Leeuwarden:
  03 Elfstedenhal open PR wedstrijd

  Chelyabinsk:
  03-05 Prijs van de Schaatsbond van Chelyabinsk

  Erfurt:
  09 Erfurt Race

  Kolomna:

  05-07 Kolomna Kremlin Cup

  Inzell:

  01-03 Internationale Race
  09-10 Internationale Seizoensopening

  Minsk:
  01-03 Cup van de Wit-Russische Schaatsunie 1


  Noord-Amerika:
  Calgary:
  02 Time Trials

  Salt Lake City:
  02 Time Trials


  Azië

  Beijing:
  08-10 Experience Beijing Speed Skating China Open

  Japan (weet niet welke ijsbaan):
  06 Trainingswedstrijd Team De Wit

  Nur-Sultan:

  30 sep - 01 Kazachstan Cup
  14-15 Kazachstan Cup / Internationale Seizoensopening

  Wie aanvullingen heeft mag ze noemen.
  Lorca en mi vinden dit leuk.
 8. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Normaal gesproken heeft Johan de Wit tegen deze tijd al wel allemaal bizarre tijden van Takagi en Shinhama getwitterd. Weet @EenBrabander misschien of de Japanners al wat trainingsritjes hebben gereden?
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Er is begin september een trainingsritje geweest. Daarvan heb ik de uitslagen niet, maar volgens De Wit waren er “nog geen bijzondere dingen” gebeurd. Nu trainen de Japanners in de bergen. Op 6 oktober is het eerstvolgende trainingsritje. De Japanse afstandskampioenschappen zijn op 22-24 oktober.
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  In Inzell worden nu wedstrijden gereden waarvan de uitslagen live te volgen zijn.

  Esme Stollenga wint de 500m voor vrouwen in 38.65. Ook Drost en De Neeling reden 38ers. Samsonsen en Ripsrud uit Noorwegen komen niet verder dan tijden net onder en boven de 40.00.

  De uitslag op de 500 meter mannen is redelijk bizar:
  1 35.72 Sebas Diniz
  2 35.73 Joel Dufter
  3 35.78 Nil Llop (die Spaanse junior)
  4 35.80 Henrik F. Rukke
  5 35.84 Håvard H. Lorentzen
  8 36.04 Nico Ihle
  10 36.09 Simon Albrecht
  12 36.11 Jesper Hospes

  Diniz en Llop doen het goed. Lorentzen valt me tegen. Ik mag hopen dat deze race niet indicatief is voor wat hij de rest van het seizoen gaat doen, want het gat met Tingyu Gao is nu meer dan twee seconden...

  (oké, dat kun je echt TOTAAL niet met elkaar vergelijken, ik weet het)
  proeme, mi, SprintMaster en 3 anderen vinden dit leuk.
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De dames van Hospes/Gewest Fryslan staan er weer goed op. De voltallige top 6 in handen. Lotte van Beek wederom met een goede tijd, maar ze mist op een haar na de limiettijd voor directe plaatsing voor het NK Afstanden. Ze komt 0,04 sec tekort. Helga Drost reed vorige week nog net boven de limiettijd, maar plaatst zich nu wel ruim met 38.71. De jonge Sebas Diniz verrast niet alleen gevestigde namen als Dufter, Ihle en Lorentzen, maar plaatst zich ook direct voor het NK. Hij zit juist 0,03 sec onder de limiettijd.
 12. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Altijd leuk als er iets scheef loopt.

  Foutje_SSN_live.jpg
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De Neeling in 1.15.25, Van Beek in 1.16,29 en Myrthe de Boer in 1.16,36. Sterke tijden. Zeker die tijd van De Neeling mag er wezen. 1,5 sec sneller dan Herzog en Czerwonka. Had niet verwacht dat ze er zo snel weer zou staan na die knieoperatie.
  RodyTur10, mi en SprintMaster vinden dit leuk.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  :eek: De Boer reed nog nooit onder de 1:18
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Op de 500m gaat het vandaag gelijk een stuk harder in Inzell. Golovatiuk wint bij de mannen in 35,34. De Polen Kania (35,35 - PR) en Michalski (35,54) op 2 en 3. De Duitsers troosteloos buiten de top 10 (die bezaait is met Polen en tijdelijke Pool Jesper Hospes). Alleen Strübe pakt met een 36,02 een top 10 plek. Bij de dames vooral Nederlanders in de top 10, maar geen op het podium. Daar wint Wojcik in een nieuw PR van 37,84 (verbetering van 0,03 sec). Vóór Nifontova (38,71) en Ziomek (38,74). Beste Nederlandse is Stollenga op P4 (in 38,77).
  Laatst bewerkt: 2 okt 2021
 16. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Waar zijn deze resultaten te volgen?

  Zeer spectaculair van Wojcik, het gat tussen Wojcik en Ziomek is nog niet vaak zo groot geweest denk ik.
  RodyTur10 vindt dit leuk.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Er is er in elk geval een die Gao heel gauw concurrentie gaat bieden: Laurent Dubreuil rijdt een verschrikkelijk snelle tijd in Quebec City !!!
  9.72-34.57
 19. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Een Olympisch seizoen dus we kunnen weer een hoop Amerikanen verwachten die ineens bedenken dat ze weer willen schaatsen. Ik weet niet of het in dit geval met Olympische aspiraties is maar KC Boutiette heeft voor het eerst sinds 2018 weer een wedstrijd gereden: 38,56 over 500 meter, kon slechter.

  Jackson nog sneller dan vorige week: 37:19! Die kan mogelijk mee gaan doen voor de medailles. Wie was de laatste Amerikaanse die een Olympische medaille haalde op de 500? Blair?
 20. Rondje27 9

  Rondje27 9 Active Member

  Benieuwd wat Kramer heeft gereden op de 3000, iemand een tijd?

Deel Deze Pagina