Wedstrijden november 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 13 nov 2020.

 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

 2. Elina

  Elina Well-Known Member

  Wie belt er morgen even naar Utrecht? Of misschien toch naar Heerenveen? Dit kan echt niet...
 3. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  In Seoul is de baan vorige week pas open gegaan. Er zijn 2 trainingsgroepen geformeerd die steeds afzonderlijk moeten trainen. De Italianen trainen pas sinds begin november op ijs in Baselga di Pine. Rijden in Inzell, wat ze normaal in oktober doen, durfden ze niet meer aan. Op de site van de Kazakhse bond staat een bericht uit oktober dat vandaag en morgen de NK sprint zou zijn en volgende week de NK allround. En China is totaal afgesloten: zelfs de website van de bond is offline.
 4. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

 5. Teus

  Teus New Member

  Bericht van knsb op vraag via mail: Waar blijven de uitslagen trainingswedstrijden Heerenveen 14-11-2020

  Deze tijden zullen niet worden gepubliceerd.

  Ik verwijs u voor deze vraag naar onze veel gestelde vragen over het organiseren van wedstrijden tijdens corona op de pagina "wijs op het ijs": https://knsb.nl/corona/:


  Vanaf 14 oktober 22:00 uur mogen er geen wedstrijden meer worden gehouden. Uitzondering hierop zijn trainingswedstrijden voor de jeugd tot en met 17 jaar en topsporters. Voor de trainingswedstrijden voor de jeugd geldt dat deze op de ijsbaan verreden worden waar de sporter ook traint (baan of clubwedstrijden). Om het karakter van een trainingswedstrijd te benadrukken zijn de volgende juryleden betrokken bij de wedstrijd: 1 starter, 1 speaker en 2 personen voor tijdsregistratie.

  De tijden en uitslagen van deze wedstrijden worden niet gepubliceerd in Vantage als op de site van de vereniging of een ander medium. Daarnaast wordt er momenteel geen gebruik gemaakt van het Vantage systeem voor trainingswedstrijden. Dus ook niet om te loten of om in te schrijven voor de wedstrijd.

  De huidige maatregelen van het kabinet zijn ingesteld om de reisbewegingen te minimaliseren. Daarnaast hebben sommige banen de keuze gemaakt om de verenigingsrijders te spreiden over de uren en hierdoor zijn wedstrijduren komen te vervallen. Dit betekent dat wij voorschrijven dat de trainingswedstrijden met een minimale jury bezetting gedraaid worden en dat de uitslagen van de wedstrijd ook niet geldig zijn. Dit heeft geresulteerd in een aantal van 4 juryleden voor een wedstrijd. Hiermee volgen wij de lijn van andere sporten.


  Concreet betekend dit dat de tijden niet terug te vinden zijn in de systemen.


  Dat dit bij de oefensessie 1 en 2 wel het geval is geweest komt omdat de regels nieuw waren en er bleek nog een directe koppeling te zijn naar een site. Die is er na dat weekend uitgehaald, maar de uitslagen kunnen niet meer van die lijst af. Dat is namelijk een externe site.

  De oefensessie 1 en 2 zijn vervolgens niet meer geregistreerd. Voor oefensessie 3 en 4 is dit voorkomen.
  Kristian vindt dit leuk.
 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Je zou er om moeten lachen als het niet zo treurig is. Wel een wedstrijd houden, ook de tijden registreren (daarvoor zelfs 2 mensen laten komen), maar die dan niet publiceren.
 7. Duif

  Duif Well-Known Member

  Het is inderdaad te triest voor woorden. Blijkbaar wil de KNSB het braafste jongetje van de klas zijn.
 8. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Ik denk dat het risiscobeheersing is. Als nu ineens iemand op die uitslagenlijst staat die er officieel niet had mogen rijden dan volgt de KNSB zijn eigen protocol niet. Dat kan gevolgen hebben voor toekomstige wedstrijden.
 9. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Het lijkt me ook een IT-dingetje. De wedstrijden mogen niet meetellen, dus mogen ze niet in Het Systeem terechtkomen. Maar blijkbaar heeft de KNSB geen andere mogelijkheden meer om wedstrijdresultaten te publiceren zonder dat ze in Het Systeem komen. Een PDFje op de site of zoiets. Of die ter beschikking stellen aan sites als Speedskatingresults.com.
  De resultaten van Oefensessies1 en 2 staan in ieder geval niet bij de ranglijsten van schaatsen.nl. Maar, o wonder, de daar gereden PRs staan wel in de achtergrondinfo bij het NK allround.....
  SprintMaster vindt dit leuk.
 10. Kristian

  Kristian Active Member

  Strange, and sad times. The source to Swings time seems to be his own Facebook-site. No reason to doubt the time of course, but can we look forward to a new presedence: protocols hidden. Skaters themselves publishing times occationally, while statisticans verify through independent witnesses or something?
  Laatst bewerkt: 18 nov 2020
 11. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Johan de Wit geeft ons vaak tijden uit Japan door, kunnen de coaches van de Nederlandse teams niet hetzelfde doen?
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  massaal even om vragen via Twitter? :p
 13. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  @EenBrabander heeft volgens mij wel contacten.
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  In Japan rijden ze dit weekend in de nieuwe hal van Hachinohe. Op de 500 wint Kodaira toch weer, maar de voorsprong op Go is maar een paar honderdsten, beide in de 37.9. Op de 3000 meter won Sakai in een matige 4.13.

  Bij de heren was Murakami op de 500 meter duidelijk de snelste in 34.74. De 5000 meter kende zelfs een nieuw baanrecord, met 6.22.98 voor Riku Tsuchiya.
 15. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Die Japan Cup werd online gestreamd maar zonder tijden dus dan heb je er weinig aan.
 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Laten we niet vergeten dat de ijsbaan van Hachinohe geen snelle baan is. Zouden we de baan kunnen vergelijken met Enschede?

  Die 4:13 van Sakai lijkt matig, maar die is niet zo verkeerd, gezien het feit dat baanrecord van Miho Takagi 4:11.67 is.
  De 6:22 van Riku Tsuchiya is een wonderbaarlijk grote verbetering van het baanrecord. Obayashi kwam vorig jaar tot 6:29.09, net iets sneller dan Ryosuke Tsuchiya bij de Japanse kampioenschappen eerder dat seizoen was. Riku rijdt ook sneller dan wie dan ook in Nagano en Obihiro dit seizoen. Daarnaast is het voor hem ook een laagland-PR. Kortom: hij is heel goed bezig.

  Kodaira en Go maken er een spektakel van, weer zo dicht bij elkaar. In Nagano 0.03, in Obihiro 0.02 verschil, en nu weer 0.03. Murakami komt 0.02 tekort om het BR van de licht geblesseerde Shinhama te pakken.
 17. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Vandaag 2 baanrecords in Hachinohe. Fujino verslaat Shinhama nipt in 1.09.26 en Takagi verbetert haar eigen baanrecord tot 1.14.89. Kodaira tweede in 1.15.75.
 18. hidden

  hidden Active Member

  Van Twitter Robbert de Rijk

  Na het NK allround was er nog een oefensessie in Thialf. En Femke Kok is klaar voor het NK sprint. 37.47 op de 500m. Leerdam 37.73. N’tab 34.84 en Otterspeer 34.96 onder de 35. #schaatsen
  Camila, Koen, EenBrabander en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 19. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Opmerkelijk. In Inzell rijdt de 17-jarige Tsjech Lukas Stekly een 5km in 6.38. Dat is ook alvast sneller dan Martina Sablikova ooit geweest is.
 20. mi

  mi Well-Known Member

  37.47
  Kanonnen!
  Koen vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina