Wedstrijden januari 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 19 dec 2021.

 1. Wolfman

  Wolfman Active Member

  Speedskatingresults +++ , maar dan 2o jaar voor de start van het internet. Zijn inmiddels wel digitaal.
  Opslag in txt files, niet echt gebruikersvriendelijk, maar uiteindelijk vind je alles terug . De post van Mjøsaman ging zeker gepaard met het nodige plak en filterwerk :)

  Bijgevoegde bestanden:

  • clear.png
   clear.png
   Bestandsgrootte:
   137 bytes
   Weergaven:
   17
  Mjøsaman vindt dit leuk.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Jaewon Chung is na zijn titel op de grote vierkamp nu ook Koreaans kampioen op de kleine vierkamp.

  Hier snap ik dus helemaal niets van.

  Waarom ga je twee allroundtoernooien in januari achter elkaar plannen in de voorbereiding op de Spelen terwijl je als land bij internationale allroundtoernooien niet eens meedoet of startplekken binnenhaalt.....
  jay, Mjøsaman, SprintMaster en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Na het goud van Smit, Wennemars en Groenewoud, nu ook goud voor Prins. Vier uit vier. Wat een overmacht, knap hoor.

  Ligt Sochi tegenwoordig in de bergen van Tirol??

  Die namen doen wel angstaanjagend veel denken aan het schaatsen van een jaar of 16 tot 18 geleden. Smit, Wennemars, Groenewold, Prinsen. En nu dus Smit, Wennemars, Groenewoud, Prins. Pfoe.
  Elina vindt dit leuk.
 4. Duif

  Duif Well-Known Member

  Bij de jongens speelde de omstandigheden wel een hele grote rol. Gelukkig zaten de besten aan het eind want na de dweil werd met het vallen van de avond de baan per rit sneller.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Boem! Au! De grote favoriete Pien Smit zet na een paar slagen haar punt in het ijs en toen lag ze daar dan languit. Geen medaille op de 1000 meter en dat klassement kan ze nu ook wel doorstrepen. Klassementsleidster Hoogendoorn startte niet, waardoor er aardig wat schuift in de top van dat klassement. Yoshida uit Japan wint de 1000 meter door een snelle 600 meter te rijden en daarna niet kapot te gaan, maar met twee armen los de vaart erin te houden. Dauranova uit Kazachstan wordt tweede. Jade Groenewoud wordt derde en leidt nu het allroundklassement, met minder dan een seconde marge op Dauranova. Vijn staat derde en kan absoluut nog aan de titel denken.
  Dabrowska uit Polen is nog maar een C-juniore, maar ze staat toch al 5e in het klassement. Wat een talent!
  De Noorse vrouwen, Haugland en Løvås, rijden toch nette uitslagen. Geen nieuwe Wiklunds, maar wel handig met het oog op de ploegenachtervolging van 2026.
 6. Wolfman

  Wolfman Active Member

  ik had geen bijlage toegevoegd. Althans niet bewust....:)
 7. AIAIAI

  AIAIAI Active Member

  Smit en Hoogendoorn deden niet mee voor het allround klassement, want ze waren niet ingeschreven voor de 3000 meter.
 8. Celebithil

  Celebithil Active Member

  Ik vind het toch jammer dat er zoveel niet meedoen met een allround klassement. Bij de jongens doen nummers 3 en 4 na drie afstanden niet aan de laatste afstand mee. Dat haalt de spanning toch wel deels weg. Zeker Proshin had gezien zijn 1500m rit nog wel wat kunnen laten zien.
 9. AIAIAI

  AIAIAI Active Member

  Volgens mij was het een combinatie van een WK Allround Junioren en een WK Afstanden Junioren
  Zie https://www.isu.org/docman-document...hampionships-2022-innsbruck-announcement/file
  bij TITLE AND AWARDS (pagina 3)
 10. Elina

  Elina Well-Known Member

  Joep vs Erben op het WK Junioren: 1-0!
  strawbale vindt dit leuk.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Jade Groenewoud en Joep Wennemars zijn de opvolgers van Femke Kok en Stepan Chistiakov (waar is hij?.

  Groenewoud won ook de afsluitende 3000 meter. In het eindklassement eindigen Groenewoud en Vijn ruim voor de nummer drie Chae-won Park. Een grotere uitdager voor de prijzen gedurende het toernooi was de Kazachse Dauranova. Zij kwam echter ten val op de 3000 meter. Eervolle vermelding voor de Poolse C-juniore Dabrowska. Haar 1.21,01 is het enige PR van het hele vrouwentoernooi en ze haalt ermee de 5e plaats op de 1000 meter. Tot 2026 is ze nog juniore!

  Wennemars versloeg Vos en Prins op de 1000 om de tweede sweep van het toernooi vol te maken. Wennemars kwam 0.06 tekort om het baanrecord van Jan Bos, 1.10,60, te verbreken. Het is nochtans een wereldrecord junioren buitenbanen van Joep. Al zou Stolz hier vast 1.08,8 hebben gereden of zo. Kayo Vos was de eerste schaatser gedurende het hele toernooi die een persoonlijk record rijdt. Zijn oude PR stond in Beijing.

  Op de 5000 meter hielden Wennemars en Prins keurig de schade beperkt. Ik ben echt benieuwd of ze deze afstand blijven rijden - ze kunnen het prima en dat is leuk voor de ploegenachtervolging. Ze bleven bijzonder dicht in de buurt van hun PRs, die rond de 6.46 liggen – anders dan die van Proshin, die iemand noemde: de Rus heeft 7.23 staan. Wennemars en Prins werden 7e en 8e op de 5km, vlak achter nummer 6 Duivenvoorden. De nummer drie van het eindklassement, Matre, haalde maar liefst 26 seconden van zijn PR op de 5 af: hij maakte een bizar grote sprong van 7:10 naar 6:44! Daarmee werd hij vijfde. De nummer 4 van de 5km, Shomu Sasaki, is pas vijftien jaar, en hij reed ook al een prachtige 1500m, waar hij de Wit-Rus Mikita Mihdaliou op zijn Fabris' verschalkte door in de laatste buitenbocht om hem heen te snellen. Vladimir Semirunnij wordt derde - toch knap voor iemand die voor de helft rent (moeilijk grapje). Stijn van de Bunt wordt tweede, en van het feit dat hij is verslagen, kan hij moeilijk een punt maken, want met 6.41 eindigt hij bijna 8 seconden achter....

  Sigurd Henriksen!
  6.33,16!
  Baanrecord van Romme verbroken!
  Wereldrecord junioren buitenbanen van Kramer verbroken!
  Mijn grote broer Sindre stopt?!
  Niks mis mee.
  Nu is het mijn tijd!
  Vanaf nu mag ik gaan schitteren.


  Het kleine broertje van Sindre Henriksen rijdt een magistrale 5000 meter en declasseert de concurrentie. Een echte Noorse stayer, eindelijk weer. Johansson en Engebråten reden 6.26 en 6.27 in hun juniorenjaren. Maar dat was in SLC respectievelijk Calgary. Dit is Innsbruck. En Henriksen is nog maar 17 hè. B-junior. Over twee jaar is hij nog junior. Dit is fantastisch knap. Of hij kan doorbreken als senior? Ik hoop dat de Noren voorzichtig met hem omspringen en hem niet de komende twee jaar het volledige senioren- én juniorencircuit laten rijden. Maar in deze vorm is hij op een snelle baan een serieuze kanshebber om eindelijk eens dat stokoude WR junioren van Bøkko te verbreken.
 12. Duif

  Duif Well-Known Member

  Michelle de Jong en Hein Otterspeer zijn nog in Nederland en hebben gisteravond nog een wedstrijdje gereden in Heerenveen. Niet veel bijzonders qua tijden maar ze zullen geen risico genomen hebben. Zeker Otterspeer niet met zijn lies. De Jong 38.77 op de 500 en Otterspeer 1.09.04 op de 1000.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Bijzondere Mass Starts van de Nederlanders bij het WK Junioren. Bij de meisjes goud en zilver voor Hoogendoorn en Vijn. Eind goed al goed, maar dat liep toch wat raar. Hoogendoorn trekt op 1,5 ronde te gaan de sprint aan voor Vijn, geeft bij ingaan van de een-na-laatste bocht af aan Vijn (die daardoor veel te vroeg op kop komt voor op een buitenbaan), zakt zelf helemaal naar positie 4, en komt vervolgens met een krachtexplosie alsnog op het laatste rechte eind over Vijn heen om zo te winnen. Het zag er mooi en krachtig uit, maar ik ben dan wel benieuwd wat de onderlinge taakverdeling was. Vijn leek ook niet helemaal happy te zijn (maar dat kan ook te maken hebben gehad met de laatste bocht die ze verprutst). Als het de bedoeling was om Vijn uit te spelen, dan had de sprint toch wel tot 200m voor de finish (of misschien wel langer gelet op de wind) moeten worden aangetrokken. Niettemin won vandaag de betere.

  Bij de jongens bleek het geen beste keuze om specialist Van de Bunt in te wisselen voor Wennemars. Wennemars werd vanaf de start door een van de Koreaanse jongens geschaduwd en liet daarom op z'n Bergsma's achterin het peloton een gat vallen om zo de Koreaan uit zijn rug te krijgen en tot rijden te dwingen. Dat lijkt echter makkelijker dan het is en die wijze les leerde Joep vandaag. Hij schatte volledig verkeerd in hoe groot hij dat gat kon laten worden. Na de eerste de beste pelotonsprint viel het tempo in het peloton nooit echt stil zodat Wennemars het gat niet meer kon dichtten en de hele wedstrijd een inhaalrace reed (dat de Koreaan niet zou gaan rijden was na 2 rondjes wel duidelijk). Weg wedstrijd. Kayo Vos reed een attente koers, volgde in het peloton lang de juiste sprinter (de Koreaan Yang, die uiteindelijk won), maar had in de laatste ronde wat pech omdat Yang op een gaatje kwam te zitten. Daardoor volgde Vos in de laatste ronde één van de Japanners, maar die viel in de laatste bocht compleet stil waardoor Vos wat oponthoud had aan de binnenkant. Net op dat moment kwam Yang met een indrukwekkende sprint explosief van buitenom zetten. Die was zo niet meer bij te halen. Met een goede snelle lead-out (zoals vorige week met Van de Bunt) had er voor Vos meer in gezeten. Maar zilver mag er ook zijn. Een leuke wedstrijd was het in ieder geval zeker. Die junioren Mass Starts worden steeds leuker en leuker. Vorige week was ook al top entertainment.

  De Noren reden overigens ook een aardige koers met twee aanvallers tegen het sprintgeweld van Nederland, Korea en Japan. Zetten met Henriksen en Matre een duo-attaque op en kregen een klein gaatje (met een Rus in het wiel), maar de Japanners gingen helaas zonder aarzeling in de achtervolging. Met wat meer twijfel in het peloton had Henriksen een kansje gehad.
  Laatst bewerkt: 30 jan 2022
  Camila en G1ant vinden dit leuk.
 14. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Joep Wennemars rijdt in drie dagen tijd dus: een 500 meter, een 1500 meter, halve finale massastart, 1000 meter. 5000 meter, ploegenachtervolging, teamsprint en finale massastart. Evelien Vijn rijdt bijna evenveel, alleen de teamsprint niet en natuurlijk 3 ipv 5 km. Ik ben zeker niet voor het pamperen van jonge sporters, maar is dit niet wat veel van het goede?
  De Keizer vindt dit leuk.
 15. Duif

  Duif Well-Known Member

  Als je in vorm bent kan je veel aan, maar een paar weken rust na dit weekend is wel verstandig.
  G1ant vindt dit leuk.
 16. CasperW

  CasperW Active Member

  Wennemars op de MS was verrassend en wellicht onnodig ja. Daar had een trainer best kunnen ingrijpen.

  Maar goed, wel een bijzonder succesvol WK Junioren, met meer goud dan ooit (?). Al is dat met 16 evenementen natuurlijk makkelijker dan bijvoorbeeld de 12 in 2008, waarvan 10 goud waren.

  Medailleklassement:

  Land: G - Z - B
  Nederland 11-10-3
  Japan 2-1-3
  Zuid-Korea 1-1-3
  Rusland 1-1-1
  Noorwegen 1-0-3
  Spanje 0-2-0
  Kazachstan 0-1-1
  Duitsland 0-0-2
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik vind het heel leuk dat Spanje een medaille heeft op de Teamsprint. Dat is toch historisch. Drie inliners uit een land zonder ijsbaan die bijna alle junioren van de wereld eraf rijden !!!

  De dominantie van Nederland op de teamonderdelen is wel absurd. Na dat ene WK waar (toen nog) Kazelina domineerde, hebben we een onafgebroken serie topjunioren bij de dames.

  Met een Kok, een Smit en een Conijn in 't Hof die in Leerdam never a Dul moment beleven. Ze hebben het juist erg Vijn in het Groenewoud, dat erg Groot en Jong is.

  Hoogendoorn. :mad:

  Japan heeft trouwens weer een heel stel goede junioren. Shoumu Sasaki is 15 en nu al wereldkampioen team pursuit. Hirose, Takahashi en Matsumoto halen medailles, Yoshida haalt goud, en dan hebben ze Yuto Ide (1.47 in Nagano), Mitsui (1.48 in Nagano), Tanigaki (13.48 in Nagano) en Horikawa (4.04 in SLC) nog thuisgelaten. En dit weekend reed Taiga Sasaki (broertje van) al 6.49 terwijl hij tot 2028 (!!!!!) nog junior is. Hij is een rijder in de categorie MYA of MD2, dus nog een pupil, dan ben je 13 of zo. Als dat maar goed gaat....
  G1ant vindt dit leuk.
 18. sysya

  sysya Well-Known Member

  TOT 2028?!
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ja, inderdaad. Volgens Speedskatingnews is Taiga Sasaki een D2-junior, en dat komt overeen met YA op Speedskatingresults, en dat hoort bij de leeftijd 12 tot 13 jaar. Ik kan het ook niet geloven... Hij zou Wilhelm Ekenskär al op een halve ronde hebben gereden!
  sysya vindt dit leuk.
 20. sysya

  sysya Well-Known Member

  Jemig. Nou hopen dat hij niet overwerkt wordt. Hij zit maar 4 seconde van de limiettijd voor de SENIOREN WB af!!!!

  Hoe zit dat trouwens? Zou een 13 jarige een wereld beker mogen rijden? Is er een leeftijdsgrens voor deelname aan de WB?

Deel Deze Pagina