Wedstrijden December 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Duif, 30 nov 2018.

 1. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Zou Ryohei Haga (weer eens) het Japanse kind van de rekening worden? Het WK Sprint kan hij vergeten, lijkt me. En op de 500m. die hij dit seizoen ijzersterk rijdt, zijn dit weekend Tatsuya Shinhama, Yuma Murakami en Tsubasa Hasegawa beter.

  Ik neem aan dat Miho Takagi in Inzell de 500m schrapt. Dan zou Konami Soga haar eerste internationale kampioenschap kunnen gaat schaatsen.
 2. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Bij de Noren wint in Arendal Sverre Lunde Pedersen met overmacht het allroundtoernooi. De grote verrassing is nummer drie Kristian Ulekleiv. Daar had ik nog nooit van gehoord. Sindre Henriksen en Allan Dahl Johansson rijden het toernooi niet uit. Ik ben benieuwd wat de Noorse schaatsbond hier mee doet.

  Dat bij de vrouwen Ida Njatun weer wint is geen verrassing. En eigenlijk ook niet dat juniore Ragne Wiklund tweede wordt. Sofie Karoline Haugen, die vorig seizoen steeds beter begon te presteren, heeft de tweede dag niet geschaatst.
 3. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Ik vind het wel leuk dat die kleine Camilla Lund de 5k won. Maar ja, die heeft dan ook bijna 20kg minder mee te torsen dan Ida Njatun (die de andere drie afstanden won).
  Verder de usual suspects voor de eindoverwinning. Njatun en Pedersen bij het Allround, H.Bokko en Lorentzen bij de Sprint.

  Bij de dames sprint werd Anne Gulbrandsen verrassend tweede, op afstand Ripsrud derde.
  Bij de mannen sprint werd HF.Rukke tweede, direct gevolgd door Magnussen.
 4. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Ook wel opmerkelijk dat Bohm 2e wordt op de 1500 (nog voor Wiklund) en op de 5 (nog voor Njatun).
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Inderdaad. Ze rijdt er netjes tussen. Op buitenijs staan toch andere namen op.

  Henriksen viel op de 5km, vandaar zijn belabberde eindtijd. Pedersen reed een WR laagland puntentotaal.
 6. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Ideetje voor de Noren: doe dat nog eens, Sprint en Allround in hetzelfde weekend. Maar dan ook in dezelfde plaats en een dagje langer.
  Bv. vrijdagavond en zaterdag Sprint, za/zo Allround. Of vr/zo Sprint en za/zo Allround.
  Het is maar een idee...
 7. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Goh, moet ik zomaar een baanrecord van Bart Veldkamp doorstrepen. Kota Mitsui reed zaterdag in Okaya een 4.02.99 op de 3000 meter een baanrecord tijdens de kampioenschappen van Shinshu. Het oude baanrecord stond sinds 1998 op naam van onze Bart, toen hij daar op hoogte trainde vlak voor de OS van Nagano.

  EDIT. De 3.58.67 van Gianni Romme in het nabijgelegen Matsubarako staat nog fier overeind..
  fransvanbakel en Duif vinden dit leuk.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  SLP rijdt een wereldrecord puntentotaal voor laagland-buitenbanen. Beter dan in Amsterdam. HHL rijdt een WR voor natuurijs op de 500m (en vast ook op de 1000m en sprintvierkamp).

  ---

  Dat in Japan Takahiro Ito zich plaatst is opvallend, omdat hij bij een Development Team schaatst, dus buiten de grote ploegen om.
 10. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Dank voor de info. Wel leuk dat Joey Mantia naar het WK sprint komt. Kimani Griffin lijkt me meer een echte sprinter, maar Joey Mantia kan wel een leuke 1000m schaatsen.

  Ook mooi dat Ethan Cepuran zijn debuut gaat maken bij het WK allround.
 11. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Herbert Dijkstra had het er gisteren enigszins denigrerend over dat Chris Huizinga maar net sneller was dan J.O.Koss in 1994. Dat kun je nog meer zeggen van de winnaar van het Amerikaans kampioenschap. Ian Quinn was met zijn 14.27 In Salt Lake City (indoor, op hoogte) maar net sneller dan Heiden 39 jaar geleden (buiten, veel lager, vaste schaatsen). Quinn was overigens de enige deelnemer aan de 10km. Wat ergens ook wel weer voor hem pleit...

  Dan nog een nagekomen uitslag uit Örebro. Waar Johan Röjler (37 jaar) met een 7.53 de 4e seizoenstijd voor Zweden rijdt. Nog wel achter Per Bengtsson (51 jaar) die 7.47 heeft staan.
  Daarmee haalt Röjler ook de limiettijd voor deelname aan het NK. Want die staat, net als in Finland, op 9.00. Enige verschil is dat ze in Zweden ook nog een extra zware limiettijd hebben voor wedstrijden in het buitenland. Die is 8.45...

  Ha, maar dan zou Jaap Eden met 8.37.6 op het Mjøsameer 125 jaar geleden ook mogen meedoen? Nee, want voor het allroundtoernooi moet ook 2.25 gereden zijn op de 1500 meter (en zelfs 2.20 voor wedstrijden in het buitenland).
  Bovendien is het deelnemersaantal aan het allroundtoernooi beperkt tot maximaal 14.
  Inmiddels zijn er al 5 senioren (waarvan 2 boven de 45 jaar) en 1 junior die de limiettijden hebben gereden.

  Hoe diep kun je zinken?
  Duif vindt dit leuk.
 12. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Tja, het langebaanschaatsen in Zweden is al een tijdje eigenlijk gewoon dood, ging snel na het min-of-meer gedwongen stoppen van Friberg en Eriksson :(
  Ik ben bang dat het in Finland nu ook wel vrij snel compleet dood kan gaan.

Deel Deze Pagina