Wedstrijden December 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Duif, 30 nov 2018.

 1. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Kennen ze in Japan ook aanwijsplekken? Het zou jammer zijn als Seitaro Ichinohe ontbreekt in Calgary.

  En waar is Shota Nakamura gebleven? Hij was de afgelopen jaren toch een van de beste Japanners op de 1500m en in het allrounden.
 2. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Seitaro Ichinohe, heeft in mijn ogen niets te zoeken in Calgary voor het klassement.
  Hij heeft een goede 1500 meter, maar daar heb je het wel mee gehad.
  Met zijn 5 en 10 km knikkert hij zo uit de top 8. Vraag mij overigens af, mocht hij toch gaan en zich plaatsen voor de 10 km, hij die dan wel rijdt.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Hij reed de 10 ook in de WorldCup, hij is er dus niet bang voor.

  Was de laatste 5km trouwens 8 seconden langzamer dan winnaar Douwe de Vries in de B groep. Niet geweldig en ik zie ook geen klassementstopper, maar toch ook niet slecht.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Tsja, hij reed in Obihiro nog 1.45 en 6.16 (DQ wegens geen transponder). Dan heb je natuurlijk wel degelijk wat te zoeken op het WK Allround. Bosker werd vorig jaar nota bene 3e op het WK Allround. En die komt voorlopig nog niet aan die tijden van Ichinohe hoor. Ichinohe kan gewoon top 5 of top 3 rijden tijdens het WK.

  Wat alleen zorgelijk is is hoe hij in december rijdt. Verkeerde vormpiek tijdens de eerste twee wereldbekers in Japan? Of tijdens de Japanse ziektegolf in Polen zichzelf op de 10km in de prak gereden?

  Hoe dan ook; erg zonde dat hij in Inzell geen lange afstanden rijdt. Zijn 10km moet op basis van zijn 5.000m ook wel rond de 13 minuten kunnen worden gereden.
 5. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Dit is echt flauwekul.
  Yuskov en EenBrabander vinden dit leuk.
 6. Mey

  Mey Well-Known Member

  Of juist een hele goede piek om tijdens de belangrijkere worldcup hard te rijden in plaats van de minder belangrijke nationale kampioenschappen....
 7. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Die 1.55,88 van Miho Takagi is wel echt goed, voor een voor haar tussendoor toernooi. Dat is maar 0,85 boven het baanrecord en 0,76 boven haar tijd bij de world cup. Dat terwijl Nana Takagi en Ayana Sato meer dan 2,5 seconde langzamer zijn dan bij de world cup.

  Ik ben ook verbaasd over de keuze van Masaya Yamada om het allroundtoernooi te rijden. Nu vind ik in beginsel allrounden het allermooiste in het schaatsen, maar een echte allrounder is hij natuurlijk niet. Dan rijd je geen 7.36,49 op de 5km. Iemand die in mooie tijden bij de Japanse afstandskampioenschappen derde wordt op de 500m en de 1000m wint, kan zomaar Japans sprintkampioen worden. Sterker nog, als iedereen hetzelfde presteert als bij de Japanse afstandskampioenschappen, wint hij dat toernooi eenvoudig.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Heb even wat Japans door Translate gehaald.

  Ryosuke Tsuchiya zei: "I won the championship with other skaters' bad condition."

  Beetje krom Engels wat eruit komt, maar Ichinohe is dus in ieder geval niet fit.


  Het moeilijkste van Japans kampioen allround worden is trouwens niet de vier afstanden rijden, maar het in ontvangst nemen van je prijs. Kijk en huiver:
  Schermafbeelding 2018-12-26 om 23.31.36.png
  HaagscheBluf, strawbale en VorstM vinden dit leuk.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Overmorgen beginnen de Amerikanen hun NK. Zonder Emery Lehman. Japan rijdt op 29 en 30 december hun NK sprint. Korea doet morgen en overmorgen hun NK allround en de Russen rijden hun NK afstanden tegelijk met Nederland, dus dat wordt goed tijden vergelijken.

  @De Keizer Yamada (en Oda en Kondo) mochten misschien alleen de 1500m rijden als ze ook de 5000m gingen rijden. Dat krijg je als je de plaatsing voor het WK afstanden af laat hangen van een allroundtoernooi. Overigens is de Japanse selectie voor het WK allround nog niet aangekondigd.
  De Keizer vindt dit leuk.
 10. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Dat kan jij flauwekul vinden. Maar in de huidige vorm niet. Natuurlijk is Ichinohe een man die - mits in vorm - top acht zo moeten kunnen rijden.
  Maar de verschillen tegenwoordig zijn zo klein, dat zijn verlies op de lange afstanden op dit moment desastreus zijn voor een goed klassement.
 11. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Dus als je in december, mogelijk door ziekte oid, niet in vorm bent heb je in maart niks te zoeken op het WK Allround?
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Maar dan moet hij wel het WK allround mogen rijden. Op dit moment heeft hij niet goed genoeg gereden om zich te kwalificeren en is het maar de vraag of hij naar Calgary mag.
 13. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Een wedstrijd nu zegt niets over of hij 'wat te zoeken heeft in Calgary' wat pas over 10 weken is. En als je kijkt naar de rest van het jaar (en vorig jaar overigens ook al) dan is Ichinohe prima op zijn plek bij het WK Allround.
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Dit weekend ook de kampioenschappen van de USA. Vandaag o.a. de 3000 meter dames en de 5000 meter heren. Waar ik eerder al iets vertelde over de deplorabele staat van het schaatsen in Finland, word je ook niet blij van de Amerikaanse situatie. Er hebben zich maar 3 dames voor de 3000 meter ingeschreven en maar 4 heren. Limiettijden waren 4.30 resp. 7.02.
  strawbale vindt dit leuk.
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Tenzij hij morgen nog harder gaat, hebben we de snelste 500 meter van december 2018 vandaag gezien: de heer Kulizhnikov kwam tot een baanrecord van 34.40 (!!!!!) in Kolomna. Ruim een halve seconde voor de bijna-naamgenoten Mu(...)akov. Bij de vrouwen won Fatkulina in 37.84 en bleven ook Golikova en Kachanova binnen de 38-secondengrens.

  34.40... Mulder, Wotherspoon, Lobkov en Kulizhnikov zelf waren allemaal 1x sneller op laagland. Maar die tijd van Lobkov is altijd al betwist geweest, en volgens Sasha Krotov telt ie ook niet als BR.
 16. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Dat laatste is wel interessant, maar waarom is/was die tijd betwist? En gaat Kolomna ook officieel deze tijd van Kuli hanteren nu?

  Die bijna naamgenoten zitten niet zo dicht op elkaar qua naam btw ;) (-kov vs. -shov)
 17. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  @Sasha_Krotov meldt het als een unofficial TR.
  Hè? Hoezo? Als het trackrecord al onofficieel is, zijn alle andere tijden dan ook onofficieel?
  Het zal wel niet, maar ik vind het wel een beetje vreemd.
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Zuid-Korea heeft de nationale allround- en sprintkampioenschappen er weer op zitten. In Seoul natuurlijk, want je zal maar eens een mooie en snelle Olympische baan eens gebruiken waarvoor hij bedoeld is.

  Bij de vrouwen was het animo niet heel groot en reden welgeteld vier dames het toernooi uit. Daarbij geen Kim Bo-reum en Jun Ye-jin, dus Park Ji-woo kon makkelijk de titel ophalen met drie afstandsoverwinningen. Willen we de winnende tijden weten? Doe maar niet... Park Do-young (ik haat die omschrijving, maar ik moet het toch zeggen: een voormalig talent) werd tweede en samenraapsel van bekende lettergrepen Lee Min-jee werd derde.

  Bij de mannen was het toernooi spannender. Kim Cheol-min won de 500 meter met groot verschil en behield de leiding na het zilver op 5000m, die Um Cheon-ho won. Op de 1500m werd Kim echter slechts vierde, omdat Joo, Chung en Seo sneller waren. Joo en Chung reden echter geen 10 km en Um en Seo stonden te ver achter, waardoor Kim Cheol-min in een PR puntentotaal de nieuwe kampioen werd, voor Um Cheon-ho en Moon Hyun-woong. Kim Min-seok en Lee Seung-hoon gaven geen acte de présence.

  De sprint had een wat hoger niveau en meer dramatiek. Kim Min-sun won de eerste 3 afstanden, maar liep tegen een DQ aan op de laatste 1000 meter waardoor Nam Ye-won de titel Nam en dus (Ye-)Won. De plekken 2 t/m 8 werden gevuld door junioren, voornamelijk B-junioren. Kim Min-jee werd tweede en B1 Park Chae-eun werd zonder afstandsmedailles derde. De Kims Hyun-yung en Min-jo deden niet mee.

  Het sprinten bij de mannen is traditioneel de discipline met het hoogste niveau in Korea. Helaas deed Cha Min-kyu niet mee. Ik vrees nu voor Lee-Sang-hwa-2016-taferelen, dat de snelste niet naar het WK sprint mag... Kim Tae-yun won drie van de vier afstanden en de titel in een acceptabel puntentotaal van 141 en een beetje. Op de 1000 meter had hij het wel flink aan de stok met Kim Jin-su, die de eerste 1000m won. Tae-yun sloeg terug op de tweede, die hij won in 1:09.87, waarmee hij de snelste Koreaan ooit werd in Seoul. Lichtpuntje. Kim Jin-su en Chung Jae-woong pakten zilver en brons en mogen dus hun koffers naar Heerenveen pakken, als Cha niet wordt aangewezen tenminste.
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat is dus omdat Lobkov daar 34'35 heeft staan, maar dat is dus een betwiste tijd.
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Mu*a*ov dan. Is waar ook.

  Die tijd van Lobkov uit 2007 (34.35) is handgeklokt toen de baan net open was en daar is hoogstwaarschijnlijk gemeten ten gunste van Lobkov, want hij is nooit verder gekomen dan 34.69 op laaglandbanen. Er zou toen ook met blowers zijn gerommeld.

Deel Deze Pagina