Wedstrijden 21-22-23 oktober

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 19 okt 2011.

 1. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Ik niet :wink: ik ben gewoon schaatsfan
 2. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  En cybermier vlak Kees Verkerk niet uit als je het over grote schaatsers heb.

  Mij maakt het niet uit wie er Worldcups schaatst. Eerlijk gezegd heb ik als ik moet kiezen meer sympathie voor Bob de Jong of Arjen van der Kieft, die het een stuk moeilijker hebben dan Sven met een ploeg die om hem heen gebouwd is.

  Ik heb overigens niet gezegd dat ik geen dispensatie gun aan Sven, maar de vraag gesteld waarom Sven dispensatie zou moeten krijgen, terwijl anderen zich gewoon voor een plek op het NK moet kwalificeren.
  Sven had met de opbouw voor zijn rentree rekening kunnen houden met de kwalificatie-eisen en er niet op voorhand van uitgaan dat hij omdat hij Sven is toch wel mag starten.
 3. Guusp

  Guusp Active Member

  Simpel: omdat je op een NK de beste mensen aan de start wilt hebben.
 4. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Plus: omdat het commercieel interessant is. Dat is in het schaatsen altijd een vies woord, maar er is toch ook geld nodig om het schaatsen draaiende te houden.

  Als Erben Wennemars een maand geleden had aangekondigd dat ie weer langebaan wil gaan schaatsen, of Marianne Timmer, dan vind ik ook dat zij een wildcard voor één afstand mogen krijgen.
 5. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Er word weinig over de Holland Cup gesproken.

  Opvallend vind ik:
  - De sterke 3km van Pien Keulstra. Absoluut kanshebster voor het podium op het NK.
  - Lotte van Beek heeft de weg omhoog weer gevonden.
  - Hospes verslaat Nuis en Tuitert op de 500m
  - Schipper sterk op de 1000m. Gaat hij zijn belofte een keer waarmaken?
  - Veel goede marathonschaatsers weer op de 5km, maar dat is al bijna geen verrassing meer.
  - Irene Schouten heel erg zwak. Ook Lisette vd Geest en Moniek Kleinsman vallen niet mee. Van Deutekom komt langzaam terug, maar zit nog niet op niveau om zich te plaatsen voor WB.
  - Kai Verbij (17 jr) plaatst zich op de 500m en zit op de 1000m volgens mij op het randje.
  - Maurice Vriend (Jong Oranje) plaatst zich op alle afstanden! Wordt achter vier pure sprinters vijfde op de 500m, en is één van de beste niet-marathonners op de 5km. Wordt een outsider op de allroundtoernooien.
 6. 41O

  41O Member

  Maurice Vriend zit wel in Jong Oranje maar is al HN1! maar dat neemt niet weg dat hij erg goed heeft gereden!
 7. IKE

  IKE Active Member

  Viel mij inderdaad ook al op
  dat er nix over de holland cup werd besproken hier
  ben he eens met G1ant zijn opmerkingen vooral keulstra
  deed het erg goed
  ook opvallend is de winst van juffermans voor "de andere BOB" op de 5 KM
  weet niet of die ook gaat starten op de 5K op het NKA?
 8. cybermier

  cybermier New Member

  Vandaag dan officieel bevestigd, dat Sven Kramer mee mag doen met de 5km tijdens het NK afstanden.
  Zie telegraaf nieuws
 9. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Dat laatse komt ook deels omdat de andere bob de dag ervoor een marathon heeft gereden waarin hij in zijn eentje het peloton heeft gelapt. Dat gaat zelfs bij een marathonschaatser niet zonder terugval de dag erna, denk ik. En hij was al geplaatst, zal niet heel diep zijn gegaan, en ook niet hebben gepiekt.
  Juffermans zal, denk ik, zeker meedoen op het NKA. Anders had hij in Enschede niet aan de start gestaan.
 10. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Maar dan moeten die beste mensen wel mee willen doen. Ik heb genoeg NK's gezien waar de toppers o.a. Sven Kramer niet aan mee wilden doen, omdat ze of al geplaatst waren voor een EK en/of worldcup of omdat ze vonden dat dat niet in hun trainingsopbouw paste.
 11. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Er stond vandaag een prachtig artikel in de Volkskrant over de Bam-ploeg en de solo van Bob de Vries, die nog bijna werd teruggehaald door zijn ploeggenoot.
 12. Guido

  Guido New Member

  Gezien het feit dat Sven graag wil rijden en hij de snelste seizoenstijd gereden heeft, lijkt het mij niet meer dan logisch dat hij de gelegenheid krijgt zich te bewijzen. Immers wordt hier ook ruimte voor gelaten in het huidige reglement. Als Mark Tuitert zich op geen andere wijze had kunnen kwalificeren en hij had 35.20 gereden op een laagland baan, had hij van mij ook dispensatie mogen krijgen voor een plaatsje bij de NK en had hij het kwalificatietoernooi ook niet hoeven rijden (wat mij betreft).. Ik vind het verschil van niveau op de genoemde afstand echter wel van doorslaggevende waarde. Internationaal een leuke opwarming zo'n 500m voor Mark, maar we kunnen toch niet spreken van wereldniveau (op deze afstand..).Sven, zeker gezien zijn huidige vorm, is gewoon weer kanshebber voor de eindoverwinning bij elke wedstrijd die hij start op de 5000m.

  Zoals al eerder vermeld behoefde Leenstra idd. geen selectiewedstrijd te schaatsen omdat ze een beschermde status had voor het NK (en terecht!).. Hebben we het weer over internationale TOP!
 13. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Sven Kramer heeft zijn 5km gereden tegen Niedzwiedzki maar Niedzwiedzki reed een 3km. Dus hij is na 3km gefinshed en Sven reed nog 2 km door, heb ik ergens gelezen. Ik kan het alleen niet meer terug vinden..
 14. Billy

  Billy New Member

  Tja, zijn dat niet de oude tijden zonder commerciele ploegen en een kernploegcoach die bepaalde wie er naar een internationale wedstrijd ging, en dat wilde toch niet meer.... tenzij het Kramer betreft :twisted:

  Ach, hij WEET wat er allemaal over de beleidsheren/dame zal worden uitgekotst als hij geen wildcard zou krijgen, dus zo'n groot risico nam hij niet. Zal wel vooraf door kamp Kramer al geregeld zijn. Mogelijk zal zelfs de Thialf organisatie voor hem gelobbyed hebben. Kramer stoort zich niet zozeer aan regeltjes, iedereen moet die van hem volgen. Zal wel weer volle bak worden in Thialf nu Kramer weer rijdt. Het is weer winter.
 15. Koen

  Koen Well-Known Member

  wat een frustatie zeg, naar Kramer
  ik vind het terecht dat er voor één van de besen uitzondering gemaakt wordt.
 16. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  dat klopt idd, heb het via een kennis van FB (denk dezelfde als waar jij het ook van hebt)
 17. Guusp

  Guusp Active Member

  Het gaat hier nog niet om de vraag wie er naar een internationale wedstrijd gaat. Dat zal bepaald worden door de uitslagen van het NK. Het gaat er hier alleen om, om Kramer de kans te geven zich voor de internationale wedstrijd te plaatsen.
  Wel het juiste perspectief graag.

Deel Deze Pagina