VSS statistieken 2012-2013

Discussie in 'Schaatsforum Voorspel Spel (VSS)' gestart door trabbie, 9 nov 2012.

 1. willempaap

  willempaap Active Member

  Re: VSS statistieken

  Alvast even de kop van de ranglijst (na 14 van de 16 wedstrijden):

  [attachment=0]stand na 14.png[/attachment]

  Bijgevoegde bestanden:

 2. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Re: VSS statistieken

  Grrr, het begint nu toch wel erg spannend te worden. Het spelen van Bob de Jong was meer dan een wilde gok en dat heeft me naast MariekeQ gebracht. Maar o, o, o, wat was het in Erfurt jammer dat Oenema niet 1 of 2x de 500 wist te winnen. Veel mensen hadden immers Richardson en zelfs Sang-Hwa Lee. Vooral die 'slecht voorbereide' (Ik wist na de vroege VSS-post van Kirs al dat Sang-Hwa er niet zou zijn) Lee spelers hebben echt wel een flinke portie ouderwets dom geluk gehad dat Wang plotseling weer ging winnen. Maar Oenema won dus niet. Jammer. Want dan had ik nu alleen aan kop gestaan. Ook 'het falen' (sneller openen en dan toch verliezen met een laatste binnenbocht) van Bokko kan nog doorslaggevend zijn, mocht Alicja1 uiteindelijk deze jaargang winnen.

  Maar goed, zo heeft iedere speler zijn eigen net-niet gevalletjes. Ik heb er i.i.g. talloze gehad. Smeekens op het NK, wat was dat ook alweer? O ja, 35.46 om 35.45. Zomaar een voorbeeldje.

  Ieder puntje wordt nu super belangrijk. En als ik zo naar de stand kijk, zijn er nog 5 kandidaten voor de overwinning over. Of de 84-punters moeten heel wild en heel goed gaan gokken. Maar goed, dat kan. Voorspel maar eens wie de massastarts in Heerenveen gaan winnen. Of de 1000 meters. De 1500 bij de heren? Dat kunnen al 5 punten zijn...

  Grrr, het is nu gewoon echt spannend.
 3. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Re: VSS statistieken

  De keuzes van Jan Modaal:

  Dames:
  500(1): Lee (93%)
  500(2): Lee (97%)
  1000: Bowe (55%) [Nesbitt 22%, Richardson 19%]
  1500: Wust (98%)
  3000: Wust (76%)
  MS: Huisman (71%)
  TP: Nederland (98%)

  Heren:
  500(1): Smeekens (88%)
  500(2): Smeekens (86%)
  1000: Groothuis (45%) [Davis 24%, Otterspeer 14%]
  1500: Brodka (48%) [Hansen 19%, Silovs 14%]
  5000: Kramer (98%)
  MS: Stroetinga (78%)
  TP: Nederland (98%)

  De gemodificeerde Jan Modaal maakte dezelfde keuzes.
 4. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Re: VSS statistieken

  Inderdaad, het gaat om de 3k dames, en de 1000 en 1500 heren:

  89. MariekeQ (Wust, Hansen, Brodka)
  89. LeeMoZovski (Wust, Groothuis, Hansen)
  87. Ireenfan (Wust, Otterspeer, Hansen)
  87. willempaap (Sablikova, Groothuis, Brodka)
  87. Alicja1 (Wust, Groothuis, Brodka)

  Of..... gaat Jan Modaal nu alleenheerser worden? Ook Jan heeft 89 punten en hij heeft (Wust, Groothuis, Brodka).
 5. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Re: VSS statistieken

  Iemand een idee of theorie waarom Huisman en Stroetinga zo veel zijn gespeeld? Volgens mij is Huisman 2x duidelijk verslagen door Bo-Reum Kim en toch kiest de meerderheid weer voor Huisman. En bij de heren hebben Groeneveld, Bergsma en Stroetinga allen 1x gewonnen, op ook nog eens 3 verschillende manieren. Waarom dan toch ook hier weer een meerderheid voor Stroetinga? Om me te handhaven in de top van het klassement heb ik op dit compleet onvoorspelbare onderdeel keurig de 2 MS namen van mijn concurrenten overgenomen, maar ik begrijp niet echt waarom deze twee schijnbaar zo zwaar favoriet zouden zijn.
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Re: VSS statistieken

  Kim reed vorige week 7.40 en lijkt volstrekt uit vorm. Stroetinga is van de drie BAMmannen de gebruikelijke afmaker dus het lijkt logisch dat hij vandaag weer aan de buurt is.
 7. trabbie

  trabbie Active Member

  Re: VSS statistieken

  De VSS statistieken van de Wereldbekerfinale in Heerenveen. Er zijn veel overtuigende voorkeuren, alleen de 1000 meter mannen en vrouwen en de 1500 meter mannen lijken spannend te gaan worden.

  Bijgevoegde bestanden:

 8. MariekeQ

  MariekeQ Member

  Re: VSS statistieken

  Mijn overweging was dat Bo Reum Kim vorige week niet echt in vorm leek. Wat betreft Stroetinga, hij staat bovenaan in het klassement, maar ieder van die andere twee kan net zo goed. Het blijft wel spannend in de VSS in ieder geval.
 9. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Re: VSS statistieken

  Huisman maakt van de Nederlandse dames nog een kans om het klassement te winnen, bovendien lijkt Schouten iets minder in vorm en heeft nog andere wedstrijden in het weekend.
  Bij BAM zullen ze proberen om iedereen een hoofdprijs te laten winnen: Groeneveld heeft al de marathon Cup en het NK marathon. Bergsma gaat waarschijnlijk de WC lange afstanden winnen, dus moet Stroetinga de WC mass start winnen.
  Overigens werd de onbekende Mariska Huizinga ook nog een paar keer gespeeld. :mrgreen:
 10. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

 11. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Re: VSS statistieken

  Ik lach me kapot. Geweldig!

  Maar de twee dames op deze foto heten - helaas - Lianna Huizinga en Mariska Roche. Waarbij ik mevrouw Roche wel wat weg vind hebben van de mogelijk oudere zus van Brittany Schussler.

  En dan nog iets over iets wat ik me eerder afvroeg; namelijk waarom Huisman op de Mass Start zo heel veel meer gespeeld is dan haar grote concurrente Bo-Reum Kim. De terechte en logische verklaring hiervoor was dat Kim mogelijk uit vorm is. Geen vreemde gedachte na haar mindere optredens in Erfurt. Een beschamende 7.40 op de 5000 met een slotronde van 40.3 is immers niet echt een aanbeveling. Ik hoopte vorige week meteen al dat het een typisch gevalletje van net-even-een-enorme-jetlag-te-veel was. Niet ondenkbaar als je op 23 januari in Korea schaatst, op 9 februari in Duitsland, op 21 februari weer in Seoul rijdt en dan op 1 maart plots weer in Erfurt aan de bak moet. Dat zijn geloof ik meer dan 26.000 vlieg kilometers in 5 weken. Gekkenwerk! Haar verval in de slotronde op de 1500 meter was een dag na die super slechte 7.40 met die dodelijke 40.3 overigens niet meer dan 1 tel. Dus dat duidde nog wel op de nodige inhoud.

  En gisteren op de 3000 sprintte Kim in de slotronde van de 3000 alle twijfels weg. Ze versnelde na een biljart vlakke rit van 32.8 naar 32.4 en zelfs 31.8, met afstand de snelste slotronde van het veld. Nee, die is echt niet uit vorm. Gelukkig. Ze is een aanwinst in de dames subtop. Mocht ze morgen de Mass Start toch weer winnen dan is dat vooral leuk voor de 84-punters Beers en mhp1988. Vooral mhp1988 mag dan nog gaan dromen, want die had als enige ook al Nesbitt en Groothuis op de 1000.

  Zelf moet ik morgen hopen dat Brodka de 1500 niet wint. Hij zou daarmee na zeges van Vriend, Verweij, Davis, (Niedzwiedzki, EK), Yuskov en (Bokko, WK) de eerste man zijn die dit seizoen twee 1500 meters weet te winnen. En daarmee brengt ie mede koploper MariekeQ dan weer op gelijke hoogte met mijzelf. Dus van mij mag iedereen winnen, behalve Brodka. Als Davis 'm pakt, wordt de droom van mhp1988 nog groter. En als Hansen zich in het rijtje met winnaars schaatst, word ik gek.

  Spannend, spannend, spannend.
  Heerlijk spelletje, dat VSS.
 12. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Re: VSS statistieken

  De keuzes van Jan Modaal:

  Dames:
  500: Lee (71%)
  1000: Nesbitt (73%)
  1500: Wust (96%)
  3000: Wust (100%)
  5000: Sablikova (69%)
  TP: Nederland (96%)

  Heren:
  500: Smeekens (87%)
  1000: Groothuis (63%)
  1500: Swings (42%) [Brodka 31%]
  5000: Kramer (100%)
  10000: Kramer (58%) [de Jong 31%]
  TP: Nederland (100%)

  De gemodificeerde Jan Modaal maakte dezelfde keuzes.
 13. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Re: VSS statistieken

  Nu Sjoerd de voorspellingen uit de top 10 heeft geplaatst blijkt dat alleen LeeMoZovski en MariekeQ nog kunnen winnen (de overige deelnemers hebben zoveel gelijke voorspellingen dat de eerste plek onhaalbaar is geworden). Het huidige verschil tussen LeeMoZovski en MariekeQ is slechts 1 punt. Toevallig hebben ze ook slechts 1 voorspelling verschillend. MariekeQ heeft Wang op de 500 meter en LeeMoZovski S.H. Lee. Mocht Wang winnen dan wint MariekeQ ook het spel, want zij heeft een betere voorspelling van de tijd van de 1500 heren gegeven.

  Conclusie: Als Wang zondag de 500 meter wint, wint MariekeQ de VSS. In alle overige gevallen, wint LeeMoZovski.

  ps. De in de vorige post genoemde keuzes van Jan Modaal blijven gelijk wanneer de voorspellingen van de top-10 meegerekend worden.
 14. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Re: VSS statistieken

  Grrrrr, wat verschrrrrrikkelijk spannend.

  Ik had Godvidondo al winnaar kunnen zijn .... maar mijn behoorlijk goede schatting van 1.46,10 legt het inderdaad af tegen die gruwelijke 1.46,23. Slechts 0.09 van de winnende tijd af, wat een belachelijke en irritant scherpe voorspelling. Hulde! Nu wordt het dus Lee tegen Wang. Lee, van wie ik in oktober al aan zag komen dat ze echt wel weer erg goed was en ook veel beter dan Yu, maar die ik in november bij de eerste WB niet durfde te spelen omdat die verrekte Wolf maar weer eens 37.78 in Berlijn had gereden. Wang was toen nog nergens ...

  Vele maanden, wedstrijden, uitslagen, tegenvallers en verrassingen trokken voorbij.

  En nu gaat alles dus culmineren in Lee tegen Wang. In Heerenveen was dat twee weken terug 37.82-37.81 en 37.77-37.78. Dat maakt 75.59 tegen 75.59! Veel spannender kan de VSS zondag niet afgesloten worden.

  Grrrrr, wat verschrrrrrikkelijk spannend.
 15. MariekeQ

  MariekeQ Member

  Re: VSS statistieken

  Toch mooi dat we de VSS tot de laatste dag spannend weten te houden. Hopelijke maken Lee en Wang er een spannende strijd van, hoewel ik me wel een beetje de underdog voel. Ik had het mezelf in deze VSS een stuk makkelijker kunnen maken als ik meteen de eerste westrijd had besloten om mee te doen en niet pas bij de tweede, leerpuntje voor volgend jaar :D. Volgend jaar moet ik ook wat beter oefenen op de 1500m van de mannen, want ik geloof dat ik het gepresteerd heb om die allemaal fout te hebben.
 16. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Re: VSS statistieken

  In deze wedstrijd ben ik voor LeenstraMoZovski, die woont bij mij in de buurt en plaatst bovendien razend interessante voorspellingen en beschouwingen. Niets ten nadele van MariekeQ, maar ik vind het altijd jammer als iemand die blijkbaar zoveel verstand van schaatsen heeft zich beperkt tot het wekelijks invullen van een VSS-lijstje en niet af en toe haar briljante inzicht deelt met de rest van de forummers.
 17. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Re: VSS statistieken

  Ik ben het helemaal eens met leenstrafan. Echt doodzonde dat een genie als MariekeQ ons allen niet vaker verblijdt met haar unieke visie op het schaatsen. Ik kwam er vandaag zelf na wat graaf werkzaamheden met mijn ouwe, ingebeelde Tonka ook al achter dat ze niet heeft meegespeeld op het NK Afstanden en dus - ondanks een wedstrijd minder gespeeld - toch de competitie kan winnen. En daarvan ben ik onder de indruk. Want dat is dus gewoon razend knap. Het komt me trouwens ook heel bekend voor, want exact een jaar terug eindigde ik als 4e in het VSS, ook zonder een voorspelling gedaan te hebben bij het NK Afstanden.

  Volgens mij staat nu al 1 ding vast, hoe het ook afloopt. Jan Modaal staat zondagavond ook bovenaan.
 18. MariekeQ

  MariekeQ Member

  Re: VSS statistieken

  Dat is dan nog een verbeterpuntje voor volgend jaar, meeposten op het forum :). Om eerlijk te zijn, was het voor mij een stap om me aan te melden op een forum en zitten mensen wel te wachten op mijn commentaar? Ik schaats zelf niet, ben alleen een trouwe kijker, dus een echte fan, maar of ik er nou echt zoveel verstand van heb? Maar na de posts van Leenstrafan en LeeMoZovski heb ik begrepen: hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dus ik zal mijn moed bij elkaar rapen en volgend jaar zal ik ook eens af en toe mijn commentaar geven.
 19. willempaap

  willempaap Active Member

  Club van 100

  Na 9 seizoenen VSS (t/m seizoen 2011/2012) is precies 100 keer de grens van 100 punten in de totaalscore bereikt. Cyclad en Sabine behaalden in het seizoen 2007/2008 de recordscore van 122 punten.
  In het laatste weekend van het schaatsseizoen 2012/2013 zijn er verschillende deelnemers die ook de 100 punten gaan halen.

  1. Cyclad 122 (07/'08)
  2. Sabine 122 (07/'08)
  3. roosje 118 (07/'08)
  4. Kimmy 117 (07/'08)
  5. Nickel 117 (07/'08)
  6. Reina 117 (07/'08)
  7. Ferry 116 (07/'08)
  8. Jan Blokland 116 (07/'08)
  9. Oidale 115 (07/'08)
  10. Oxylus 115 (07/'08)
  11. Rick 115 (07/'08)
  12. Schaatsfan Suzanne 115 (07/'08)
  13. StivĂ  115 (07/'08)
  14. eddycorina 114 (09/'10)
  15. Danielle 113 (09/'10)
  16. Danielle 113 (07/'08)
  17. Jippie 113 (07/'08)
  18. Kim 113 (07/'08)
  19. Sabrina 113 (07/'08)
  20. Anna C 112 (06/'07)
  21. Judith 112 (07/'08)
  22. Marlous 112 (07/'08)
  23. Roofie 112 (09/'10)
  24. Henk Kok 111 (07/'08)
  25. Jan Smeekens-lover 111 (07/'08)
  26. barbara 110 (07/'08)
  27. Tim. 110 (09/'10)
  28. Jan Blokland 109 (08/'09)
  29. Kim 109 (08/'09)
  30. Patrick1974 109 (07/'08)
  31. raakie 109 (07/'08)
  32. sarah 109 (09/'10)
  33. Schaatsfan86 109 (07/'08)
  34. tom182 109 (07/'08)
  35. Vinnie 109 (09/'10)
  36. JantjeH 108 (07/'08)
  37. Kim 108 (09/'10)
  38. Krizz 108 (07/'08)
  39. Lieke V 108 (07/'08)
  40. Lisan 108 (07/'08)
  41. Flew 107 (08/'09)
  42. Jan Blokland 107 (10/'11)
  43. Jippie 107 (09/'10)
  44. Judith 107 (09/'10)
  45. Monique 107 (07/'08)
  46. Nickel 107 (08/'09)
  47. Sabine 107 (06/'07)
  48. sarah 107 (10/'11)
  49. AIAIAI 106 (07/'08)
  50. eddy 106 (09/'10)
  51. Sabine 106 (08/'09)
  52. IM 105 (09/'10)
  53. Ireenfan 105 (09/'10)
  54. Jan Blokland 105 (09/'10)
  55. Judith 105 (08/'09)
  56. Karien 105 (07/'08)
  57. lindavdsalm 105 (06/'07)
  58. Monique 105 (10/'11)
  59. nino 105 (07/'08)
  60. Sabine 105 (09/'10)
  61. SprintMaster 105 (07/'08)
  62. Cyclad 104 (06/'07)
  63. eddycorina 104 (10/'11)
  64. raakie 104 (08/'09)
  65. Rick 104 (09/'10)
  66. alinda 103 (07/'08)
  67. Anna C 103 (08/'09)
  68. arjen 103 (07/'08)
  69. dedeut 103 (09/'10)
  70. G1ant 103 (08/'09)
  71. IKE 103 (09/'10)
  72. JeedeBee 103 (10/'11)
  73. Judith 103 (06/'07)
  74. Kirs 103 (09/'10)
  75. nino 103 (09/'10)
  76. Rick 103 (10/'11)
  77. Sporttv 103 (09/'10)
  78. WALCO 103 (09/'10)
  79. Cyclad 102 (08/'09)
  80. Feyethomas 102 (09/'10)
  81. Judith 102 (10/'11)
  82. MartijnBlaas 102 (10/'11)
  83. Monique 102 (09/'10)
  84. Rick 102 (08/'09)
  85. Anna C 101 (09/'10)
  86. eddy 101 (10/'11)
  87. IKE 101 (10/'11)
  88. Nickel 101 (06/'07)
  89. nielsbakker 101 (09/'10)
  90. schaatsfan88 101 (09/'10)
  91. 41O 100 (09/'10)
  92. alinda 100 (08/'09)
  93. cindycinderella 100 (09/'10)
  94. Jan Smeekens-lover 100 (08/'09)
  95. Nogevendit 100 (10/'11)
  96. Reitse 100 (07/'08)
  97. RjSports 100 (10/'11)
  98. sarah 100 (08/'09)
  99. tom182 100 (06/'07)
  100. WALCO 100 (07/'08)
 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Re: VSS statistieken

  De resultaten van verschillende jaren met elkaar vergelijken vind ik methodologisch gezien toch een beetje onverantwoord. Ten eerste is het aantal wedstrijden niet constant (dit jaar waren er bijvoorbeeld 9 wedstrijden voor de wereldbeker 1000 meter, vorig jaar maar 7, dus vier punten meer of minder te verdienen) en ook is de massastart nieuw aan het programma van de WB (en dus de VSS) toegevoegd waardoor het aantal verder omhoog gaat. Ten tweede is het natuurlijk zo dat in een voorspelbaar seizoen het aantal goed gekozen rijders automatisch hoger ligt dan in jaren waar veel verrassende schaatsers wedstrijden winnen.

Deel Deze Pagina