Voorjaarsklassiekers wielrennen

Discussie in 'Wielrennen' gestart door leenstrafan, 1 apr 2010.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Aangezien door Sjoerd c.s. beslist is dat er in het schaatscafé ook over aanverwante sporten gesproken mag worden, laat ik daar dan maar meteen mee openen.

  Wielrennen is van maart tot oktober mijn favoriete sport en eind maart en in april hebben we dan natuurlijk de prachtige voorjaarsklassiekers. Milaan - SanRemo, E3 Prijs, Gent - Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Parijs - Roubaix, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik - Bastenaken - Luik. En tussendoor nog wat andere koersjes zoals vandaag de slotdag van de Driedaagse de Panne - Koksijde.

  Ik vind het tot nu toe een mooi voorjaar, met Freire die soeverein de sprint wint in MSR, Cancellara die op een prachtige manier de E3 op zijn naam schrijft en een volstrekt chaotiscche Gent-Wevelgem waarin bijna iedereen een fout maakte of pech had. Hopelijk wordt Vlaanderen zondag een prachtige strijd tussen Boonen, Flecha, Cancellara, Pozzato, Breschel en misschien ook wel Martijn Maaskant!
 2. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  Zondag wordt een prachtige dag en ik denk dat Cancellara er samen met Breschel van door gaat. Met waarschijnlijk Boonen in zijn wiel
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik volg het wielrennen ook en was vandaag blij verrast dat Kenny van Hummel derde is geworden in de etappe vandaag in de driedaagse van De Panne. Jammer dat hij niet heeft gewonnen.

  Verder vind ik het erg jammer dat zowel Skil als Vacansoleil niet mee mogen doen met de Tour. Vooral Johnny Hoogerland had ik daar heel graag zien rijden.
 4. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  Ook ik was verrast over van Hummel maar niet echt blij verrast omdat Wagner nog voor hem zat. In mijn ogen moest dat omgekeerd zijn
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Lance Armstrong twittert in het Nederlands:
  "Ik krijg er niet genoeg van. Tweede dag op rij lekker op de stenen hotsen."

  Benieuwd hoe hij de Ronde van Vlaanderen gaat rijden zondag. Heb een verjaardag dus ik kan niet kijken, maar ik zal de dvd recorder aanzetten.
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Matti Breschel gaat de Ronde van Vlaanderen winnen, mark my words! Iedereen let op Tom Boonen en die maakt dan een tactische fout net als Oscar Freire in de Gent - Wevelgem afgelopen zondag. Tom Boonen laat een gaatje vallen ergens en dan rijden Breschel en Cancellara naar de streep en is Breschel de betere sprinter.
 7. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Hé, gaat het eens niet over schaatsen ? Van fietsen denk ik ook ietsje te weten, fiets zelf beter dan dat ik schaats.
  'De Ronde' kent m.i. teveel sterke renners, en niemand die er bovenuit gaat steken. Ik ga voor een sprint met een select groepje favorieten. Ook de BMC-formatie werd getipt door, gloofik, Jose de (her)Cauwer (vanwege het steeds weer herhalen van zijn statements :lol: ), en hier kon ik wel sterk in meegaan.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Kopman van BMC is natuurlijk oud-winnaar Ballan en met Burghardt, Hincapie en Kroon heeft hij best een sterk blok om zich heen. Toch hoop ik dat ze niet winnen, maar dat komt vooral door mijn intense afkeer van Cadel Evans.
 9. Edwin

  Edwin Active Member

  Nee, Cancellara is dé kopman bij Saxo Bank. Cancellara's erelijst is zo dik als een telefoonboek, alleen de koers die hij het mooiste vindt, RVV, heeft ie nog nooit gewonnen. Breschel zei na zijn overwinning van laatst dat hij zich meer focust op Parijs-Roubaix.
 10. Edwin

  Edwin Active Member

  Ballan? Die is nog in een vormcrisis. Hincapie lijkt mij de kopman daar, met ondersteuning van Burghardt en Kroon.
 11. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik vond de overwinning van Eisel in Gent-Wevelgem echt fantastisch omdat die jongen normaal nooit iets wint. Ik zou het echt geniaal als hij zo'n kunstje nog een keer kan flikken al lijkt me die kans erg klein. Ik hoop natuurlijk op een Nederlander (Boom, Maaskant, Langeveld of Terpstra of zo, de laatste drie deden het twee jaar terug fantastisch) en anders Cancellara!
 12. Monique

  Monique Well-Known Member

  Die afkeer deel ik helemaal met je, bah wat een naar en laf mannetje. George Hincapie daarentegen vind ik één van de sympathiekste renners van het hele peloton, ik zou hem een zege morgen heel erg gunnen.
 13. xRedStar

  xRedStar New Member

  Whooooh dat was weer een mooie koers,

  CANCELLARA !! :D
 14. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Wat een briljante renner, majestueus!
 15. Monique

  Monique Well-Known Member

  Echt fantastisch gereden door Cancellara, oppermachtig vandaag. Zeer verdiende zege en wat ik heb gezien (laatste 30 km) heel mooie koers. Ze hadden er trouwens best heel mooi weer bij.
 16. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  schitterende ronde van vlaanderen was het weer en wat is die cancellara sterk zeg!
 17. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  prachtige overwinning, als cancellara gaat liggen op zijn stuur is hij echt niet te houden dat zag je ook al in de E3 prijs
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik heb wel eens spannendere klassiekers gezien, maar dat werd gecompenseerd door de prachtige overmacht van F.C.
 19. Jippie

  Jippie Well-Known Member

  Ook ik ben een wielrenfan. Volg het wielrennen al jaren en had gistermiddag dik kippenvel. Mooie overwinning van Cancellara.

  Heeft iemand de fietswissel van Matti Breschel gezien? Na de finish vertelde hij dat hij de fiets van O'Grady kreeg van de ploegleider/mecanicien. De commentatoren op "de Belg" spraken over een "Sven Kramer" wissel. :shock:
 20. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  en terecht, wat een amateurs

Deel Deze Pagina