Veldrijden 2015/2016

Discussie in 'Wielrennen' gestart door leenstrafan, 17 sep 2015.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Die spugen niet in de nek van de renners... Ik heb gek genoeg nog geen excuus van de organisatie gelezen, heel vreemd. Dit kan toch niet?
  ZeeKoei en leenstrafan vinden dit leuk.
 2. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Klopt , ik heb iets tegen dit soort regelmenten.
  Als TV-kijker wil ik de beste sporters op de grootste proeven bezig zien.
  Hoe het volgens mij wel zou moeten is bijvoorbeeld het WK-snooker. Daar plaatsen de deelnemers zich via een ranking en als dat dan tot gevolg heeft dat die allemaal uit hetzelfde land komen dan is dat maar zo.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  Dat ben ik met je eens. Wat denk je van de marathon komende zomer op de olympische spelen ? Daar zouden met gemak 100 Kenianen en Ethiopiërs kunnen starten die een veel hoger niveau hebben dan 90% van de deelnemers uit andere landen die wel mee mogen doen. Maar ook zij mogen er maar 3 per land opstellen.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 4. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Wel de Sportsite nummer 1 in de gaten houden voor je iets beweert.
  http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/veldrijden/1.2561862
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 5. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Eens , nog zo'n belachelijk voorbeeld. Voor de tafeltennis(st)sers uit China en de 100 meter lopers uit de VS en Jamaica hetzelfde verhaal.
 6. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Klopt niet. Het bij je hebben van een motorfiets in de materiaalzone is ook strafbaar. Anders had de UCI wel gewacht tot ze die fiets aangereikt kreeg.

  Ben zondag in Zolder geweest. Mijn mening over veldrijden blijft hetzelfde.

  Topamusement. Heel groot op dat vlak. Kan schaatsen best wat van leren, al weet ik niet zo snel wat.

  Commercieel heel rendabel, waarschijnlijk. Je betaalt 5 e voor een broodje hamburger en 2,50 voor een polsbandje om te mogen pissen.

  De meeste bezoekers waren om 11.00 al dronken. En vijandig tegen Nederlanders. Het is ook wel een bepaald volk wat er op of komt. Je waant je in 'De helaasheid der dingen' van Dimitri Verhulst.

  Als sport stelt het nauwelijks iets voor. Nederland en België. Dan heel lang niets. Tsjechië deed maar twee rijders mee. VS bestaat voor de helft uit rare hipsters die uit een film over fietskoeriers zijn weggelopen. Er doen nog heel wat exoten mee, maar dat is bijna van een Antoinio Gomez niveau.

  Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
  Laatst bewerkt: 2 feb 2016
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik heb de berichten over de mechanische doping even afgesplitst.
 8. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

 9. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  "
  Voorstel Van de Poel: "Tien jaar lang geen WK meer laten plaatsvinden in België en een alcoholverbod tijdens de wedstrijden."
  Tom Van Damme, voorzitter van de Belgische Wielerbond (KBWB): “Tijdens de beklimming van Alpe d’Huez in de Tour zijn de Nederlandse fans ook geen toonbeeld van sportiviteit in hun Bocht Zeven? Moeten we dan conform Adrie zijn idee tien jaar lang geen Nederlanders laten starten in de Tour?"

  Koen Monu, organisator van het WK in Zolder. “Adrie is zelf ook organisator van de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. Hij weet ook dat hij zonder de inkomsten van bier over de kop gaat.
  "

  VDP vraagt toch niet om geen Belgische renners te laten deelnemen, wat een flutvergelijking van Van Damme. Ook over Alpe d’Huez wordt er trouwens nagedacht of dit nog wel kan (cfr urine-incident). Feit is wel dat je half miljoen mensen op een berg moeilijker kan controleren dan op een afgesloten circuit.
 10. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Ik zou als Nederlanders gewoon jaar lang wegblijven van Belgische crossen die geen maatregelen nemen, desnoods combineren met overstap naar weg. De sport heeft de 2 Nederlandse toppers broodnodig.
  Als voetbalfan heb je direct stadionverbod aan je been, wielerfan kan blijkbaar ongestoord het zat zwijn uithangen.
 11. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Stel ze het voor. Ik denk dat hun reactie zall zijn dat ze dat best willen doen als hun inkomen dat ze dan mislopen gegarandeerd wordt.
  Die kunnen op de weg bij lange na niet verdienen wat ze met veldrijden verdienen.
 12. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Ik heb al eerder opgemerkt dat de huidige topsport vooral amusement is.
  Het niveau als een soort evenredigheid met het aantal nationaliteiten afmeten is natuurlijk de grootst denkbare nonsens.
  Want dan zou het mondiale marathonlopen ook niets voorstellen.
 13. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Van der Poel kan dat makkelijk (Boom verdient op de weg ook meer dan hij bij het veldrijden deed, aldus hemzelf) en Van der Haar zijn sponsor is nota bene al die van een wegploeg, Van der Haar zal daar echt niet de best verdienende wielrenner zijn. Ik weet dat er dan wel startgeld bij komt, maar zeker Van de Poel kan zo bij Sky aan de slag en dan praat je over grote salarissen.
 14. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Ik merk wel dat je geen insider bent in de verdiensten van veldrijders t.o.v. wegrenners.
  Van der Poel zal zeker bij een volledige overstap naar de weg het eerste seizoen inleveren. Ook nog omdat hij waarschijnlijk als eis zal hebben dat zijn broer ook onderdak moet krijgen. En van der Haar gaat straks waarschijnlijk een beter contract bij een veldritsponsor tekenen en Giant-Alpecin verlaten
  Wat ze wel kunnen doen aan die gesignaleerde wantoestanden is hun vraagprijs van hun startpremie behoorlijk verhogen bij die organisatoren die "hun zaakjes niet in orde" hebben.
  fransvanbakel en ZeeKoei vinden dit leuk.
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Nee, niet enorm. Ik weet wel dat Boom gelijk meer verdiende (maar die zat dan ook bij het te gulle Rabobank). Ik denk dat Van der Poel bij Sky dan ook meer kan verdienen, aangezien die wel heel dik betalen.

  Ik wil verder ook niet te veel weten van veldrijden, na afgelopen zondag heeft veldrijden voor altijd voor mij afgedaan. Naar een zuipfeest kijken waarbij de sporters worden uitgejouwd, bespuwd en bekogeld met bier is voor mij niets leuks aan. Ik kijk wel darts, daar wordt ook gedronken door de supporters. Maar daar heb ik nog nooit een dronken supporter gezien, laat staan een supporter die de sporters aan gaat vallen.

  Veldrijden is bij mij definitief nog onder het tokkieniveau gezakt.
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik denk ook niet dat er heel veel mensen naar een volledige live-uitzending van een marathon kijken.
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Hoe vaak wordt dat uitgezonden? Ik ken op eurosport alleen de uitzendingen tijdens een groot toernooi en dan schakelen ze steeds naar het stadion. En dan vind ik de marathon wel een mooi onderdeel.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  Marathon van Rotterdam wel elk jaar toch?

  als er geschakeld wordt vind ik prima. Atletiek is mooi om te zien en marathon ook. Maar niet ruim 2 uur achter elkaar...

  overigens niets ten nadelen van veldrijden. Mooie sport, op een deel van de toeschouwers na. Maar zulke idioten heb je bij voetbal ook en dat blijft desondanks wel een mooi spelletje.
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik heb laatst wel ruim de helft van de marathon van Eindhoven gekeken. Maar het was op een brakke zondagochtend en ik ben een beetje bekend in die stad.
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  dus ondanks dat je een extra reden had om te kijken, keek je slechts een ruime helft ipv helemaal. Zegt dat niet genoeg?

Deel Deze Pagina