Vechtsebanen gered!!!

Discussie in 'IJs' gestart door ®onnie, 5 mrt 2010.

 1. HA01761

  HA01761 Active Member

  Update: vanwege het uitlopen van de werkzaamheden gaat de baan een week later open!

  De ijshockeybaan gaan nu op 2 oktober open, en de 400m baan op 9 oktober.
 2. ®onnie

  ®onnie New Member

  Had het ook net gelezen, laten we hopen dat het wachten waard is, zag van de week al dat men er hard aan het werk was.
 3. Bdevree

  Bdevree New Member

  Het zit flink tegen. Op de website van De Vechtsebanen staat nu nog dat de buitenbaan aanstaande zaterdag open zal gaan. Maar dat is niet het geval. Er werd deze week begonnen met het opspuiten van de buitenbaan, maar door een flinke technische storing (kapotte pomp en gescheurde klep) moest dit noodzakelijkerwijs worden stopgezet. Resultaat: er ligt geen ijs meer.
  Er wordt op dit moment met man en macht aan gewerkt om e.e.a. te repareren en uiteindelijk weer te beginnen met het opspuiten. Maar in het gunstigste geval (en dan moeten er niet nog eens onaangename verrassingen komen) zal de baan pas zaterdag (dus de 9e) in de loop van de middag klaar kunnen zijn.

  Ik hoop dat iemand gaat zeggen dat dit niet waar is?:p
 4. voormast

  voormast New Member

  Het streven is zaterdag voor het recreatie schaatsen open te zijn.
  Dat is een halve dag later dan normaal gepland.
  De ban wordt nu wit gemaakt en de lijnen worden gelegd.

  Pieter
 5. gijs

  gijs Member

  Ah nee ik heb uur U7 om 8 uur 's ochtends... :cry:

  Kan ik wel uitslapen :?

  De marathon zondag gaat dan dus wel door :)
 6. huit

  huit Member

  Zaterdag van 20:15-22:15 is er vrije training voor baankaarthouders, kun je oefenen voor die marathon. Ik hoop tenminste dat er dan ijs ligt.
 7. JAB

  JAB New Member

  Vanmiddag op de Vechtsebanen gereden en wat mij betreft was het prima!! Zelfs een lekker zonnetje erbij! Ik heb overigens niet veel referentiemateriaal; de vorige keer dat ik op kunstijs reed was op een onoverdekt Thialf :)

  JAB
 8. kavee

  kavee Member

  Vanmiddag was ik ook op de Vechtsebanen. Er wordt nog op veel plaatsen gewerkt, maar de uitstraling wordt duidelijk anders. Hoe het restaurant gaat worden is nog geheim, want het oranje zeildoek geeft nog niets prijs.

  Het ijs was snel aangeslagen en niet zo'n klein beetje ook! Alleen vlak na de dweil kon je een kwartiertje goed schaatsen, daarna werd het echt stroef. Misschien dat door het mooie weer exta hard gevroren werd?

  Het was niet echt druk, wel vrolijk zo hier en daar. Korte broeken, T-shirts, skeelerpakjes en een feesthoedje gezien. De Vechtsebanen is/zijn gered!!
 9. voormast

  voormast New Member

 10. Flipkikker

  Flipkikker New Member

  Volgens mij had dat hobbelige er ook vooral mee te maken dat het zaterdag 23 graden was en nou niet echt bepaald weer om te schaatsen. Want het stuk dat in de schaduw lag van het dak bleef veel langer goed. Het rechte stuk bij het opstap punt was wel in no time hobbelig, maar dat kwam denk ik echt door de zon die daar echt haar best deed om het ijs te doen smelten.

  Verder vind ik de baan een stuk mooier geworden, alles is over geschilderd en de metalen dak constructie en de pilaren zijn nu donker grijs ipv blauw en geel, is een stuk rustiger.
  Alleen de gratis kluisjes werkte nog niet echt, je kon die namelijk gewoon opentrekken, zonder de code in te voeren.
 11. BlueSinquel

  BlueSinquel New Member

 12. HA01761

  HA01761 Active Member

  Chip om je enkel, sensor in het ijs, en op de computer kun je je rondetijden terugkijken.
 13. kavee

  kavee Member

 14. BlueSinquel

  BlueSinquel New Member

  Waar kan je zo'n chip verkrijgen? Lijkt me super gaaf om niet te hoeven klooien met een stopwatch tijdens het schaatsen:p Dat werkt voor geen meter.
 15. kavee

  kavee Member

 16. HA01761

  HA01761 Active Member

  Nou, vanavond ga ik het allemaal aanschouwen.
 17. Lammert

  Lammert Member

  Nu
  Ben benieuwd of het beter is nu de temperatuur een beetje zakt. Heb zelf het plan opgevat om woensdag te gaan kijken in Utrecht omdat Jaap Eden deze week nog gesloten blijft.
 18. HA01761

  HA01761 Active Member

  Het viel niet tegen :)
 19. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  De Vechtse banen zijn mooi geworden en er zijn nu kussens rondom de baan. Als die er jaren geleden waren geweest hadden deze toen mijn val kunnen breken. Mega wandversieringen zowel rond de baan als bij de entree. Bowlingbaan is weg en nu een ruim café/restaurant. Aan de kantine wordt nog gewerkt, maar zo te zien wordt hij erg trendy. Ben zelf niet op het ijs geweest, was er tijdens het licentie-uur met iemand mee maar heb zelf geen licentie. Ijs werd snel wit/dof, maar volgens de schaatsers niet slecht. Werd wel een beetje koud op de tribune, maar het is dan ook geen Thialf.
  Mogelijk gaat volgend jaar de hele vloer er uit, maar daar weet Pieter vast meer over.
  Maar eerst krijgen we een marathon in Utrecht en een juniorenwedstrijd.
 20. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Wat belachelijk duur zeg. Een championschip in maar 15 euro in plaats van 90 euro.

Deel Deze Pagina