Transfer topic 2016/2017

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 14 feb 2016.

 1. Mikay

  Mikay Active Member

  De hippische sport zat in Hongkong in verband met quarantaine regels. Dat had naar mijn weten niets te maken met de event venue.
  G1ant vindt dit leuk.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  weet ik, maar als dat kon, dan kan het omwille van kostenbesparing toch ook?
  EenBrabander vindt dit leuk.
 3. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ürümqi zal ongetwijfeld snelle tijden opleveren, maar is wel een vreemde keuze. Het ligt dan toch veel meer voor de hand om uit te wijken naar Harbin of Changchun. Daar hebben ze ervaring met internationale wedstrijden en dat is veel dichter bij Peking. Daarom ook veel makkelijker te combineren met Peking (denk aan bijv. bezoek openings- en sluitingsceremonie).

  Bovendien ligt Ürümqi in de regio Sinkiang en daar wil het weleens onrustig zijn met de Oeigoerse minderheid. Het laatste waar de Chinese overheid op zit te wachten, is onrust met minderheden in de buurt van een Olympische accommodatie. Een ijsbaan in Tibet zou ook snelle tijden opleveren, maar daar wil de Chinese overheid evenmin de hele wereld(pers) heen halen.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  @De Keizer
  Ik zie het eerder gebeuren dat er een nieuwe baan in Beijing komt, dan dat er wordt uitgeweken naar Harbin of Changchun. Die banen zijn in 2022 maar liefst 27 respectievelijk 17 jaar oud. Als ze daar Olympisch gaan rijden, zou er in ieder geval een flinke opknapbeurt aan te pas moeten komen. Dan zou ik eerder verwachten dat ze voor Daqing gaan (daar is net een nieuw ijspaleis geopend). Nog genoeg tijd om zo'n baan internationale ervaring te geven.
  Ürümqi is leuk voor werelrecords (dan hebben we tenminste weer eens een OS op hoogland), maar ik zie het niet snel gebeuren. Amsterdam-Arkhangelsk is namelijk niet veel verder dan Ürümqi-Beijing.
 5. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Changchun en Harbin bieden ook te weinig plaats voor toeschouwers.
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Iets meer dan een uur vliegen, dat valt dus op zich wel mee. In China is het gebruik van vliegtuigen voor binnenlands verkeer natuurlijk vrij normaal.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 7. McSmit

  McSmit Active Member

  Ruim begrip van iets meer
  EenBrabander en Elina vinden dit leuk.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Hmmm, waar had ik die info dan gezien? Geen idee, ik zat dan dus in elk geval fout. 4 uur lijkt me inderdaad te veel, 2 uur vliegen zou voor mij toch het maximum zijn.

  Het is wel een rechtstreekse vlucht, dus dat valt mee (al heb ik geen idee hoe ver het vliegveld van de ijsbaan af ligt).
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  leuk, je kunt ook met de bus :p
  Elina vindt dit leuk.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Goede optie voor mensen met vliegangst :p


  De nachttrein is trouwens volgens mij wel een heel normaal vervoermiddel in China. Toen ik daar in zat, zat het stampvol met Chinezen met zakenkoffertjes.
 11. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Poolse ploeg heeft geen sponsor meer. Aanleiding is het wanbeleid bij de Poolse schaatsbond en het teruggeven van organisatie van het EK in Warschau. Financiële problemen liggen op de loer.
 12. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Dat vind ik echt jammer. De Polen waren net zo lekker bezig de afgelopen jaren.
 13. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Het is echt een domper. Vooral omdat er al niet zoveel geld is en een sponsor hard nodig is.
 14. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  En ook de andere sponsor is er niet meer (Lotto) en de voorzitter van de Poolse bond is opgestapt vanwege "persoonlijke redenen".

  In Kazakhstan is Prokasheva nu trainster van de Kazakken. Sayutin is assistent. In de praktijk doet Sayutin nog al het werk en trainen ze op zijn manier. Zhigin moet stoppen van Prolasheva. Hij is te oud. Hij wilt zelf door tot Asian Games om de jongeren te helpen met zijn ervaring.
 15. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Håvard Bøkko is terug in het Vikingskipet. Nu nog als soort van onderzoeker over glijweerstand van ijzers.. Misschien de volgende keer gewoon weer zelf op schaatsen. Hij is nu langer dan een maand gewoon thuis geweest. Dat was al 12 jaar niet meer voorgekomen. Nu begint het toch weer een beetje te kriebelen. Maar hij heeft nog geen definitief besluit genomen. https://tv.nrk.no/serie/kveldsnytt/NNFA23120516/05-12-2016#
 16. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Waar is Haralds Silovs eigenlijk?
 17. AIAIAI

  AIAIAI Active Member

 18. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Goed nieuws uit Noorwegen, Håvard Bøkko gaat in ieder geval zijn schaatsen weer aan doen! Hij begint met wat rondjes op zijn thuisbaan in Hol en gaat in januari mee met Eskil Ervik naar Berlijn! Ervik gaat daar heen met wat jonge schaatsers van de topsportschool in Hamar waar hij nu trainer is. Hij heeft Bøkko uitgenodigd om mee te gaan en dat gaat hij dus doen! Hij is toch wel benieuwd hoe het zal zijn om weer te gaan schaatsen.

  Of hij daarna echt gaat beginnen aan een comeback hangt vooral af van zijn knieën. Hij geeft aan dat het plezier in het schaatsen & trainen vooral weg was doordat hij steeds opnieuw last kreeg van zijn knieën. Als het daarmee nu goed gaat en hij het ook weer leuk vind om te schaatsen overweegt hij een echte comeback en wil gaan voor deelname aan zijn 4e Olympische spelen! Coach Sondre Skarli zou het erg leuk vinden als Bøkko weer aansluit bij het team, bij de ploegenachtervolging kunnen ze ook goed een 4e man gebruiken!

  Ik hoop echt dat hij terugkomt :D Al snap ik goed dat als hij toch weer pijn krijgt hij er echt klaar mee is...En dan heeft hij gewoon een prachtige en lange carierre gehad.
  alexander79, Monique, EenBrabander en 3 anderen vinden dit leuk.
 19. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Bron: Bøkko vil gjøre comeback
  Op dit moment zit hij met Hege en enkele anderen op de fiets op Tenerife, terwijl Njatun met JustLease fietst op Lanzarote.
  alexander79, Tuttifrutti en EenBrabander vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina