Tonnen voor Teampursuit

Discussie in 'Lange baan' gestart door Icespeedskater, 11 mei 2011.

 1. cindycinderella

  cindycinderella New Member

  De vijfde is Jos de Koning, bewegingswetenschapper. De zesde naam is nog onbekend.
  Inderdaad veel kapiteins. En hoe neutraal is Wennemars met een TVM-achtergrond (ook handig om dan op schaatsen.nl bij dit artikel een foto van hem in TVM-kleding te zetten) én toch ietwat moeizame relatie met Jac Orie.
  Nu ja, voordeel van de twijfel maar geven dan??
 2. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Zes man om er uiteindelijk drie uit te kiezen....
  Bij het Nederlands elftal zou dit betekenen dat een commissie van 33 wijze mannen uiteindelijk de opstelling bepaalt. Alhoewel, als ik alle voetbalanalytici optel bij de bepalende journalisten en de hofnar met zijn hemd open (allebei) dan kom ik ook wel tot 33.
  Als het betekent dat voor iedere beslissing de mening van de coaches meegewogen wordt, is het in ieder geval een harmoniemodel. Wel zal het lastig worden de zwarte piet bij een hernieuwd falen bij één man te leggen. Tenzij die zesde man toch weer Wopke wordt :roll:
  (waarom moet de zesde ook weer een man zijn trouwens ??)
 3. cindycinderella

  cindycinderella New Member

  De 6e man (inderdaad man) is Theo de Rooij, hij is teammanager/leidinggevende.
 4. Regenboog

  Regenboog Member

  6 mensen die zich met de TP bezig gaan houden. Waarom heb ik nou het gevoel dat dit absoluut niet gaat werken?
 5. Mandy

  Mandy Active Member

  Het is idd raar dat er geen vrouw bij zit.

  Volgens mij gaan 6 mensen ook niet werken.. Ik denk dat als je de toelatingseisen van de OS veranderd (Op een individuele afstand geplaatst zijn om te mogen meedoen met de TP), dan kom je al een heel eind.
  Dan kun je immers met een vast team aan de start staan die regelmatig met elkaar hebben getraind.
 6. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Niet alleen zijn er teveel kapiteins op een schip, tegelijk zijn er ook te weinig kapiteins. Want waarom alleen TVM, Control en Hofmeier, en niet ook Team Groenewold en Liga. Daar zitten ook dames die in potentie in aanmerking komen voor de TP-selectie. Ik zou dus zeggen: liever geen ploegleiders dan alleen 'de grote drie'.
 7. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  "Laten we ruim voor het seizoen een keer afspreken om alvast een aantal punten op een rijtje te zetten.
  Zo moeten we om te beginnen eens praten over selectienormen en-momenten, over tactieken, over uitzonderingssituaties, etc.
  Wanneer kun jij Gerard ? trainingskamp ? OK, mag ik jou agenda er ook even bij, Jos ? Symposium ? nou, de volgende week dan maar ? Erben ? opnames voor 'expedition Robinson (of wie is de mol-maar dat mag hij niet zeggen) ?' , ok, schuiven we het nog twee weken op. Theo ? Ronde van Overijssel, hmmmm, heb je niet ergens een gaatje dan ? "

  Ik zeg: deze zes man zetten de koers uit, geven richtlijnen aan, zetten voor de grote lijn een aantal regels op.
  Daarbinnen gaat Wennemars als coordinator aan de slag. detailinvulling daar waar het de trainingsopbouw van de schaatsers zelf betreft, en hun inzet in pursuittrainingen en -wedstrijden, kunnen dan duaal genomen worden met de betreffende trainer en de sporter zelf. Binnen het geschetste kader.

  Wat betreft sporttechnische, schaatstechnische afwegingen waarbij de TP conflicteert met de individuele keuzes heeft bestaat er dus een driemansschap dat uiteindelijk knopen door kan hakken. Omdat het soms om basale tegenstellingen kan gaan, is drie wellicht beter dan één: meer draagvlak, minder op de man afrekenen.
 8. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  En dan winnen ze eindelijk een keer compleet naar potentie goud op de Spelen en dan strijken er 6 mensen weer een extra bonus op.

  Ik denk niet dat deze 3 mensen de trainers en de schaatsers over kunnen halen tot genoeg investering in de TP. En wat is genoeg? Snelste tijd in Vancouver werd wel door onze jongens gereden, alleen niet op tijd, dus ze kunnen het heus wel.
 9. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Theo de Rooij was in de wielerwereld niet bepaald een hoogvlieger als ploegleider. De prestaties waren nooit in overeenstemming met het gigantische budget van de Rabobank ploeg. Nederlands talent brak ook nooit echt door. Ook zijn optreden in de kwestie Rasmussen was geen voorbeeld van een doortastend en helder optreden. Niemand zit in de wielerwereld nog op Theo de Rooij te wachten.

  Maar niet getreurd. De KNSB, waar tenslotte ook plaats is voor kneusjes zoals Arie Koops, biedt graag een nieuwe kans. Er staat immers slechts olympisch goud op het spel...
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik neem aan dat Theo de Rooij, als volledige buitenstaander, de communicatie met de verschillende ploegen onderhoudt. Jos de Koning zal bedenken hoe een ploegenachtervolging optimaal geschaatst dient te worden en geschikte trainingsvormen uitdenken.
  Erben Wennemars is er dan om de motivatie voor en tijdens de wedstrijd te verzorgen. En hij zal ook wel op het ijs staan, denk ik.

  Zo zou ik in ieder geval de sterke punten van elk lid van dit drietal inzetten. En dan kan er best wat moois uitkomen. Want ik neem aan dat de coaches ook achter deze werkwijze staan.
 11. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ieder initiatief zonder nadrukkelijke inbreng van de belangrijkste ploegen, met name waar het de inpassing in trainingsprogramma's en dus ook de wedstrijdprogramma's betreft, zou van tevoren al tot misdoemen gelukt zijn.
 12. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Dat die drie coaches een belangrijke stem in het geheel krijgen is niets nieuws, dat was eigenlijk al zo. Alleen ben ik bang dat de andere coaches nu nog meer voor spek en bonen mee doen. Maar het aller belangrijkste: leg nu eindelijk eens een keer vast hoe het programma van de TP voor het komende seizoen er uit ziet. De ploegen hebben die ook al gemaakt dus dan kan dit meteen met elkaar afgestemd worden. Ook over het niet rijden van bepaalde rijders tijdens het seizoen kun je dan meteen afspraken maken. Dat schept duidelijkheid. Gebeurd dit niet, dan is het wachten op iemand die dingen toch weer anders opvat dan (mondeling) afgesproken.
 13. Danielle

  Danielle Well-Known Member

 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Als ik zo het bericht in De Telegraaf lees, heb ik het idee dat mijn beide aannames (1. De Rooij is dé man voor de communicatie tussen de teams, 2. De coaches staan achter deze werkwijze) niet kloppen.

  Kortom, het blijft een grote puinhoop bij de Nederlandsche ploegenachtervolging dit jaar.
 15. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ik heb het idee dat niet zozeer De Rooy zelf het probleem is maar meer de KNSB bestuurders, die weer eens op eigen houtje zaken beslissen. Daar kan de Rooy ook niets aan doen, maar zo wordt een succesvolle samenwerking wel bij voorbaat onmogelijk gemaakt.
 16. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ja en nee. Ja, De Rooy kan er op zich niks aan doen dat de KNSB het zo doet.
  Aan de andere kant: ik neem aan (en dat is dus een veronderstelling, want ik begin zo langzamerhand te twijfelen of er überhaupt een profiel is gemaakt van de aan te trekken personen) dat De Rooy aangetrokken wordt als de man van de communicatie, die naar alle teams vertrouwen kan uitstralen, juist omdat hij geen schaatsverleden heeft.
  Maar als De Rooy inderdaad zo'n groot communicatietalent is, dan had hij toch eerst eens bij die teams moeten polsen of hij inderdaad die vertrouwenwekkende persoon zou kunnen zijn, voordat hij zo'n klus aanneemt.
  Dát valt De Rooy wel te verwijten.

  Nu is het vertrouwen weg, en gezien de uitspraken van Veldkamp, komt dat ook niet meer terug. En daarmee zijn we terug bij afgelopen seizoen: De Rooy is de nieuwe Wopke, dwz de nieuwe zondebok voor het mislukken van de ploegenachtervolging is bij deze aangewezen.
 17. Monique

  Monique Well-Known Member

  Die KNSB blijft een stel fossielen die mijlen ver van de werkelijkheid afstaan. Hoe kunnen ze nou denken dat ze op deze manier de ploegen dichter bij elkaar brengen als er helemaal niets overlegd is? Valse start voor De Rooy die dus 3x zo hard moet bewijzen dat hij heus wel geschikt is (als hij dat überhaupt al is, die affaire Rasmussen blonk nou niet echt uit door goede communicatie).
 18. Joeri

  Joeri New Member

  Het is natuurlijk wel moeilijk om iets over hem te zeggen met betrekking tot de 'affaire Rasmussen'. Wij met z'n allen weten niet half wat zich daar achter de schermen heeft afgespeeld. Het ging daar om Dé Tour, in Frankrijk en hij werkte voor een bank. Die belangen zijn groter dan onze ploegachtervolging. Blijft lastig maar duidelijk is dat overleg wel op z'n plaats was geweest.
 19. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Precies: er is natuurlijk vanuit de Tour organisatie flinke druk uitgeoefend op het management van de Rabo ploeg omdat men geen bedrieger als Tour winnaar wilde hebben. En het management van de Rabo ploeg heeft vervolgens de Rooy voor een voldongen feit gesteld.
  Ik ben bang dat er nu tussen De Rooy en de KNSB ruis is ontstaan over gemaakte afspraken.
 20. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

Deel Deze Pagina