Tjeukemeer toertocht, 25, 50 en 75 km.

Discussie in '2010-2011' gestart door jwb, 27 dec 2010.

 1. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Het ligt er ook aan hoe het ijs is, msischien is de ronde wel ingekort vanwege slechte stukken/wakken. Vorig jaar bij de Leekstermeertocht was het rondje ook maar 6.25 km ipv 7.5 km (17 % afwijking) Dit jaar op het Paterswoldse Meer was het rondje maar 4.05 km ipv 5 km (19 % afwijking) Zelf vind ik een afwijking tot 10% wel acceptabel.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Sprintmaster, zowel de Leekstermeertocht van vorig jaar als de Tjeukemeertocht van dit jaar gingen helemaal langs de boorden van het meer. Dat kan het dus niet zijn. Ik vind een afwijking van 10% ook acceptabel hoor. Maar toch leuk om er over te duiscussieren en te achterhalen hoe lang de geschaatste routes nu echt waren.
 3. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  10 % vind ik wel het uiterste, ook geldt dat de lengte zoals deze gecommuniceerd wordt vaak afgerond wordt op een 5-tal km's. Maar 18,8 ipv 25 is wel heel veel. Ook zie je altijd dat het aantal opgegeven km's altijd hoger is. Zeker bij kortere rondjes speelt mee dat de org toch wat publiek wil trekken. Bijv een toerrondje van 4 km op een meer (dus de toertocht van 40 km is 10 x dat meer), 'schat' men liever op 5 of 6 km.

  Bij langere tochten speelt ook mee dat een onderschatting veiliger is ten aanzien van zichzelf overschattende rijders.
  Als die aan een tocht meedoen van 40 km, en "het ijs is slecht"en "er stond veel wind" en "er moet veel te veel gekluund worden" en " de tocht was ook veel langer dan aangegeven" dan krijgt de org er van langs.
  Is de toch uiteindelijk korter, dan kun je ze gemakkelijk het compliment geven "goh, dat heb je snel gedaan", en dan is iedereen tevreden.
 4. SiemEik

  SiemEik New Member

  Wat een gekwek hier! Graag alleen uw schaatservaringen noteren, zodat we kunnen zien of er op het Tjeukermeer nog kan worden geschaatst en hoe de ijskwaliteit is. Daar is dit geweldige forum nu juist voor bedoeld toch?
 5. Mandark

  Mandark Member

  De afstand van een ronde op een meer lijkt me vrij relevante informatie (zeker als een organiserende ijsclub fors andere en onjuiste informatie verstrekt). Het voegt in elk geval meer toe dan jouw bijdrage. En mijn bijdrage, want je bericht lokt uit tot discussie.
 6. Goverman

  Goverman Member

  Ik heb de medaille binnen, zie hier de fotootjes:
  [​IMG]
  De voorkant...

  [​IMG]
  De achterkant, met datum en de naam van de tocht...

  Ofwel: niet een speciaal geslagen medaille, maar wel een herinnering aan de Tjeukermeertocht+datum. Men heeft geen onderscheid gemaakt tussen de 25 km., 50 km. en 75 km.

  Ook heb ik mijn foto van http://www.bekijkjouwfoto.nl gevonden. Ik vind mezelf er wel aardig op staan :)
  [​IMG]
 7. vanrobbert

  vanrobbert New Member

  Wordt er NU nog geschaatst op het Tjeukemeer?
 8. Goverman

  Goverman Member

  Er wordt al bijna een week niet meer geschaatst op het Tjeukemeer. Daags na de Tjeukemeertocht draaide de wind en ontstonden er veel kistwerken. Weer een of twee dagen later is de bemaling weer opgestart.

  Kortom: schaatsen op het Tjeukemeer is vanaf 30-12 levensgevaarlijk geworden. :!:

Deel Deze Pagina