Tjeukemeer toertocht, 25, 50 en 75 km.

Discussie in '2010-2011' gestart door jwb, 27 dec 2010.

 1. jwb

  jwb New Member

 2. karpuin

  karpuin New Member

  wie weet hoe de ijs kwaliteit op het tjeukemeer is?


  met vriendelijke groet,

  albert
 3. Speedfreak98

  Speedfreak98 New Member

  Verwacht geen glad Thialf ijs :) de sneeuw is vastgevroren en er zitten nu en dan springheuvels in door werken van het ijs. Tocht is het te doen, heb vanmiddag zelf een rondje gedaan was 18,8 km.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Voor natuurijs is het uitstekende kwaliteit! Mooi zwart ijs en weinig sneeuw
 5. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Heb je afgesneden dan ? 25 of 18,8 is wel een heel groot verschil. Op afstandmeten.nl zag ik idd dat een rondje meer 18.8 was, dus ik dacht dat de tocht een lusje ergens meepakt.
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  De tocht is langer dan 18,8, omdat er meer langs de rand geschaatst wordt. Een mooi rondje is i.d.d. 18,8 of 19, meer langs de rand en met wat slingertjes is het 25 (zelf gemeten op de veegquad)
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  We zijn net terug van het Tjeukermeer, 100 km geschaatst, althans 4 keer de ronden gereden.
  Het ijs is fantastisch mooi.
  Een echte aanbeveling.
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Erg mooie tocht met heerlijk ijs. wel wat weinig koek en sopie.
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Wat een fijne tocht vandaag! De laatste keer op het Tjeukemeer was volgens mij 3-1-97, de dag voor... Nu helaas niet, maar mag de pret niet drukken. Organisatie had de toeloop zwaar onderschat, daardoor veel zwartrijders. Normaal gesproken vind ik dat asociaal, zeg maar gerust schandalig, maar in dit geval kon ik mij er nog wel iets bij voorstellen. Het startpunt werd bijna onbereikbaar. Organisatie had moeten ingrijpen en in Oosterzee op het ijs zelf nog een inschrijfpunt moeten maken. Veel mensen stapten elders op het ijs en vroegen waar ze een kaart konden halen.

  Ik heb geen GPS, maar het rondje was beslist geen 25km Tsjukemar! Volgens mij hiled het met 20 wel op, en dan heb ik niet afgesneden.

  Verder hulde aan de ijsclub Bantega, tige tank!
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  IJs was goed te doen, bijna geen slechte stukken. Wat ik wel jammer vond was dat een rondje echt geen 25km was, heb de gps aangehad en die gaf 18,7km aan en dat vind ik toch een te groot verschil om te spreken van rondjes van 25km.
 11. janlanting-66

  janlanting-66 New Member

  Het was een mooie dag op het Tjeukemeer, goed ijs en de organisatie was ook goed... En dat er dan zoveel mensen op het ijs komen ....Ja kan natuurlijk niemand voorzien. Maar het was wel gezellig.
  Over de afstand... Het is géén 25 km , met google earth net ff gechekt, maar 18.8 km komt aardig in de buurt, laten we het op 20 km houden, dan is iedereen blij. Zelf drie ronden gereden, en dat was goed te doen

  Groet uut Ter aopel

  Jan
 12. Goverman

  Goverman Member

  ik heb me vandaag ook weer prima vermaakt. Ja, ik heb een half uur in de rij gestaan voor een startkaart (overigens drong niemand voor, waarvoor hulde). Ja, het was erg druk en nee, hier is niet voldoende rekening mee gehouden (bekers bij koek&zopie waren op, geen geregelde parkeerterreinen, dat soort dingen).

  Maar toch, jongens, ik heb me prima vermaakt. Het rondje was misschien wel, misschien geen 25 km. maar het was schaatsen op een enorme vlakte, zo groot heb ik nog niet meegemaakt (ik heb nog niet op het IJsselmeer geschaatst). Het was prachtig! Organisatie: bedankt voor het uitschrijven van deze tocht!
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag rondje tjeukemeer geschaatst, hier stond een fotograaf.
  Weet misschien iemand de site van deze man?
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Als je de fotograaf bedoeld die aan de kant van de snelweg A6 stond,
  zijn website is: http://www.bekijkjouwfoto.nl

  Groeten Victor
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  4 rondjes : dan heb je echt niet meer 74km geschaatst.
 16. zeetje

  zeetje New Member

  Wat een "gezeur" over 18, 19, 20 of 25 kilometers. Hebben we lekker geschaatst of niet? Ikke wel. Vrijwilligers van schatsclub Bantega bedankt dat jullie voor ons deze prachtige tocht mogelijk hebben gemaakt!
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Wat kan mij het nou schelen hoeveel kilometer die tocht was. Ik moest er meer dan 200km voor rijden en het was het meer dan waard. Schitterende ronde!, oganisatie bedankt!
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Natuurlijk zijn de positieve opmerkingen over de tocht heel terecht maar het is toch een kleine moeite voor de ijsclub om de opgegeven afstand van een rondje niet zo enorm te overdrijven. Er zijn mensen die het wel degelijk interesseert hoeveel km ze hebben afgelegd. Als men het dan wil afronden op een rond getal maak dan van de 18.5 km 20 km maar geen 25.
  Overigens is het fenomeen van overdrijven naar boven van het aantal km's bij toertochten eerder regel dan afwijking. De natuurtocht in Dwarsgracht gister was ook geen 35 km maar 30.3 km.
  Het sterk overdrijven in de afstand was dertig jaar geleden al zo en is nu nog zo. Indertijd kon ik dat afleiden aan de tijd die ik er over deed en van mezelf zeker wist dat ik die afstand nooit in zo'n korte tijd kon afleggen. Nu rijd ik met een GPS-logger rond.
 19. coppist

  coppist New Member

  Ik vermoed geen moedwil bij deze vrijwilligers bij het overdrijven van de afstanden; op basis van eerdere tochten en aannames zullen ze tot de afstanden zijn gekomen. Maar met de gps-techniek kan het niet uitblijven of de afstanden worden "herijkt".

  Enfin, ik heb genoten de 3 rondjes - stond in Rohel als één van de eersten op het ijs en na anderhalf rondje verbaasde is me over de grote aantallen die vanaf Oosterzee het ijs betraden. Voordeel van zo'n grote ronde is wel dat de massa zich verspreidt en het geen filerijden wordt.
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Quarantenove heeft hierboven helemaal gelijk. Afstanden worden altijd overdreven. Alleen de Dwarsgrachternatuurtocht is in alle betrouwbare en recente aankondigingen (Stentor, Steenwijker, eigen website) aangeduid als tocht van 15 of 30km. Ik was juist aangenaam verrast dat dit ook daadwerekelijk minimaal 30km bleek te zijn.

  Bij de Tjeukemeertocht hoort officieel volgens mij nog de hoek van Echternerbrug naar de Tjonger, over de Tjonger en dan weer richting Tjeukemeer, en bij Vierhuis het meer op. Ik meen mij dit te herinneren van 97, maar weet het niet helemaal zeker. Dan kom je inderdaad op (dik) 25km.

Deel Deze Pagina