Team Pursuit Heren, zondag 18 en woensdag 21 februari

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Hakkie2, 15 feb 2018.

?

Welke landen wil je op het podium (maximaal 3 keuzes)?

Peiling gesloten op 22 feb 2018.
 1. Canada

  12 stem(men)
  20,7%
 2. Italië

  15 stem(men)
  25,9%
 3. Japan

  1 stem(men)
  1,7%
 4. Zuid-Korea

  29 stem(men)
  50,0%
 5. Nederland

  41 stem(men)
  70,7%
 6. Noorwegen

  38 stem(men)
  65,5%
 7. Nieuw-Zeeland

  33 stem(men)
  56,9%
 8. Verenigde Staten van Amerika

  1 stem(men)
  1,7%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. Mikay

  Mikay Active Member

  Nou falen van de 500 meter mannen vind ik sterk overdreven. 7,9 en 10 in een zeer sterk bezet veld op een onderdeel waarop elk foutje genadeloos wordt afgestraft. Tsja... dat kan gebeuren. En De Vries op de 5km, dat is nu eenmaal het resultaat van het OKT, iemand die een uitschieter heeft gaat gewoon op die afstand.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 2. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Roest, Bosker, ....
 3. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ow, ik maak me er niet druk om hoor, ik vind het juist wel mooi. Wennemars zei het al in SaltLake over de ploegenachtervolging, dat Nederland de winst eigenlijk niet verdiend op dit onderdeel omdat ze het niet serieus genoeg nemen.

  Ik denk dat de tijd van dit Noorse team in de halve finale sowieso onhaalbaar was, ongeacht de opstelling en tactiek. Dan hadden ze een jaar geleden moeten beginnen met een gedegen voorbereiding om de wissels, het synchroonrijden, kortom alles, beter te laten verlopen.
 4. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  We (mijzelf voorop...) kunnen het ook kort houden: Nederland had, in geen enkele opstelling, met de huidige vorm van alle schaatsers (incl Bergsma), onder de 3.37 gereden.
  Tuttifrutti, VictorP, VorstM en 4 anderen vinden dit leuk.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, maar dat kan dus niet met het maximum van 10 atleten. Ga je dan 4 man al meer dan een jaar van te voren aanwijzen?
 6. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ja die 2 en misschien dat Lex Dijkstra nog een stap kan maken, maar voor de rest is er niet zo veel mannelijk talent in de categorie 19-22 jaar. Chris Huizinga valt vooralsnog erg tegen in zijn ontwikkeling en Talsma is een pure stayer, zeker geen TP rijder.
  Bij de vrouwen is er veel meer aanbod aan talent in deze leeftijdscategorie.
 7. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Je kunt met 5 of 6 man het traject ingaan lijkt me en dan in wisselende samenstellingen rijden en trainen.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ze mogen natuurlijk ook best 22-27 zijn. En Hoolwerf kan er misschien bij komen.
 9. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De NOS is ook maar meteen opgehouden met het uitzenden van het schaatsen?

  Heren:
  5. ITA 3.41.05
  6. JPN 3.41.61
  7. CAN 3.42.16
  8. USA 3.50.77

  Dames:
  5. CHN 3.00.04
  6. GER 3.04.66
  7. POL 3.03.11
  8. KOR 3.07.30
 10. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Als NL met verweij gaat rijden moeten ik nog zien of brons erin dit...

  Hoewel we natuurlijk wel het voordeel hebben dat Michael zichzelf al fesloopt heeft vandaag, helaas...
 11. ArjenK

  ArjenK Active Member

  Helemaal mee eens. Blokhuijsen, Roest en Verweij of elke andere Nederlandse schaatser zijn op deze afstand gewoon gelijkwaardig aan de beste Noren. De enige manier om wel die tijd te rijden is als Kramer hetzelfde doet als Pedersen of Michael.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, terecht toch? Ze komen echt voor de medailleraces wel weer terug.
 13. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  En dat laatste gaat in zijn huidige vorm ook niet lukken, dus tja...
  strawbale en EenBrabander vinden dit leuk.
 14. Mikay

  Mikay Active Member

  Dat ben ik niet met je eens, ik denk dat de beste Noren momenteel écht beter zijn dan Blokhuijsen, Roest en helemaal Verweij op deze afstand. Met name de laatste twee komen gewoon inhoud te kort. Bøkko heeft bijvoorbeeld hier op getraind, specifiek deze afstand, dat betaald zich dubbel en dwars uit.
 15. Duif

  Duif Well-Known Member

  Maar in die categorie zit ook niet veel talent. Dat is de generatie Thomas Krol, Jos de Vos, van Alphen, Velema etc. waar alleen Krol internationaal mee kan met de top, maar ook geen TP rijder is. Koen Verweij is ook nog steeds maar 27 geloof ik, dus die kan nog wel een paar jaar mee, als hij tenminste zijn aandacht dan wel bij het schaatsen kan houden.
 16. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Wat een verrassing... maar ja 3:37 van die Noren, da's gewoon HEEL erg snel. De mannen beleven geen droomtoernooi deze Spelen. Rest nu alleen mogelijk goud op 1.000 m... de MS heb ik niet al te veel vertrouwen in.

  De dames zijn dit toernooi duidelijk sterker en beter in vorm.
 17. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ik denk eerder dat het aan een beter geworden SLP ligt, op de 5k én de 1500m => dus ook op de 3000m en TP, alleen zie je dat niet zo gedurende het seizoen.
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat klopt wel, dat dat een slechte generatie is. Ik had inderdaad vooral Krol in mijn hoofd. Is wat mij betreft vergelijkbaar met Verweij. Heeft ook 3:42 gereden op de 3000m.
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  In principe zou Nederland die 3.37 wel moeten aankunnen met Kramer, Bergsma en Blokhuijsen toch? Als ze alle drie een oefen 3km rijden in 3.38-3.41 moet dat toch 'gewoon' kunnen met het in elkaars rug rijden? Ook Bergsma, in de vorm die hij nu heeft. Als hij in marathons de snelle rondjes in de 26 seconden kan rijden (zelfs op het matige ijs in Groningen), dan moet hij dat met Sven en Jan ook redden hier. Ik denk alleen dat de vorm van de mannen op het moment niet goed is. Goed, Bergsma op het moment duidelijk wel, maar Kramer zal vast wel meer op kop rijden als hij ook echt de macht had dat te doen. Hij is gewoon niet op zijn gebruikelijke hoge niveau. Dat geldt ook voor Blokkie die gelukkig wel duidelijk beter is geworden sinds zijn 5km. Roest heeft diepte moeten inleveren voor inhoud. Koen heeft zich het hele jaar in de rondte gereden en lijkt simpelweg opgebrand. Met de huidige vorm en selectie zat er nu gewoon niet meer in. Misschien bij het OKT al 5 jongens aanwijzen zoals nu, maar pas op de Spelen na trainingen met die 5 man een keuze maken over de selectie. Nederland kennende zal ook dat wel weer gezeik opleveren :D

  Hoe dan ook. Noorwegen was moeilijk te kloppen geweest. Ik dacht gisteren nog dat Nederland net aan in de 3.38 moest. Als Noorwegen daar (3.38) dan bijna onder duikt, dan wordt het lastig en heb je een exceptioneel team-in-vorm nodig. Hadden we nu niet. Dan is het klaar. 3.37 rijdt je gewoon niet met deze vorm van het merendeel van de rijders.
 20. ArjenK

  ArjenK Active Member

  In de huidige vorm zijn de noren misschien nu zelfs beter, maar ik heb het meer over de kwaliteiten van de schaatsers in het algemeen.

Deel Deze Pagina