Team Pursuit Dames, maandag 19 en woensdag 21 februari 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Nogevendit, 12 feb 2018.

 1. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ongeveer in de volgorde verweij>>>>>kramer>blokkie>>roest?

  Zonder gekheid, ze op hun ego beoordelen is redelijk zot, aangezien we dan puur afgaan op onze eigen subjectieve interpretatie van de publieke (en dus niet per se echte) personas van onze schaatsers.
 2. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  De heren zijn, tot nu toe, succesvoller geweest.
 3. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ego staat niet op de dopinglijst, hoewel ook hier overdaad schaadt.
  VictorP vindt dit leuk.
 4. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Een botte schaats mag natuurlijk ook niet voorkomen.
 5. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Omdat er twee heats op een dag zijn zou Antoinette of Lotte nog weer vervangen kunnen worden dan Marrit. Ze hebben de mogelijkheid en als Marrit als sterker ingeschat wordt dan Antoinette dan lijkt me dit zelfs de meest logische strategie. Wel op de been blijven.
  Koen vindt dit leuk.
 6. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  En als ze de finale verliezen is hij de kluns.
 7. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Ik vind wel dat medailles in teamsporten bijvoorbeeld dubbel tellen. Ik heb het hiebij niet over estafettes of relay maar over ijshockey en curling op de winterspelen. Nog meer echt teamsporten zijn er op de spelen niet dacht ik. Misschien het bobben.
 8. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Alleen zou ik nog open laten wie vervangen zal worden door Leenstra. De echt grote vorm lijkt er bij De Jong toch ook niet te zijn. Wel goed maar niet top.
 9. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Ik denk niet per se dat Marrit van de minste inhoud is. In Sochi kon ze toch ook uitstekend 2 heats op één dag aan en elke keer ging het sneller.
  Ik denk eerder dat de beste nummer twee is en dat die gespaard wordt voor de finale want die lijkt me (onder normale omstandigheden) andere koek dan de halve finale. Wel blijven staan.
 10. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Toch zou dit mogelijk kunnen zijn. Trainingen liegen niet en daaruit zou best wel eens naar voren zijn gekomen dat Koen niet in topvorm is. Dat zou kunnen betekenen dat Koen vervangen zou kunnen worden, immers het maximale is het uitgangspunt en met schaatsers uit vorm red je dat niet. Maar Koen laten vervangen door Bergsma die wel in vorm is???
 11. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Vergeet het curling niet. Ook vier personen
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Tegen teams van 25 is niet echt op te boksen.
 13. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  De Noord-Koreaanse cheerleaders hebben nog een groter team
  chicagodude vindt dit leuk.
 14. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Wat betreft de kwalificatie procedure.
  In 2010 en 2014 drie ronden, KO systeem. Loting gebaseerd op WC stand. (Dacht ik)
  In 2006 vier ronden. Eerste ronde puur bedoeld om tijd te zetten. Tweede ronde nummer 1 tegen 8, 2 tegen 7 etc.
  2006 was nog meer afwijkend want toen bestond een team uit max. 5 personen die bovendien geen individuele hoefden te hebben gereden.

  Historie Nederlandse dames
  2006: Ondanks een matige Kleinsman werd een vierde tijd neergezet, maar omdat Duitsland er met de pet naar gooide en 5ed werd was de uitschakeling in de tweede ronde onvermijdbaar. Met de eerste twee van de 3000m in de ploeg wel een afgang.

  In 2006 hadden ze de pech tegen Duitsland te moeten maar als ze gewoon de eerste of tweede tijd hadden neergezet was een halve appeltje eitje geweest.
  Dat dat niet gebeurd is met goud en zilver winnaressen op de 3000 in de ploeg was dit onnodig.
  2010: Opnieuw eindstation Duitsland (zonder Pechstein) waardoor ze tegen elkaar moesten. Grote verrassing was de uitschakeling van topfavoriet Canada.In 2010 hebben de Nederlandse dames (of Duitse dames) een slechte WC gereden want dit was een ongelukkige loting. Echter de vorm was er ook niet (alleen Wüst presteerde op niveau) en ze werden dik weggereden.1
  2014: winnaar.
 15. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Die doen buiten mededinging mee.
 16. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  blijkbaar zware ambras in het koreaanse team met Park Ji-woo en Kim Bo-reum in een negatieve rol.
  Noh moet lossen en komt seconden later over de streep, de koreaanse kijkers pikken het niet dat beide dames de schuld bij Noh leggen al grinnikend "k denk dat we goed bezig waren, maar op het einde … " of liegend "geschokt toen ik over de finish reed, want dat was het moment waarop ik me realiseerde dat Noh niet meer achter ons reed.".
  Zouden ook vooraf amper aandacht voor Noh gehad hebben.

  Verder geen enkele troost van team voor Noh behalve van... Bob de Jong.

  Resultaat: ophef op social media en 350.000 handtekeningen om de 2 naar huis te sturen en nooit nog voor Korea te laten schaatsen. :eek:

  Blijkbaar vandaag persconferentie met de coach Baek Cheol-gi en van de drie dames enkel een snikkende Kim, wel met excuses.
  Coach neemt schuld op zich, zeggende dat ie nooit met Noh's plan had moeten instemmen om haar als derde te laten rijden in de slotrondes. (legt weet de schuld bij Noh)

  Bron: De Standaard
  Laatst bewerkt: 20 feb 2018
 17. Patrick John

  Patrick John Well-Known Member

  Voorbeschouwing TP vrouwen finaledag

  Na de eerste ronde is de droomfinale nog steeds mogelijk.

  Nederland en Japan, de landen die sinds Sochi alle WCs en WK-afstanden wonnen hadden ruim de snelste tijden en ontlopen elkaar dus ook in de halve finale.

  Het momentum is naar Nederland aan het schuiven. De Japanse vrouwen oogden niet zo zeker en zullen denken aan de afgelopen 2 WK’s, waarop ze ook de sterkste van het seizoen waren, maar de wereldtitel aan Nederland moesten laten. Japan reed tot nu toe 3 perfecte races en daardoor is de druk op de Japanse vrouwen om goud te halen ook enorm groot. Na die 3 eigenlijk perfecte races liep het nu minder en werd de start verprutst, waardoor met ondanks een beter slot achter Nederland eindigde. Het zou wel eens een duur en beslissend foutje kunnen zijn geweest. Johan de Wit gaf al aan dat 3 races veel is voor zijn vrouwen en daarin zit precies de crux.

  Op de finaledag zou je eigenlijk de vrouw met de snelle vezels willen sparen en bij Japan is dat Miho Kodaira (een van de weinige vrouwen met een 1.12 op de 1000m op een hooglandbaan en een 1.13 op een laaglandbaan).
  Miho is echter de belangrijkste schakel in de Japanse ploeg en rijdt het meest op kop. Japan traint veel op meerdere soorten races en varianten, maar of daar varianten zonder Miho bijzitten weet ik niet. Tegen de USA had je wellicht zonder Miho durven starten, maar tegen Canada lijkt het een moeilijk verhaal om je belangrijkste troef langs de kant te laten staan. Ze zal in ieder geval een beetje gespaard moeten worden, want 2x in 2 uur ronden lang aan de ploeg sleuren lijkt mij te veel van het goede.
  Een echte test dus voor Japan op deze finaledag. Johan de Wit heeft over alles nagedacht, dus vast ook over dit scenario. Ik ben benieuwd hoe Japan dit tactisch gaat oppakken.

  Nederland had ook geen goede start, maar Antoinette trok volledig de schuld naar zich toe. Niet helemaal waar denk ik, je doet het altijd als team en misschien was het toch iets te snel, want Nederland had lang de snelste tijd, maar zeker niet het beste slot. De tijd was heel mooi een WR voor laaglandbanen, dus sneller dan de winnende tijd van de Nederlandse vrouwen vorig jaar en sneller dan de Japanse vrouwen waren in de 1e WC in Heerenveen en dat in een niet perfecte race. Met een andere opbouw valt er nog wat te winnen, wellicht kan er ook nog gekeken worden naar het aantal ronden dat de dames op kop rijden.

  Nederland wisselt logisch, de 3km vrouwen (Wüst en de Jong) rijden waarschijnlijk twee keer en snelle vrouw Leenstra wordt gespaard in de halve finale.
  De individuele klasse in de breedte zou toch wel eens de doorslag kunnen geven in de strijd tegen Japan.

  Tegenstander USA heeft het heel knap gedaan en dik verdiend de halve finale gehaald. Ik had het totaal niet verwacht, maar Bergsma en Bowe hebben hun klasse en doorzettingsvermogen getoond en de hoop op een eerste Olympische medaille in leven gehouden. Gelukkig ook met een tijd onder de 3 minuten, zodat de TP bij de vrouwen in de breedte niet helemaal aan het wegvallen is. Om de kans op een medaille echt te behouden denk ik dat ze de halve finale moeten laten lopen. Bergsma en Bowe zijn echt te veel sprintster om 2x binnen zulke tijd op die afstand goed te kunnen rijden. Past niet in de Olympische waarden, maar het doel heiligt de middelen.
  Wellicht dat ze Bowe of Bergsma helemaal niet laten rijden in de halve finale.

  Team Canada was maar net sneller dan de USA en drie seconden langzamer dan Japan. In principe dus weinig kans, maar ze kunnen in ieder geval weer een frisse kracht inzetten. De vrouwen van de lange adem Blondin en Weidemaan zullen wel blijven staan, deze keer aangevuld met een andere Morrison (Keri). Zo groot favoriet als ze in Vancouver waren, zo underdog zijn ze nu. Toen ging het mis misschien kunnen ze nu het tegenovergestelde doen.

  Ik hoop en verwacht echter dat de droomfinale erin zit: Nederland-Japan.
  Het team dat vervolgens op het belangrijkste moment de beste race laat zien zal dan goud halen.
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 19. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Lijkt me eerder dat Noh het slachtoffer is in dit verhaal dan het duo. Maar goed, je straft zo'n Kim en Park niet door ze uit de TP te houden. Wat boeit zo'n 7e/8e plaats... Als je Kim echt wilt straffen moet je haar uit de massastart houden, maar zoveel principes zullen ze daar denk ik dan weer niet hebben :) Bob krijgt wel allerlei bedanktberichten op Twitter van Koreanen. Dus het zal niet om het 'pesten' gaan van het duo, maar eerder echt om het medelijden met Noh.
 20. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik weet niet of jij hebt gezien hoeveel troep Christie over haar heen kreeg op twitter. Dat doen ze daar ook echt met eigen atleten. Terwijl Kim en Park echt niet aan het pesten waren, de communicatie liep gewoon slecht.

Deel Deze Pagina