Team Pursuit 2018/2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door speedskating, 6 okt 2018.

  1. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik zat niet aan een marathoncoach te denken. Maar aan iemand met ervaring in marathons op wat voor manier dan ook. Op een manier zoals Bart Veldkamp en Erben Wennemars dat hebben. Die kennen en snappen dat spelletje wel. Maar wellicht heeft deze coach dat ook in zich en klopt mijn gevoel niet. Ik geef het een kans.
  2. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik denk dat dit laatste het voornaamste pluspunt van Coopmans is, hij heeft waarschijnlijk meer ervaring met dir soort onderdelen dan welke andere kandidaat in NL ook.

    Qua bekende namen in NL die geen groot verleden hebben met de huidige generatie schaatsers maar wel ervaring hebben met de team-onderdelen is het toch flink zoeken. Mensen als Romme, Uytdehaage, Zandstra hebben geen ervaring met de team-onderdelen, mensen als Tuitert/Ritsma/Wennemars hebben teveel verleden met de huidige schaatsers....en hetzelfde geldt voor veel ecoaches.

    Ik ben eigenlijk positiever nu dan gisteren!

    Terzijde, ik heb wel ineens veel zin in pannekoeken en poffertjes, dat is wel een nadeel van deze nieuwe coach
    Camila, Duif en Hakkie2 vinden dit leuk.
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Je kunt de oliebollenmix proberen :p
    Duif vindt dit leuk.
  4. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Helaas kennen ze hier de VS geen oliebollenmix :p

    En de pannenkoekenmixen hier zijn voor de Amerikaanse pancakes, toch niet helemaal wat ik in gedacten had. Naja, dan de boel maar weer zelf maken...
    strawbale vindt dit leuk.
  5. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Niks te bietsen op de nieuwjaarsborrel op het consulaat?
  6. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Sommige supermarkten hier hebben een schap met "Amerikaanse producten", of dat andersom ook zo werkt?
  7. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Back on topic, ik kende de hele nieuwe bondscoach, Jan Coopmans niet, maar dat zijn naam minder is, hoeft niet te betekenen dat zijn kennis en ervaring minder zijn. Het feit dat hij vrij onbekend is, zeker ten opzichte van circulerende namen als Ritsma, Veldkamp en Wennemars, hoeft niet zoveel te betekenen, misschien is hij niet iemand die zichzelf graag op de voorgrond zet. Bovendien zijn de namen die rondzingen al snel de namen van juist de mensen die heel erg bekend zijn bij het grote publiek.

    Dat de Duitsers de afgelopen jaren weinig betekend hebben in het schaatsen dat zegt ook weinig, een coach moet het doen met de talenten die hij heeft en als er maar een handjevol gemiddeld getalenteerde schaatsers opstaan per generatie, dan zal hij daar ook wel van balen. Hadden de Duitsers getalenteerde junioren die nooit de stap naar de senioren hebben gemaakt? Waren er grote geldproblemen waardoor veel goede jonge schaatsers uiteindelijk maar vol voor hun studie zijn gegaan? Waar zijn Katja Franzen en Doreen Lamb (500m), Jennifer Bay en Jessica Beckert (allround) gebleven? Leia Behlau en Michelle Uhrig lijken de stap naar de top ook niet te maken. Gaan jongens als Manuel Gras het wel nog maken?
  8. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Op zich wel, maar het schap met NL producten is bijzonder klein, zeg maar niet aanwezig:D Stroopwafels kun je tegenwoordig wel makelijk vinden maar daarbuiten is het vrij karig. Je hebt wel een NL winkel in Michigan waar je online behoorlijk veel NL producten kan krijgen, maar ja, niet goedkoop natuurlijk.

    @strawbale helaas is die gesloten momenteel, en ik geloof niet dat er een NY borrel gepland staat. Ik ben er iig niet voor uitgenodigd ;)
  9. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Ik ook nooit, maar ging er wel gewoon heen als ik in de buurt was ;) (niet in de VS overigens)
  10. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Misschien is het meer gebruikelijk in andere landen? Ik ben er zelf idd ook meerdere malen heen gegaan in Japan, en die borrels waren....vrij luxueus..
    strawbale vindt dit leuk.
  11. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Ik meestal in ontwikkelingslanden - dan smaakte die kaasblokjes etc extra lekker ;)
  12. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Bijna-veganist, behalve de kaasblokjes op het consulaat dus. :D:D
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  13. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    laatste dienstreis was in 1993...

    daarna nog zelf kaasgemaakt hier in Z-Frankrijk (2003/4), maar steeds meer zuivel laten staan sindsdien

    ps: kerstdag wel nog wat kaas op de oude werkplek (2003) genuttigd, uit beleefdheid (maar blijft lekker, daar niet van)
  14. proeme

    proeme Well-Known Member

    In Calgary hadden ze een winkel met Nederlandse (en Duitse) producten. Kon ik gewoon hagelslag en vlokken kopen, of drop, stroopwafels, noem maar op...
    De meeste producten liet ik liggen, want ik vond "ik woon nu in Calgary, Nederlands eten doe ik thuis wel weer". Maar hagelslag... daar kon ik niet zonder.

    Bestaat zoiets in Chicago niet?
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Noem mij een oikofoob, maar ik hou eigenlijk niet van hagelslag, vlokken, drop of stroopwafels.
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    oh, ik vind het heerlijk (behalve die drop dan). Al eet ik tegenwoordig amper nog brood, want brood is niet lekker (hagelslag maar brood te verdragen). Maar ik kan best zonder (behalve hagelslag dan, want zonder hagelslag is brood vies)
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Zelf brood gaan bakken, dat helpt ;)
  18. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik ook voor het grootste deel, maar na 11 jaar in de VS heb je toch af en toe zin in iets echt hollands. Bij mij zijn dat vnl seizoen-specifieke dingen zoals gevulde speculaas, kruidnoten, etc. en soms beschuit. Oh en paprika chips...Brood doe ik zonder, vooral omdat goed brood hier of moeilijk te vinden is, of reteduur.

    Oh ps: het is nu bostondude;) er zit hier wel een duitse winkel met wat producten zoals beschuit, dat wel.
  19. proeme

    proeme Well-Known Member

    salade maken voor de lunch ook :)
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    ja, ok. 11 jaar en 4 maanden is wel een verschil. Maar ik bedoelde eigenlijk vooral: bestaat in jouw stad zo'n winkel niet? Calgary zal daar toch niet uniek in zijn?

Deel Deze Pagina