Sporters van het jaar 2018

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 13 feb 2018.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  Welke teams zouden ze gaan nomineren? Shorttrack-dames,volleybaldames, ...
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Kramer en Ter Mors waren ook mijn 3e keuzes. Vd Breggen kan inderdaad ook prima. Bij de mannen is de kwaliteit van de prestaties zoals altijd een stuk minder, ik zie niet echt een betere keus dan Kramer. Of je moet voor Terpstra (RvVlaanderen) gaan. Verstappen weer omdat hij 1 race won lijkt me niet.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  En de hockeydames, toch weer wereldkampioen. Of de baansprinters.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  ohja, de baansprinters maken ook best een goede kans. Hockeydames maken altijd kans. Op een of andere manier werkt het idee van "he, alweer??" daar niet zo sterk als bij het schaatsen.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Het zijn natuurlijk ook niet steeds dezelfde hockeysters. Er zijn heel veel bekende toppers inmiddels gestopt, als je vergelijkt met bjjvoorbeeld de laatste OS.
 6. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik dacht dat iedere Olympische gouden medaille winnaar automatisch tot de genomineerden behoort . Of is dat inmiddels afgeschaft ?
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Zie de post van @JaapvdB op de vorige pagina.
  Duif vindt dit leuk.
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  true
 9. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  What about van Vleuten: WK goud tijdrijden, winnares Giro Rosa + 3 etappes + puntenklassement, winnares La Course, winnares + puntenklassement Boels Ladies Tour
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  WK op de weg is toch groter... maar je hebt gelijk dat Van Vleuten ook veel gewonnen heeft, ze leidt ook de WWT. Lastige keus tussen beide. Misschien dat de jury daarom niet kan kiezen en ze beide niet nomineert? Schulting of Wüst schrappen gaat ook niet echt. Wüst heeft zich de geschiedenisboeken in gereden dit jaar en Schulting pakt uniek goud in shorttrack.
 11. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik vind het raar dat ze nu weer terug gaan naar drie genomineerden. Waarom niet maximaal 5, dat geeft veel meer ruimte voor de niet-Olympische prestaties. Het systeem van 2014 werkte iig duidelijk in het nadeel van de schaatsheren die al hun stemmen verdeeld zagen worden.
 12. Camila

  Camila Well-Known Member

  Ach wie er ook als derde genomineerd wordt bij de mannen maakt denk ik niet veel uit. Nuis of Dumoulin wint 'm toch (ik denk en hoop vooral onze held Kjeld:)
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  Van Vleuten doet het inderdaad ook fantastisch. Maar het is nou niet zo dat VdBreggen naast het WK niks gewonnen heeft. Ronde van Vlaanderen, Strade Bianchi, Luik-Bastenaken-Luik, Waalse Pijl...

  en ik verwacht dat de jury dan het WK op de weg, wat toch een grotere prijs is dan het WK tijdrijden, zwaar laat wegen. Maar misschien speelt daarin wel iets te veel mee dat ik Anna-fan ben.
  Camila vindt dit leuk.
 14. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  je bedoelt het WK op de weg waar Van Vleuten met een gebroken knieschijf op 43 km vd finish als nog demareerde, waarop vd Breggen het fantastisch overnam en afmaakte
 15. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ik gun het Van Vleuten het meest, gezien hoe ze teruggekomen is na het debakel van Rio.
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik gun het Van der Breggen meer. Komt toch veel sympathieker over op mij en heeft ook veel vaker in dienst van anderen gereden (dat Van Vleuten weigerde om Van der Breggen te feliciteren na de OS helpt ook niet mee). Maar daar gaat het niet om, het gaat hier om wie het beste jaar had. En Van Vleuten mist toch de grootste prijs die ze kon pakken dit jaar, het WK op de weg.
  Camila vindt dit leuk.
 17. mi

  mi Well-Known Member

  Daarom gewoon Ireen Wüst kiezen... :)

  5x goud op de OS. Gewoon verder niks meer aan doen!
 18. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Eigenlijk verwacht ik dat het 'gewoon' Schulting gaat worden: eerste shorttrack goud ooit bij de OS en ook wat onverwacht. Bovendien via spectaculaire races waarin ze alles goed deed. Wüst haar goud is er meer eentje voor de historieboeken.
  Dat je Van Vleuten minder sympathiek vind omdat ze na haar zware val in winnende positie geen felicitaties kan opbrengen, tja. Ben het er wel mee eens dat van den Breggen een beter jaar had met een mooie wereldtitel.
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat is niet de enige reden... maar wel een reden, inderdaad. Ik heb bij de NL dames altijd het idee dat de rest een team is, die echt zoiets hebben "als er maar iemand van ons wint, maakt niet uit wie". Die mentaliteit zie ik niet bij Van Vleuten. Verder komt ze minder sympathiek over in interviews.

  Maar het gaat om de prestaties. En in dit geval gaat het dan ook nog eens om de derde nominatie, na Schulting en Wüst. Wie van die 2 wint maakt me weinig uit, beide historie geschreven.
 20. mi

  mi Well-Known Member

  Bijzonder hoe sporters die altijd goed zijn sneller worden vergeten voor dit soort events dan sporters die 1x goed zijn...
  Maar tis natuurlijk uberhaupt appels met peren vergelijken!

Deel Deze Pagina