Sporters van het jaar 2018

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 13 feb 2018.

 1. Koen

  Koen Well-Known Member

  hier in Friesland wordt veel gesproken over sporter van het jaar, of sporter van de eeuw. Maar ik vind het lastig. het is een geweldige prestatie. Maar bij sporter van het jaar denk ik toch meer aan competitief. Misschien een speciale prijs, Hij is wel een held en dit zal niet snel vergeten worden. het blijkt ook wel hoe het gewaardeerd wordt gezien publieke belangstelling tijdens route en huldiging en 1,4 miljoen kijkers. Voor hem vooral belangrijk die 2,5 miljoen wat het op gebracht heeft voor onderzoek om kanker te voorkomen, bestrijden.
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Hij is al gestopt als topzwemmer, dus geef hem een Jaap Eden. Zeker geen sporter van het jaar.
  Koen vindt dit leuk.
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Een speciale prijs heeft hij zeker verdiend, wat een enorme held!
  Camila en strawbale vinden dit leuk.
 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik dacht, toch eens even kijken naar de genegeerde inhoud.

  Ik ben echt benieuwd hoe het in jouw hoofd werkt.

  Het is hoogzomer, overal is wielrennen bezig, geen schaatsen te bekennen.
  Dan is er ineens een dag dat Quarantenove, niet bepaald een schaatsliefhebber en zeker niet in verhouding met wielrennen, dus ineens denkt "goh hartje zomer en geen schaatsen te bekennen, laat ik eens naar het schaatsforum gaan om daar een anti-schaats bericht te posten om wat schaatsliefhebbers op de kast te krijgen".

  Dat je daar schijnbaar je plezier vandaan moet halen in de zomer is eigenlijk te zielig voor woorden....

  PS: dat je blijkbaar motocrossen of all things een grotere sport dan schaatsen vindt is ook apart, maar goed..
  EenBrabander en Duif vinden dit leuk.
 5. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik denk niet dat vdWeijden belang heeft bij wat voor prijs dan ook....liever dat we geld doneren lijkt me zo.

  En voor sporter dan het jaar zou wel apart zijn, dat gaat toch meer om competitie met andere atleten inderdaad.
 6. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Euhm, ben je bekend met het principe van marketing? Natuurlijk heeft vdWeijden belang bij elke prijs die hij zou kunnen krijgen. Elke kans om naamsbekendheid op te doen en daarbij nog even te vermelden waar je het ook al weer voor deed is een mogelijkheid om nog meer geld op te halen. Als straks alle kranten weer vol staan met artikelen over vdWeijden omdat hij een prijs heeft gewonnen met zijn prestatie levert dat ongetwijfeld weer nieuwe donaties op. Plus het versterkt het het imago van zowel het fonds als de ambassadeur. win-win.
 7. sysya

  sysya Well-Known Member

  Wust wint hem denk ik niet, al vind ik wel dat ze hem verdient, Schulting net zo goed, maar dan gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar Wust. Het gaat vooral om de populariteit van de sporter, denk dat Schulting hem daarom wint, Kramer heeft hem maar 1 keer gewonnen omdat hij nou eenmaal niet populair is bij collega sporters, Zonderland is een stuk populairder. Geldt in mindere mate voor Wust, maar ook zij heeft hem maar 2 keer gewonnen en 1 keer vooral omdat je gewoon niet om haar heen kon dankzij haar 5 medailles in Sotsji. Wust heeft 4 spelen gedaan en op 3 daarvan was de meest succesvolle Nederlandse vrouw en in 2010 gedeeld eerste met Sauerbreij, dat ze dan waarschijnlijk blijft steken op 2 Jaap Eden's klopt eigenlijk niet (dan vergeet ik voor het gemak de wereldtitels nog even).
  mi en strawbale vinden dit leuk.
 8. Jaco

  Jaco Active Member

  Alleen naar het schaatsen kijkend moet je ook Jorien ter Mors niet vergeten. Naast Olympisch Goud ook wereldkampioen Sprint. Ben het met je eens dat Wüst hem wel zou verdienen, maar dat is vooral de gunfactor.
 9. sysya

  sysya Well-Known Member

  Klopt, al moet ik bij Jorien ter Mors zeggen dat het WK sprint dit jaar gewoon minder glans had omdat Kodaira ziek was, anders was de uitslag denk ik anders geweest. Als je kijkt naar beide kun je duidelijk stellen dat Wust pech heeft gehad op het WK allround (zeker rondom de justlease bende) en dat Ter mors toch wel geluk heeft gehad. Dat is waarom ik beide resultaten er een beetje buiten laat en focus op de Olympische spelen en daarop heeft Wust meer gepresteerd. Eigenlijk een beetje jammer dat ze allemaal tegelijk goed zijn lol, maar Ter mors gaat nog langer door dus dan hoop ik dat zij volgend jaar een gezonde Kodaira van de baan raced en dan sportvrouw van het jaar wordt, kan Wust hem dit jaar winnen.
 10. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  En een heel wat grotere.
  Je kan schaatsen leuk vinden maar het is en blijft een heel kleine sport. Ik vind het veldrijden een van de mooiste takken van sport maar realiseer dat het ongeveer gelijk aan het schaatsen een kleine sport is.
 11. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ja, maar dat realiseer je je ook fout, want veldrijden is echt een veul kleinere sport dan schaatsen.
  Eelco en EenBrabander vinden dit leuk.
 12. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Qua niveau absoluut niet. Wel als je het , het m.i. er niet toe doende, aantal nationaliteiten er in betrekt.
 13. Duif

  Duif Well-Known Member

  Wat is het niveau van het veldrijden als iemand die de dag ervoor nog op een brancard lag met gebruik van één been al zijn concurrenten op minuten achterstand rijdt in een uurtje fietsen en lopen ?
  VorstM vindt dit leuk.
 14. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Bertens mag WTA Finals tóch spelen na afmelding Halep

  Hoewel nummer 9, mag Kiki nu toch meedoen met de beste 8 van 2018. Een geweldige opsteker aan het eind
  van een schitterend tennisjaar. De WTA finals zal ze niet winnen en sportvrouw van het jaar gaat ze ook niet worden maar een nominatie lijkt me toch wel op z'n plaats.
  Monique, chicagodude en Eelco vinden dit leuk.
 15. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 16. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik ben zelf groot tennis liefhebber en gezien de gigantische competitie in een enorm grote competitie (na atletiek de grootste individuele sport denk ik zo, en misschien eigenlijk wel groter), is het echt een prestatie van ongekende klasse om bij de top-10 te horen. Wat dat betreft verdient ze het wel.

  Echter, er wordt toch vaak naar en bijzondere prestatie gekeken, en ik denk daarom dat ze niet genomineerd wordt. Daarvoor zal ze toch denk ik minimaal de finale van een grand slam-toernooi moeten halen. Niet terecht denk ik, maar ja wie ben ik nou helemaal :D.
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik denk eigenlijk wel dat het terecht is dat ze minimaal een finale verlangen. Meestal zijn er 3 tot 5 nominaties. We hebben alleen al 5 olympisch kampioenen en dan nog iemand als Van der Breggen die wereldkampioene werd. Je kunt het aantal nominaties natuurlijk onbeperkt oprekken, maar dat lijkt niet het huidige beleid.

  Ik zou Bertens wel een mooie plek geven in het jaaroverzicht wat er ook altijd op het gala wordt uitgezonden. En hopelijk komt volgend jaar die finale of het liefst die titel er wel, voorlopig lijkt er nog een stijgende lijn in Kiki Bertens haar prestaties.
 18. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  nos.nl:

  "De vakjury heeft als eerste taak het vaststellen van de nominaties voor alle categorieën: sportman, sportvrouw, sportploeg, coach en paralympiër van het jaar. Per categorie zijn er drie genomineerden. Voorheen was het zo dat sporters die een gouden medaille wonnen bij de Olympische Spelen automatisch op de lijst werden gezet. Dat is nu, vanwege de vele behaalde gouden plakken, niet meer zo.
  "Om het de kiezers niet al te ingewikkeld te maken, is het aantal te nomineren sporters vorig jaar al gesteld op drie in plaats van op een ongelimiteerd aantal", zegt Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF."
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Kortom: nominaties bij de dames zullen Schulting, Wüst en Ter Mors zijn? Of komt er toch een plek voor Van der Breggen?


  En mannen? Nuis zeker. Kramer en Dumoulin er bij?
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  Kramer verwacht ik niet. Die heeft gefaald op de 10km én op het WK allround.

  bij de dames: ik verwacht Ter Mors niet, want de jury zal niet voor 3 schaatsters (incl shorttrack) willen gaan en wel plek willen hebben voor VdBreggen. Die timmert al jaren aan de weg en met een WK-titel kun je daar eigenlijk niet meer om heen.

  En dan had Schulting een unieker goud dan Ter Mors. Ik snap de knappe prestatie van Ter Mors met medailles op 2 sporten, maar ik vermoed dat de jury meer goud kijkt, waarbij ook meespeelt dat de shorttrack-medaille niet individueel was. Daarmee niet gezegd dat dat ook mijn mening is, maar ik probeer in te schatten wat de jury gaat doen.

  En dat is dan nog los van de gun-factor die ook altijd een grote rol speelt bij dit soort verkiezingen.

Deel Deze Pagina