Sporters van het jaar 2015

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 16 mrt 2015.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik zou zeggen tegen Knegt: het is nu of nooit... En ik had trouwens Hoogland genominieerd. Kimmann is weliswaar wereldkampioen, maar dat werd hij totaal verrassend. Hoogland wint meer en won ook 3 europese titels.
 2. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Het zal Knegt wel worden , heel goed dat mannetje Kramer niet is genomineerd
  Zo zie je maar weer , het ek en wk allround staat gelijk aan het wk korfbal, die zijn ook niet genomineerd
 3. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Kimman won daarvoor ook een belangrijke wereldbeker. Met overmacht. Vind zijn nominatie wel terecht. Dubbeldam had ik gepasseerd. Is slechts een Europese titel. Ik vind dat Kramer erbij had gemoeten. EK en WK allround, WK 5km en TP. Dat is echt niet vanzelfsprekend. Het is goed dat we kritisch kijken maar de grootte van de schaatssport. Maar we slaan een beetje door.

  Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
  Koen vindt dit leuk.
 4. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  waarom zou je wel een wk allround titel nomineren maar geen wk korfbaltitel ?
  laat hem eerst maar eens wk titels gaan halen in een mondiale sport of afstand
 5. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Hij heeft twee wereldtitels op olympische afstanden gehaald in 2015.

  Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
 6. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Ga eerst maar eens een wereldtitel op de 1000 of 1500 halen, dan wordt die mss weer eens genomineerd
  met allround titels of 5 of 10 km kom je niet ver in de mondiale sportwereld
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Kramers prestatie is minder uniek, hij heeft al vaker veel gewonnen. Als hij deze maand ook 5:59 en 12:35 had gereden, was hij misschien wel genomineerd.
 8. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  100x wk allround winnen is nu eenmaal niet uniek en geen bijzondere prestatie
  Ik zag vanmiddag studio sport waarin het ging over de moeilijkheden / vormcrisis die de zomersporters nu hebben
  Zoals Epke Vos Ranomi Dorian
  Als zomersporter kan je niet 10 jaar lang in je sport heersen en aan de top blijven staan : Altijd staat er weer nieuwe concurrentie op
  In schaatsen en zeker in de afstanden die Kramer doet , kan je rustig tot je 40e in de medailles blijven rijden en heb je nooit last van naderende concurrentie of een vormcrisis
  Dat zegt genoeg
  Kramer hoeft ook zelden tot het uiterste te gaan of alles uit zijn lichaam te persen, die wint altijd op zijn sloffen
  Ja dan houdt je lichaam het itt de echte topsporters lekker lang vol en kan je heel makkelijk 10 jaar lang aan de top staan
 9. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Sven Kramer had gewoon twee jaar rustig aan moeten doen. Of zoals Ranomi of Dorian doen, twee jaar lang niet mega-serieus voor je sport leven. En daarna weer winnen. Dan wordt ie waarschijnlijk wel genomineerd. Is veel heldhaftiger. Omdat Sven zo'n unieke sportman is, die zelden of nooit een vormdip heeft, lijkt het net alsof het zo makkelijk is wat hij doet.
  Danielle, Nickel en EenBrabander vinden dit leuk.
 10. Koen

  Koen Well-Known Member

  wist niet dat dit maatstaf is, iemand die vaker Europees en wereld kampioen wordt moet betere prestaties leveren dan iemand die voor het eerst kampioen wordt.
  bovendien Sven is alleen in 2007 nog maar sportman van het jaar geweest, dus weet niet wat voor bovennatuurlijke prestaties van hem worden verwacht, voordat hij deze eer krijgt.
  Laatst bewerkt: 30 nov 2015
 11. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Knecht, Schippers, Springruiters, Steenbergen, Bennema, Norbruis
  G1ant vindt dit leuk.
 12. Nickel

  Nickel Active Member

  Als het gemakkelijk zou zijn wat Sven deed, waarom is het dan niet eerder gebeurd?
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Als Sven een topseizoen had, dan twee matige, dan weer een topseizoen, dan weer een paar matige en dan weer een topseizoen, zou hij waarschijnlijk vaker de titel binnen hebben gesleept dan nu.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 14. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Als Sven eens op een andere afstand zou heersen , de 1000 / 1500 of het wk sprint zou winnen ja dan zou een nominatie terecht zijn , maar altijd wk allround winnen dat behalve een stel Hollanders niemand ter wereld serieus neemt is natuurlijk niet genoeg om sportman van het jaar mee te worden en dat is gebleken want hij is sinds 2007 nooit meer sportman geweest
  Zo zie je maar weer hoe totaal niet serieus de Nlse sportwereld schaatsen, en met name allround neemt
  Jammer voor ons Svennetje maar verder volkomen terecht natuurlijk
 15. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het AD had het trouwens over Verrassende nominaties bij Sportman van het Jaar.

  Tom Dumoulin en Max Verstappen zijn inderdaad de sportmannen die het jaar grotendeels gekleurd hebben, maar dat is vooral door hun deelname in een grote topsport, maar uiteindelijk wonnen ze niet de medailles. Max werd twee keer vierde en twaalfde in het WK-klassement, wat natuurlijk deels komt door een minder goede auto dan de toppers, maar het zijn geen medailles. Tom hield ons erg bezig in de zomer, maar uiteindelijk won hij vijf etappes op World-Tour-niveau en werd zesde in de Vuelta, geen ultiem topresultaat. Michael van Gerwen won in 2015 erg veel, maar juist het WK glipte door zijn handen, dus ergens is het ook wel weer logisch dat hij ontbreekt, want het gaat niet om de Players Championships Finals of de World Matchplay of de UK Open, maar om het belangrijkste toernooi van het jaar en in het darts is dat momenteel het PDC-WK in Ally Pally.

  Zelf had ik waarschijnlijk wereldkampioen Mathieu van der Poel of Sven Kramer erbij genomineerd in plaats van de Europees kampioen paardrijden, maar als je kijkt naar daadwerkelijke wereldkampioenen in het liefst olympische onderdelen is de nominatie nog zo vreemd niet.

  Wereldkampioen op een olympisch onderdeel. Daar gaat het toch om. En ja, BMX-fietsen is een beetje een complete loterij, maar dat is dan ook weer de aantrekkingskracht van die sport schijnbaar.
 16. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Knegt, Schippers, Waterpolovrouwen, Steenbergen, Wevers, Blade Babe
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Hoogland werd natuurlijk 3x Europees kampioen, ook op Olympische onderdelen. En bij de sprint in het baanwielrennnen is europees kampioen of wereldkampioen geen verschil, de niet europeanen zijn meer van de duuronderdelen.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik ben het wel met het AD eens dat een nominatie van Dumoulin en Verstappen niet raar waren geweest. Bij Verstappen kun je aandragen dat hij niks gewonnen heeft. Dumoulin won wel heel wat. En dagenlang in de rode trui rijden is wat mij betreft ook wel een soort winst. Zou hij wel genomineerd zijn als hij in de Tour 1 dag het geel had gehad?

  Lastige met "sporter van het jaar" vind ik wel: kijk je naar 1 prestatie van topformaat die toevallig in dat jaar viel, of is een sporter van het jaar meer iemand die zich het hele jaar (of zolang zijn seizoen duurt) laat zien? Het AD lijkt de 2e definitie te hanteren.  Ik ben het er overigens wel mee eens dat Hoogland en VdPoel ook terechte nominaties waren geweest.
 19. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik ben wel blij dat de jury Dumoulin en Verstappen niet genomineerd heeft. Hun presteren was gezien de omstandigheden van een hoog niveau. Maar bij de eindafrekening hebben ze niets gewonnen, zelfs geen podiumplek. Waren ze wel genomineerd dan hadden we weer een populariteitsverkiezing gehad. De jury heeft de Zonderland factor bij voorbaat geëlimineerd.
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  Jij kiest er dus voor om iemand die 1 piek heeft en een prijs pakt (bv Kimmann) boven iemand te zetten die de grote prijs niet pakt maar wel langdurig op hoog niveau presteert (Dumoulin). Dat is een prima keuze, maar waarom zou dat de enige juiste zijn?

Deel Deze Pagina