nooit iets wint? Vorig jaar nog de CL en ja, daar had hij vorig jaar Sportman van het Jaar voor kunnen worden. Niet dit jaar. Maar doe niet alsof Robben nooit wat bereikt heeft.
@SprintMaster zei niet "nooit iets wint", hij zei "niets groots wint", dat is een soort anagram, maar wel met een hele andere betekenis. De grootste prijs dit jaar was denk ik Duits kampioen, maar laten we eerlijk zijn, dat was Bayern München zonder Arjen Robben ook wel gelukt.
Ik was meer voor Michel, maar begrijp de keuze voor Robben wel. Ja het is een teamsporter, maar hij stak er wel met kop en schouder boven uit. Ik durf wel te zeggen dat we zonder Robben nooit brons hadden gewonnen. En dat is toch ook wel extra knap. En ja, het is 'maar' brons, maar wel in de grootste sport van de wereld, zo eerlijk moeten we toch ook zijn. Bijna heel Nederland heeft deze zomer vol spanning voor de tv gezeten. Het land stond op zijn kop, en dat blijkt uit de winnaars van dit gala: 4 prijzen gaat naar het voetbal. Ik vind het wel mooi om te zien dat er eindelijk wederzijdse waardering is. Want het zijn toch de sporters die voor het voetbal gekozen hebben. Ik kan toch wel heel goed leven met alle winnaars!
JAA mooie avond voor groot voetbalfan KK Eindelijk na 30 jaar of zo worden de voetballers niet meer genegeerd en tellen ze mee als serieuze sporters Michel had ik het zeker ook gegund maar Robben is nu eenmaal een wereldtopper in de grootste sport die we kennen En ach met 2 beeldjes is de schaatsscore toch mooi
Als je groot voetbalfan bent, leg dan nog één keer uit waarom je op een schaatsforum zit? Voetbal is inderdaad verreweg de grootste sport ter wereld, maar als je er echt over nadenkt vraag je je vaak af waarom. Andere sporten bieden veel meer spanning, sensatie, meer vaart in het spel, sportiever gedrag, eerlijkere scheidsrechtersbeslissingen (zeker de laatste jaren), een minder corrupt bestuur en meer terechte uitslagen. Het kan bijna niet anders dan dat het lage aantal doelpunten in het voetbal (gemiddeld 2½ à 3 per wedstrijd voor beide teams opgeteld) een rol moet spelen; omdat één doelpunt dan zo belangrijk is. En natuurlijk omdat voetbal nou eenmaal zo populair is dat iedereen ter wereld voetballer wil worden en er wereldwijd maar zo'n 34 landen zijn waar voetbal niet de grootste sport is. En dat houdt zich zo in stand.
naast voetbalfan ben ik ook beetje schaatsfan hoor, dat weet je toch ik ben niet zozeer voetbalfan of schaatsfan maar meer sportfan in het algemeen en volg sport veel breder dan alleen schaatsen of voetbal
Ik denk dat de rol van Van Gaal op het resultaat van het elftal groter is geweest dan de rol van Robben ... En Robben lag tegen de Argentijnen zwaar aan de ketting. Hij had de prijs vorig jaar moeten winnen, maar Champions League zeges bij een buitenlandse club tellen niet en koos men voor de wat overgewaardeerde knuffelbeer Epke.
Dat geldt ook voor mij hoor. Als er ergens een EK of WK of soortgelijk toernooi is dan volg ik dat eigenlijk in elke sport wel, soms alleen door uitslagen te kijken, soms door ook bewust uitzendingen en livestreams op te zoeken. Voetbal vind ik soms ook best een leuke sport, maar wel een sport die vaak overgewaardeerd wordt door hele horden die van alle sporten eigenlijk alleen het voetbal volgen en daardoor maar weinig inzicht hebben in hoe andere sporten vaak veel spannender en leuker zijn met atleten die heel diep moeten gaan en heel hard moeten trainen zonder dat daar miljoenen Euro's, luxe hotels, dikke tatoeages en een topmodel als WAG tegenover staan. En dan zijn die andere sporters vaak nog veel sportiever ook dan al die voetballers die bij een tik op hun benen meteen huilend naar hun hoofd grijpen. Dit is volgens mij het sentiment dat er normaliter altijd voor zorgde dat de Nederlandse topsporters zelden voor een voetballer kozen, de olympische sporters konden zich altijd maar weinig verdiepen in de luxepositie van de voetballer, en misschien dat daar ook wel een beetje afgunst meespeelde. Maar na vanavond moet dat gezeur maar eens ophouden. En misschien dat als de Champions League naar de NOS gaat, de NPO snapt dat het niet hun taak is om de heel tijd naar het voetbal te schakelen, maar dat er genoeg prachtige andere sporten zijn (zoals shorttrack en inline-skaten, maar ook handbal, judo en roeien) die wat vaker aandacht verdienen.
De voetballers werden idd altijd als te verwend en niet echte sporters gezien en daarom altijd genegeerd, dat is nu wel over. Dus hopelijk gaat dat nu niet meer elk jaar benoemd worden En kijk eens @leenstrafan wie er ook was Vanavond onze gast bij het NOS|NOC*NSF Sportgala #sportgala with @lottevbeek, #MarritLeenstra pic.twitter.com/t387h1XSEG
Nee, laten we daar inderdaad mee ophouden. Echte sporters zijn voetballers natuurlijk ook gewoon wel, maar te verwend kan ik moeilijk ontkennen. Ja, ze was immers genomineerd natuurlijk. Weliswaar niet echt op een kansrijke positie (ik ging zelf uit van de hockeydames), maar als je genomineerd bent, dan moet je er ook bij zijn, zoals deze avond een aantal keer gezegd werd.
Sven vind ik ook altijd eerder het type (verwende) voetballer dan dat hij schaatser is, inclusief luxe poppetje aan zijn zijde en de dure Rolex aan zijn pols en de dikke BMW onder zijn kont
Luxe poppetje? We hebben het hier over Naomi van As, ook een topsporter in haar eigen recht, niet over een typische WAG van het kaliber soapsterretje, modelletje of nietskunnend pruilpopje. Je hebt een punt dat Sven miljonair is en financieel niets te klagen heeft, net als misschien tien of twintig andere sporters in Nederland die niet voetballer zijn (of onzichtbaar miljoenen verdienen in de MLB, daar ben ik niet zo van op de hoogte). Voor veel olympische sporters is professioneel van je sport leven al een hele opgave, laat staan dat ze er ook nog bakken met geld mee verdienen. Mijn pleidooi hier gaat niet zozeer op voor voetbal vs. schaatsen, maar meer voetbal vs. tientallen hele leuke ondergewaardeerde amateursporten. Daarmee is het ook wel weer een discussie die niet heel relevant is op het schaatsforum, maar wel in het kader van sporters van het jaar.
Waarom voetbal nummer 1 sport is: het hele land leeft mee, en dat is met geen enkele andere sport zo. Alleen voor het voetbal worden huizen met oranje vlaggetjes versierd. Het geeft een lekker wij-gevoel en daarom kijken zelfs geen grote liefhebbers toch naar een WK. Dat gevoel hadden de andere sporters blijkbaar ook gisteren en dat hebben ze in hun stem laten weten.
Quizvraag (speciaal voor @leenstrafan ) Leenstra had de jurk van gisterenavond al een keer eerder aan, wanneer?
Het voetbal overheersde wel, maar één voor één bekeken zijn de prijzen allemaal wel te verdedigen. Van Gaal en sportmoment Van Persie behoeven denk ik geen discussie. Sportteam: als je het hebt over een team dat echt meer was dan de som van de individuen, dan was het wel dit voetbalteam. Ik vind derde worden op een WK in een absolute A-sport zwaarder wegen dan eerste worden in kleine sporten als hockey of paardjespring. Olympisch goud weegt normaal gesproken nog zwaarder, maar voor zowel de mannen als de vrouwen TP geldt natuurlijk dat er zo veel individuele klasse was dat er niet echt een 'team' hoefde te staan. Dat de mannen TP een sublieme tijd reden in de finale zou voor mij reden zijn geweest om te stemmen, maar ik verwacht niet dat topsporters dat zo analyseren. Robben: ik zou op Mulder hebben gestemd, maar Robben was wel, volgens heel veel kenners in binnen- en buitenland, de beste speler van het WK. En het WK was het grootste sportevenement dit jaar (hoe hard wij ook denken dat dat Sochi was). Ik vind het wel mooi: in een jaar dat draaide om de Winterspelen en het WK voetbal, de koningin van de Winterspelen en de koning van het WK voetbal als sportvrouw en sportman. Je kunt het slechter treffen als sportland zijnde. In Belgie: een keeper en een meerkampster die derde werd op het EK. Toch another biscuit.
Waarom de FBK award voor Rintje? De andere voorgaande award winnaars (de Bruijn, VDH, van Moorsel en de Nooijer) wonnen allemaal meermaals olympisch goud , in de tijd van Rintje keek ik nog geen schaatsen en ik heb hem ook maar weinig in actie gezien, maar volgens mij heeft hij nooit olympisch goud behaald en zeker niet meerdere malen zoals de anderen Al vind ik dat de hoeveelheid goud niets zegt over hoe goed de sporter is of hoe knap de prestatie; in zwemmen , schaatsen en wielrennen kan je nu eenmaal 3 of 4x goud per olympisch toernooi halen en voor dat goud hoef je maar 1x in actie te komen per keer. Een hockeyer als de Nooijer of een voetballer als Robben kan maar 1x goud per (olympisch) toernooi halen en daar moet hij ook nog eens 7 wedstrijden voor spelen. De hoeveelheid goud zegt dus niet alles, maar voor die lifetime award moet je toch minstens 1x olympisch goud hebben behaald lijkt me.. Had dan voor Ard Schenk gekozen ipv Rintje
Ard Schenk heeft hem al. Verder was lange tijd in het schaatsen, ook in de beginjaren van Rintje, Olympisch goud veel en veel minder waard dan de titel van het WK allround. Als jij je af vraagt waarom Rintje deze award verdient, dan is het duidelijk dat jij niet bepaald veel weet van de geschiedenis van het schaatsen. Rintje hoort 100% in het rijtje van de FBK award thuis. Dit is nu het rijtje: Johan Cruijff, Sjoukje Dijkstra, Anton Geesink, Nico Rienks, Ard Schenk, Leontien Zijlaard-van Moorsel, Peter Blangé, Inge de Bruijn, Pieter van den Hoogenband, Edwin van der Sar, Anky van Grunsven, Teun de Nooijer, Rintje Ritsma. Va de Sar heeft ook geen Olympische medaille. Er zijn er nog wel een paar die hem verdienen, zoals Joan Haanappel en Joop Zoetemelk, trouwens.