snelste tijden

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Lieke, 6 jan 2006.

 1. tumba

  tumba New Member

  Ik vind dit een erg sterk verhaal, dus op goed ijs en goede omstandigheden zou dat 6,40 betekenen. En als jij nog maar 2 jaar schaatst en nooit wedstrijden rijdt.... Ben je of een supertalent of klopt de tijd niet. :)
 2. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Moet het niet 3km zijn dan? Lijkt me logischer...
 3. allard

  allard Active Member

  Mij niet: als je 7.03 rijdt op een 3K dan doe je gemiddeld bijna 1 minuut over elk rondje.

  Als het echt een 5K is kan het ook zijn, omdat je de stadionklok gebruikt, dat je er gewoon een minuutje naast zit. Dat je op b.v. 14.39 begonnen bent, en eindigt op 14.47 en dan gewoon een rekenfoutje maakt.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Of prongelijk een rondje minder hebt gereden. Dat zou dan dus een half rondje zijn omdat hij toch al een halve meer reed. Maar mischien is hij gewoon heel goed.
 5. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  meer mogelijkheden, alleen maar binnenbochtjes gereden, over de inrijbaan gevlogen, met een groepje meegereden... zeg het maar.
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vuurwerk onder zijn schaatsen...
 7. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  We hebben weer een nieuwe BobbyRoss. :). Iemand die heel onzeker vertelt over zijn schaatsprestaties en dan met waanzinnige tijden aankomt.

  Omrekenen kun je zo'n tijd moeilijk, want het voordeel van de binnenbanen is vrij groot, en het voordeel van een snel groepje kan ook heel groot zijn. Ik zou zeggen: vraag een wedstrijdlicentie aan en verbaas ons volgend jaar met 'echte' tijden.

  P.S: Heb zelf toevallig ook vaak een 5km tijdens toeristen uren gereden, met een PR van 12.25. Maar ik was meer een 1000 meter (in 2:00) specialist :)
 8. Vodje

  Vodje New Member


  Zal ik dan maar wat duidelijkheid scheppen?

  Ook ikzelf zie wel dat het best een goede tijd is, maar er zijn natuurlijk wel een aantal verzachtende omstandigheden, waardoor ik wat minder zeker ben of ik dit kan herhalen (Heb ik nadien ook niet meer gedaan).
  Ten eerste: De rondjes zijn over de inrijbaan gereden, dat betekent dus dat ik niet exact 5000m gereden heb, het was echter wel mijn doel omdat ik meer iemand ben voor de lange duur dan voor kortere afstanden. De conditie voor de 10k heb had ik niet.
  De 13 rondjes zijn na een paar sommetjes genoeg voor rond de 4950m (uitgaande van 6m brede baan en 400m lijn exact i/h midden).
  Verder was het rustig op de baan, in de inrijbaan inderdaad heel even achter iemand aangereden, maar dat was maximaal 1 ronde.
  Ten tweede: Ik geloof er altijd in dat als je de week ervoor hard gewerkt hebt, de prestaties minder kunnen en waarschijnlijk ook zullen zijn. Deze tijd is dan ook gereden in de vakantie met alweer een week niksen achter de rug. Verder waren de omstandigheden simpelweg ideaal, vorst, lekker ijs.
  Ten derde: niet vanuit stilstaande positie gestart. Tel daarbij dus nogmaals een aantal seconden bij op.

  Verdere achtergrond: ik heb in die twee jaar goed les gehad (niet bij een vereniging) en heb hiervoor wel al vier jaar lang (in de zomer natuurlijk) dag in dag uit op de skeelers gestaan. scheelt wel natuurlijk.

  Ik hoop dat dit het een beetje in perspectief kan zetten voor jullie. Ik was een beetje geschrokken van de reacties die bijna suggereerden dat ik het uit mijn duim gezogen zou hebben. Welnu, geloof wat je zelf geloven wilt, maar met deze informatie doe je dat iig zonder te gissen naar omstandigheden.
 9. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Ohhh ja oke nu klinkt het wat logischer :D . Sorry dat ik aan je twijfelde hoor. Iemand die nog maar twee seizoenen schaatst is niet zo getraind, maar als je daar vier seizoenen skeeleren bij opteld wel.
  Verder had ik er ook niet bij stilgestaan dta je dit in de inrijbaan had gereden :oops:

  Heb je trouwens dat topic van ene Bobbyross van ongeveer een jaar geleden (ofzo) gelezen? Dat verklaart mede de scepsis van sommige leden (en ook van mij).

  http://www.schaatsforum.nl/viewtopic.php?t=571&postdays=0&postorder=asc&start=0
 10. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Vodje,

  Ik blijf je 7:03 snel vinden. Ff uit m'n hoofd reed het Groninger supertalent Wierd Osinga op erkend rappe baan Erfurt 6:55 (Mark was er bij, klopt toch?). Verschil staande start/vliegende start zal misschien een keer een seconde of 8 zijn, dan zit je op 7:11. Starten na de bocht levert ook nog wel wat voordeel op. Wierd reed twee weken geleden in Groningen onder redelijk goeie omstandigheden 7:09. Ik wil je tijd best geloven maar wil er toch wel enig perspectief aan geven.
 11. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Denk er ook aan dat rijden in de inrijbaan in de bocht makkelijker is dan zo'n lange buitenbaan, scheelt ook enkele seconden hoor.
 12. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Gemiddeld rondjes 32.5... dat geeft nogal druk op je benen. en dan nog constant inrijbaanbochten rijden. Die ga je wel voelen! :)
 13. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Het is gewoon heel snel. Ik zeg zeker niet dat je het uit je duim zuigt. Maar aan zon tijd heb je gewoon niet zo heel veel. Waarom probeer je het niet met een licentie. In een marathon of op de langebaan. Want als je echt dat niveau hebt, hoor je gewoon thuis in wedstrijden. Of desnoods eerst in een recreantenmarathon. Dan kun je echt zien of je talent hebt.

  Verder wou ik dit kwijt. Veel beginnende schaatsers schrikken misschien van de tijden van sommige mensen op het forum. Maar dat zijn natuurlijk geen gemiddelde schaatsers. Velen van hen hebben er 5 tot 15 jaar van bijna dagelijks trainen op zitten.
 14. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Als jij (merendeel) alleen aan de binnenkant 13 rondjes van 32,5 kan rijden hoor je bij de landelijk B-rijders bij de beste 10 zo niet beter!!!!

  Ik weet niet of je ook skeelerwedstrijden hebt gereden.. zo ja op welk nivo.
  Zie dit niet dat we je niet geloven op je woord maar meer om aan te geven hoe goed je prestatie zou zijn... en dat je zoiets niet zomaar rijd.
  1 rondje minder rijden (fout tellen kan zo... merk ik bij mezelf tijdens trainingen) scheelt een klap in de gemiddelde rondetijd en hierdoor word het geheel een stuk haalbaarder.

  Krizz
 15. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Krizz, rondje te weinig rijden kan ook wel in een wedstrijd hoor... :?
 16. Mark

  Mark Active Member

  Ik was er inderdaad bij, Wierd reed echter geen 6.55, maar 6.45 :wink:
 17. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  tóch.. Taeke kijkt me niet meer aan denk ik... :lol:
 18. Vodje

  Vodje New Member

  Door alle reacties ga ik zelf zelfs steeds minder geloven in die tijd. Wellicht heb ik idd een rondje teveel geteld, wie zal het zeggen? Ik iig niet, want ik heb dit met beste weten opgeschreven. Zodra ik ook het minste vermoeden had gehad dat deze tijd door een foute rondetelling tot stand gekomen was, zou ik hem niet gepost hebben. Maar ja, dat moeten jullie dan maar van me aannemen.
  Ik was al van plan om voor volgend jaar ofwel een transponder ofwel een licentie aan te schaffen, dus de controleerbaarheid van de tijd gaat dan iig wel omhoog. En dan zullen we wel zien wat eruit komt.
  De reden dat ik dit nooit eerder heb gedaan is simpelweg omdat ik niet bepaald in de buurt van een ijsbaan woon, en omdat ik simpelweg te onzeker ben over de tijden die ik rijd. Dat is dus ook de reden dat ik deze tijd hier gepost heb, om beter te weten waar ik sta. Welnu, da's gelukt.
  Verder heb ik een ding uit deze discussie wel geleerd. Zorg altijd dat je tijden controleerbaar zijn, post m anders gewoon niet. De volgende tijd die ik hier noem zal dat dan ook wezen.
 19. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Onzeker zijn over je tijden: ook al had je je misschien een ronde verteld, dan nog hoef je niet bepaald onzeker te zijn over je tijden hoor! :wink:
  Nu weten we alleen nog maar je 5km onofficieel, maar wat let je om volgend seizoen eens aan een wedstrijd mee te doen? Dan weet je nog beter waar je staat en kunnen wij weer lekker commentaar leveren over hoe goed je wel of niet best, want we bij iedereen doen die z'n tijden hier neerzet. Ik ben benieuwd. :D :D
 20. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Vodje, niet onzeker zijn! ik heb ~8:20 staan op de 4600 meter dus wat dat betreft... :lol:

  En ja, ik hou meer van 'officiële' tijden ;) Maar stel dat je dit op 12 rondjes gereden hebt dan denk ik dat je realistisch tussen de 8:00 en 8:10 uit zou moeten kunnen komen. En bewijs mijn ongelijk maar!! ;)

Deel Deze Pagina