Seizoen 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 23 apr 2017.

 1. Kristian

  Kristian Active Member

  Three days are one, or two days short. Saturday becomes a little bit too massive, although it is good for the sales of food and beverages in Thialf. Secondly a small adjustment to allround should be implemented to try to boost the interest for allround both inside, and outside the Netherlands and Norway.
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  1. Combinatie zorgt voor meer kampioenen op het ijs en dus meer waar voor je geld, misschien komt er weer eens publiek.
  2. Allround gaat ook weer aandacht krijgen omdat men naar de Sprint wil kijken en dus ook de afstanden er tussen kijkt/uit zendt.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Reden zou heel goed kunnen zijn: het redden van de allroundtoernooien. Alleen in Noorwegen en Nederland willen ze het anders nog houden. Ik neem aan dat jij er ook voorstander van bent dat ook andere landen het WK Allround organiseren?

  Ik vind het in elk geval een enorm goede zet. Afgelopen EK was het leukste schaatsweekend van de afgelopen jaren.
 4. Kristian

  Kristian Active Member

  Agree that EK was fun, but I think you need a little bit more to be done to allround than this. "Everybody" is talking about scrapping 10k for a 3k or even something like 500-1000-1500-5000... I am fascinated by the thought of introducing a medal awarding event after 3 distances. Allrounders start out with 500+1500 on their first day, then the "dreikampf" finishes off with 5k, men and 3k, women. On their third day you finish the classical dutch/norwegian(eh?) allround tournament with 10k, men and 5 k, women. If allround ever is going to become an Olympic Event, I would point at the three distances just mentioned (see thread about the ISU congress)
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De ISU heeft nu een meerdaagse bijeenkomst in Amsterdam, daar is dit nieuwe besluit genomen. Niet dat ik wel snap waar de ISU mee bezig is… Ik dacht dat Jan Dijkema voor lijn zou zorgen in het bestuur. Valse hoop. Helaas.

  En 3. er is minder variatie mogelijk over verschillende banen. Als een gecombineerd EK of WK op een sfeervolle buitenbaan of in een tot de nok toe gevuld stadion wordt georganiseerd, prima. Maar als zo'n driedaagse in een helemaal leeg stadion wordt gehouden, zitten we daar twee WK's naar te kijken, en niet één. Tegenover het WK sprint in Calgary (niet heel veel publiek, wel wat) stond het WK allround in Hamar (wel veel publiek). Tegenover het WK sprint in Seoul (halfvolle tribunes), stond het WK allround in Berlijn (gezellige sfeer, veel publiek). Enzovoorts.

  Komt misschien omdat het in Thialf was en het publiek daar gek is op allrounden.

  "Men" is hier vooral de Noren. Nu ben ik fan van de Noorse schaatsers, maar een schaatsweek zie ik niet zitten. Eigenlijk reduceer je het schaatsen dan tot één week op een heel jaar…
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  But not every tournament is in Thialf.

  You always say that, but I don't think that's true. Instead, the ISU should focus on making speed skating and especially allrounding more international. When there's a local favorite with a chance to win / get on the podium, fans are more likely to come to the stadium.
 7. Kristian

  Kristian Active Member

  Laatst bewerkt: 5 jun 2017
 8. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Heb je wel eens meegemaakt dat er geen gezeur in de (langebaan) schaatssport was, gezeur en schaatsen schijnen bij elkaar te horen.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  That "allround" is the Team Pursuit. It consists of multiple rounds, which may be why the site calls it "allround". I've seen competitions of multiple 100m's being called "allround" on that site as well.
 10. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Als de vierkamptoernooien tegen die tijd al niet helemaal uitgehold zijn. Maatregelen om dat te voorkomen (zorg eens voor kwalificatie regels die niet bepaalde werelddelen zwaar benadelen) zouden zeer hoge prio moeten hebben. Maar hier hoor ik niets over ... Het enige wat we horen is een losse flodder. Ondertussen hebben we alleen nog maar meer kampioenen dankzij het niet willen schrappen van het EK en het via de achterdeur introduceren van een volledig overbodig EK afstanden. We krijgen dus het komende seizoen weer veel dezelfde discussies. Zucht ...
  Laatst bewerkt: 5 jun 2017
  EenBrabander vindt dit leuk.
 11. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Van de kwalificatieregels ligt niemand wakker. Punt is dat gekwalificeerde toppers (Peter Michael) geen interesse hebben in allrounden. Allrounden zit in een neerwaartse spiraal. Gewoon het hele concept overboord gooien, zodoende een einde maken aan het pessimisme en vervolgens met iets nieuws beginnen.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Michael wilde de WB winnen, dat levert meer geld op. Misschien moet de ISU het prijzengeld verhogen bij het allrounden, en ook afstandsmedaillles geld laten opleveren (maar dan moeten ze wel alleen geld opleveren als de schaatser de vierkamp uitrijdt ;), om afmeldingen à la Denis Yuskov te voorkomen). Idem voor het WK sprint.
  En de kwalificatieregels zijn wel degelijk van belang. De WB waar de tickets voor de vierkampstoernooien werden verdeeld bestaat sinds 2015, en is sindsdien iedere keer in Noorwegen of Duitsland gehouden. Dat levert een voordeel op voor de Europeanen. Sommige niet-Europese landen hebben niet eens geld voor al die tripjes naar Europa (zie Canada).
 13. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Die wereldbekerfinale was een leuk alibi. Feit is dat het WK Allround voor Michael geen prioriteit heeft. Een jaar eerder deed hij namelijk ook niet mee.

  Zeuren over kwalificatieregels heeft momenteel geen prioriteit mijn insziens. De kwalificatieregels zijn niet de oorzaak dat internationale media afhaken voor allroundtoernooien, dat toprijders afhaken voor allroundtoernooien, dat allroundtoernooien een invuloefening zijn geworden en dat schaatsbonden allroundtoernooien niet willen organiseren.

  Het allroundformat heeft wereldwijd te weinig draagvlak. De Mass-start heeft dat bijvoorbeeld wel. De verschillende schaatsbonden moeten binnen de ISU bruggen slaan om te zorgen dat er meer echte strijd komt op de schaatsbaan. Dat kan alleen met competitievormen waar een groot deel van de rijders ambities voor heeft.
 14. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Omdat we in dit topic afdwaalden, is een aantal posts afgesplitst. Topic gaat over seizoen 2019-2020 en is niet bedoeld om algemene discussies te gaan voeren. Hier is al een ander topic voor.
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  On-topic: verdelingen toernooien in 2020 zijn afgerond.

  EK
  afstanden: Heerenveen

  WK
  allround: Hamar
  sprint: Hamar
  afstanden: Salt Lake City
  Lisan vindt dit leuk.
 16. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  En het WK junioren naar Tomaszow Mazowiecki. Had ik ze bijna allemaal goed. Vraag is natuurlijk wie zich nog geroepen voelt om allround te gaan doen, met maar een half toernooi dat jaar.
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  En dan kan de ISU vervolgens lekker zeggen: "Kijk eens? Niemand doet allround! Afschaffen dus!"
  Bleh.
  Hopelijk wordt het EK afstanden straks een grote flop zodat we ieder jaar weer een EK allround met eventueel een EK sprint krijgen.
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  leenstrafan vindt dit leuk.
 19. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Haha. Als het EK afstanden een flop wordt, schaffen ze dat ook af. Net als het EK allround/sprint. Er komt in ieder geval niks bij. Ik zie in ieder geval nog geen enkel teken dat men de neerwaartse spiraal wenst te doorbreken.
 20. H2O-s

  H2O-s Active Member

  <ass-cover-mode>héhé, dat was een wensenlijstje hè. Geen voorspelling.</ass-cover-mode> ;)

Deel Deze Pagina