Seizoen 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 23 apr 2017.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ze willen dus standaard een WB op een buitenbaan doen? Ik ben voor.
  JohnZero en VorstM vinden dit leuk.
 2. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Gaaf! Innsbruck heeft een mooie baan en is ook een mooie stad. Met het WK wielrennen dit jaar heeft de stad zich bovendien als sportstad weer op de kaart proberen te zetten. Zou leuk zijn als ze ook weer een schaatswedstrijd voor de senioren organiseren.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 4. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ik kwam een kalender tegen voor de wereldbekers, onder voorbehoud, op www.nssv.nl.
  Gecombineerd met eerdere en nieuwere, juistere berichten over EK's, FCK's en en WK's, zou dat het volgende schema geven:

  15-17 nov 2019 Wereldbeker Minsk
  22-24 nov 2019 Wereldbeker Tomaszow
  6-8 dec 2019 Wereldbeker Astana
  13-15 dec 2019 Wereldbeker Nagano

  11-13 jan 2020 EK Afstanden Heerenveen
  31 jan - 2 feb FCK Salt Lake City

  8-9 febr 2020 Wereldbeker Calgary

  13-16 febr 2020 WK Afstanden Salt Lake City
  28 feb - 1 maart 2020 WK Allround/Sprint Hamar

  7-8 maart 2020 Wereldbekerfinale Heerenveen

  Een bron voor de wereldbekerlocaties gaven ze niet.
  Geen Tsjeljabinsk/Kolomna, nog steeds geen wereldbeker in China (die moeten toch oefenen voor de OS van Peking zou je denken).
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  als dit lijstje klopt...

  waarom draaien ze SLC (voor het FCK) en Calgary (wereldbeker) niet even om? Doet tenminste iedereen mee aan die laatste WB...
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Getsie, wat een saai WB-blok.
  Vier langzame of hooguit middelmatig snelle banen met weinig sfeer.
  En niets buiten...

  Doe dan Kolomna of Chelyabinsk / Minsk of Tomaszow / Almaty / de nieuwe baan in Hachinohe
  Laatst bewerkt: 12 feb 2019
  Duif vindt dit leuk.
 7. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Jij denkt dat iedereen uit Europa 2 weken lang in Noord-Amerika gaat bivakkeren in de aanloop naar het FCK, terwijl de andere continentaligen nog een weekje voor het WK een ander hoofdtoernooi gaan schaatsen?
  Vraag het me af. Ik denk dat dit de beste keuze was, hoewel je het FCK eventueel nog in het weekend na Nagano had kunnen plaatsen, maar dan zal men ook wel afgezegd hebben.

  Ja. Jammer dat Rusland wordt overgeslagen ja, en Minsk, Tomaszow hadden nou ook weer niet een spectaculair wereldbekerdebuut afgelopen twee jaar.
  Geen Duitsland, das ook voor het eerst in lange tijd volgens mij.
 8. Duif

  Duif Well-Known Member

  Even in mijn glazen bol kijken: er zullen heel veel Nederlanders afzeggen voor Nagano.
 9. sysya

  sysya Well-Known Member

  Blegh dat wb schema is vrij inspiratieloos. Je weet nu al dat de tribunes grotendeels leeg zullen zijn en dat de tijden niks betekenen voor de rest van het seizoen. Dat EK afstanden vind ik trouwens ook een waardeloze uitvinding, maar yay vernieuwing........

  Maar gelukkig wel een WK afstanden op een snelle baan, met dus kans op records. Vrees wel dat de wb in Nagano door veel Nederlanders geskipt gaat worden vanwege de lange vliegrijs en het NK eind december.
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  China heeft grote ruzie met de ISU vanwege de schorsing van 2 juryleden: https://eu.usatoday.com/story/sport...gure-skating-judges-banned-for-bias/36244051/

  Dat is de reden waarom China alle voor dit seizoen toegezegde toernooien (zoals de wereldbeker die nu in Tomakomai was, maar ook een ST-wereldbeker en gekunstschaats) heeft teruggegeven. Blijkbaar is dat voor komend jaar nog niet over. En dat hindert ongetwijfeld ook de beslissing over het format van het Super-WK, waarvan het bedoeling is dat dat in het jaar voor de Spelen in Peking plaatsvindt.

  Nagano zal wel en masse door Onze Jongens en Meisjes worden overgeslagen, Astana misschien ook wel (want de 10km daar?) , en van Calgary de helft.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Calgary valt denk ik wel mee, wennen aan hoogte moet sowieso dus ze zullen zo vroeg mogelijk afreizen. Normaal zouden ze nog iets van een trainingswedstrijd rijden de week voor het WK, nu doen ze dan een WB. Waarschijnlijk wel een aantal die niet alle afstanden rijden, maar ze komen denk ik wel
 12. Duif

  Duif Well-Known Member

  Inzell heeft ons geleerd dat het rijden van een World Cup een week voor het WK juist heel goed kan uitpakken.
 13. sysya

  sysya Well-Known Member

  Voor sommigen wel, voor anderen niet ;)

  Maar dit is sowieso niet een issue denk ik, zelfde tijdzone en geen hele lange reisdagen, sowieso ook geen toegevoegde waarde om al eerder naar SLC te gaan aangezien het praktisch dezelfde baan is.
 14. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Het was fijn geweest als de NSSV een bronvermelding zou gebruiken bij dit wereldbeker programma.......
  VorstM vindt dit leuk.
 15. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Mmmm, kan me van enkele jaren nog redelijk chaotische toestanden herinneren toen iedereen op dezelfde maandag van Calgary naar SLC wilde, terwijl er (toen) maar één lijnvlucht per dag ging. Sommigen vlogen via Los Angeles, anderen hadden een overstap ergens in het oosten (Chicago of zo). Een stel nederlanders waren hun koffers een paar dagen kwijt, terwijl een ander nederlands team in Calgary een busje had gehuurd om de spullen naar SLC te brengen. :eek:
 16. Duif

  Duif Well-Known Member

  Een mooie uitdaging voor een vliegmaatschappij die toch al in het schaatsen actief is, en waar in een ander topic uitgebreid over wordt gediscussieerd, om alle deelnemers, coaches, fysio's etc en vooral materiaal snel en veilig in SLC te brengen ;)
  Camila vindt dit leuk.
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Corendon? ;)
 18. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Dit programma lost niets op voor het verminderen van het aantal afzeggingen. De ISU lijkt dat probleem gewoon te ontkennen. Astana en Nagano liggen ook nog eens ver van elkaar wat het combineren van beiden minder aantrekkelijk maakt.

  Een klein positief puntje is dat Minsk, Tomaszow Mazowiecki, Astana en Nagano in snelheid niet veel hoeven te verschillen. Dat zorgt voor 4 gelijkwaardige kansen voor plaatsing voor kampioenschappen. Anders dan dit jaar met Tomakomai er tussen en een supersnel Thialf.

  Ook geen wedstrijden in Duitsland en Zuid-Korea volgend seizoen.
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat probleem is toch ook vooral een KNSB probleem en minder een ISU probleem. De Nederlanders zeggen bewust af, buitenlanders zeggen met name af als besparing door de bond. Dat laatste kun je niet oplossen met een programma.
  VorstM vindt dit leuk.
 20. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Inderdaad, altijd weer die oproepen aan de ISU om de kalender aan te passen voor de Nederlandse afzeggers beginnen vermoeiend te worden. Niet schaatsen is als niet stemmen, dan hoef je geen inspraak te verwachten.

Deel Deze Pagina