Seizoen 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 23 apr 2017.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Er staat achter de meeste langebaanwedstrijden Taereung. Dus dat is Seoul.
  Achter eentje staat iets anders en met veel moeite ben ik erachter gekomen dat daar Cheorwon staat. Bij mijn weten is daar geen ijsbaan. Het ligt vlakbij de DMZ. Nieuw baantje?

  Nou ja, de wedstrijd die er wordt gehouden - 제52회 백곰배 전국초등학교 스피드스케이팅대회 - is een Elementary School kampioenschap. Niet heel interessant dus.

  Conclusie: de Koreanen blijven dus weer een jaar langer zitten in die lekkende grijze doos terwijl de veel mooiere ijsbaan aan de Oostkust staat te verpieteren. Ondertussen is een tweevoudig Olympisch kampioen geschorst en mag het nationale shorttrackteam niet meer op hun thuisbaan trainen. Dat is de status van het Koreaanse schaatsen... ik vrees dat ze in een dip vallen net als Canada na Vancouver, al hoop ik dat Cheon-ho, Min-seok, Min-kyu, Tae-yun, Jae-wo(o)n(g) en Bo-reum de schade kunnen beperken. Echt goed gaat het niet met de Koreanen: de WB-oogst was klein, Cheon-ho Um en Bo-reum Kim (beide Goud, Zilver, Brons); Min-kyu Cha (Zilver); Jun-ho Kim (Zilver, Brons); Min-seok Kim (2x Brons); Jae-won Chung (zilver). Op het WK afstanden was er geen enkele individuele top-10 notering bij de vrouwen, bij de mannen alleen voor Cha (4e) en voor medaillewinnaars Um en Chung. Oh, en de TS won zilver. Op het WK sprint ging het mis met de dames die de laatste afstand niet mochten rijden en het WK allround, daar deden ze niet aan mee. De NR's van Kim en Cha waren lichtpuntjes. Ik wil best positiever over hen zijn, maar het lukt niet echt.
  De Keizer en Mjøsaman vinden dit leuk.
 2. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

 3. H2O-s

  H2O-s Active Member

  Inimene vindt dit leuk.
 4. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  De Noorse NRK (soort NPO) zendt het schaatsen niet uit komend jaar, maar een of andere commerciële partij (TV3) voor zover ik kon vinden doet dat wel. Als je je een beetje begaf in de Noorse commentaren op de uitzendingen aldaar, werd er altijd al geklaagd door de fans over schaatsen als ondergeschoven kindje tegenover de andere wintersporten, dus dit is niet eens per se slecht nieuws.
 5. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  https://www.schaatsforum.nl/index.php?threads/schaatsen-in-de-media-2019-2020.10648/
 6. Inimene

  Inimene Well-Known Member

 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Schaatsen.nl meldt:

  " Tae-yun Kim, Cheol-min Kim, Jun-ho Kim, Jin-su Kim en Jun-soo Noh ontvingen allen een schorsing van twee maanden wegens het nuttigen van alcohol in het nationaal trainingscentrum, iets dat streng verboden is."

  Hyo-jun Lim is voor een heel jaar geschorst omdat hij de broek van een vrouwelijke teamgenoot naar beneden trok.
 8. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  De bronnen die ik op het web vind, schrijven dat het om de broek van een mannelijke teamgenoot ging. Toch even vermelden, want dat maakt het net een graadje minder verdorven. Neemt niet weg dat duidelijk is dat er in het Koreaanse topschaatsen een behoorlijk cultuurprobleem heerst.
  De Keizer vindt dit leuk.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Hamar gaat goed vol zitten bij het WK allsprintround.

  Jeppe postte op het Noorse schaatsforum: Klokka 10.00 i dag, og noen stressende sekunder etterpå, og så var det over. Ikke en sitteplass igjen til lørdagsstevnet, og temmelig fullt på søndag også. Men mine billetter er i boks.

  Vertaling:
  Vandaag om 10 uur precies en een paar stressvolle seconden daarna, en toen was het voorbij. Geen stoel over voor de wedstrijden op zaterdag, en ook behoorlijk vol op zondag. Maar ik heb mijn kaartjes besteld!

  Klinkt bijna als de drukte die je verwacht voor een festivalkaartjesverkoop. Goed teken! Ik hoop dat de forumleden die naar Hamar willen de kaartjes al bemachtigd hebben.
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Inmiddels is de schorsing door het Koreaanse Olympische Comité verlengd naar 6 maanden, dus deze heren gaan we dit seizoen niet meer zien op internationale wedstrijden.
  Het bier in Korea (Megtsu 맥주) was overigens inderdaad niet heel slecht...
 11. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  De eerste hobbel is accommodatie. Toen we in januari dit jaar daar waren, was alles al geblokkeerd voor de vaste gasten. Maar dat zijn er inmiddels zoveel, dat niet iedereen meer kan rekenen op zijn voorrangspositie als trouwe gast. Ik begreep dat zelfs vaste Noorse supporters al uitweken naar buiten Hamar. Wij hebben gelukkig accommodatie bij een particulier gevonden waar we eerder waren maar ook die had al heel veel aanvragen gehad. Het is dat we direct betaalden maar anders hadden we pech. Vanmorgen gelukkig op tijd erbij en we hebben de kaartjes. Het ging echt vliegensvlug en we zitten alle dagen op andere plekken.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Of zouden ze nu wel kunnen meedoen aan de IceDerby-wedstrijden die over 3 weken in Heerenveen zouden zijn?
 13. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Het schandaal met Seung-Hoon Lee staat dus niet op zich zelf. Tae-Yun Kim is wel gewoon een Olympisch medaillewinnaar.

  Ik vraag met wel af of de Zuid-Koreaanse bond zich zelf niet in de vingers snijdt en geen andere oplossing had kunnen bedenken. Dat schaatsers dit doen, zegt waarschijnlijk ook iets over de cultuur die er heerst. En dat mag de bond zich zelf aanrekenen.

  We hebben in het verleden ook gesignaleerd dat Zuid-Koreanen na hun juniorentijd vaak weinig progressie meer boeken. Zou dit ook kunnen worden verklaard door afnemende discipline bij volwassenheid. Kinderen zijn makkelijker in een strikt keurslijf te dwingen dan volwassenen. Die willen na een jeugd in een strak keurslijf, wellicht ook eens ondeugende dingen uitproberen.
 14. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Koreanen drinken toch vooral soju?
 15. Kristian

  Kristian Active Member

 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  ALWEER minder wedstrijden. Nu is er niet eens iedere WB meer een 1500m! En meestal is de 500m ook maar één keer. De limieten zijn ook weer verscherpt, behalve dan de limiet voor kleine schaatslanden, want die zijn weer versoepeld. En wat zien we daar - een Mixed Gender Relay? Sinds wanneer is dat een langebaan onderdeel ????? Een demonstratie-evenement, maar toch.

  5km en 10km zijn trouwens in Astana. Daar zijn in het verleden mooie 10kms geweest, al blijft het jammer dat er daar meestal niet veel mensen op de tribune zitten.
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  In Tomaszów is geen 1000, in Nagano geen 1500.
  Schermafbeelding 2019-08-27 om 14.57.20.png
  SprintMaster vindt dit leuk.
 18. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik vraag me echt af wat ze nou van plan zijn. Minder wereldbekerwedstrijden, minder WK's, willen ze alle wedstrijden schrappen ofzo?
  Duif en De Keizer vinden dit leuk.
 19. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Alleen nog maar estafettes en teamsprints, dat wil het volk volgens de ISU.
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Of volgens het IOC?

Deel Deze Pagina