Niet per se: het ging mij erom dat in een promo voor het WK allround voornamelijk sprint te zien was, met Lorentzen in de thumbnail. In de promo van het WK sprint zat voornamelijk de teamsprint en de ploegenachtervolging...
je kunt nu je mening geven over schaatsen.nl: https://www.schaatsen.nl/nieuws/overig/deel-je-mening-over-schaatsen-nl/
Voor de 100ste "Dilemma's op Donderdag" gaat Schaatsen.nl langs bij Ireen Wüst. Als ze iets leuks doen, mag dat ook gezegd worden. https://www.schaatsen.nl/nieuws/201...en-wust-ik-word-chagrijnig-als-ik-honger-heb/
Zeker, vind sowieso die rubriek wel leuk, goede manier om de wat minder bekende en buitenlandse schaatsers te leren kennen.
Deze fout komt uit een onverwachte hoek: het natuurkunde examen voor vwo van dit jaar. De eerste vraag gaat over een vergelijking tussen de 100 meter van Daphne Schippers and de snelste 100 meter tussentijd van Ireen Wüst. Er wordt een grafiek gegeven met de snelheid van beide dames als functie van de tijd: Je kunt hier goed zien dat Schippers sneller snelheid maakt, maar dat Wüst een hogere topsnelheid heeft. De fout zit hem in de lijn van Wüst. De lijn is helemaal afgevlakt na 100 meter terwijl ze dan nog maar net iets boeven de 40 km/h rijdt. Ze haalt haar topsnelheid pas na zo'n 350 meter, dus de lijn zou na 100 meter nog een helling naar boven moeten hebben in plaats van helemaal vlak te zijn.
Niet per se, als ze de snelheid maakt in de bocht kan na 100 meter de lijn best afvlakken om daarna weer steiler te worden. Ik weet niet of dit daadwerkelijk het geval is, maar het zou wel kunnen.
Iiek. Op de ISU startlijst voor de wereldbeker in Minsk staat bij Gemma Cooper een Engelse ipv een Britse vlag
De ISU is gewoon hun tijd vooruit. Dat is de vlag van het land dat over 20 jaar nog over is van wat nu onder de code GBR rond rijdt. Overigens is het mooie dat ze die Engelse vlag gewoon onder de GBR code hebben opgeslagen https://live.isuresults.eu/assets/images/flags/GBR.svg Eerder hadden ze trouwens ook de vlag van de Chinese Republiek (ROC) bij Chinees Taipei staan, benieuwd hoe de Chinezen uit de Volksrepubliek (PRC) daar op gereageerd hebben.
Mooie tweet van Robbert de Rijk met bekende fout: "Op de dag dat hij in Polen aan de start moest staan bij de wereldbeker zocht Herbert Dijkstra vanochtend Sven Kramer op in Thialf."
Herbert Dijkstra zocht Sven Kramer op in Thialf op de dag dat hij in Polen aan de start had moeten staan. Dat had het moeten zijn toch?
Of nog duidelijker: Herbert Dijkstra zocht Sven Kramer op in Thialf op de dag dat die in Polen aan de start had moeten staan. In rouwadvertenties gaat het soms pijnlijk mis met deze fout: "Na een lang ziekbed heeft de Heer tot zich genomen......"
Mag het nog, deze late reactie? Want laat dit nu net iets zijn waar ik mijn tanden ingezet heb. Niet zozeer de natuurkunde-examens, want afgezien van het afvlakken van de curve wat niet (helemaal) strookt met de werkelijkheid, kloppen de wis- en natuurkunde opgaven inhoudelijk vaak wel. Logisch, dat is nou precies het eigene van een beta-wetenschap. In een gammavak als economie gaat het daarentegen heel dikwijls fout. Rode draad is, dat men vragen stelt en antwoorden vereist alsof het een ja/nee is, terwijl er vaak ook een andere zienswijze op nagehouden kan worden. En niet iets ver gezochts of zo, maar heel concreet. Lees hier meer. https://plazilla.com/page/4295052640/opnieuw-fouten-in-eindexamen-economie-vwo of hier https://plazilla.com/page/4295052642/bijna-geen-echte-fouten-in-het-havo-examen-economie-maar-toch