schaatsfouten.nl

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door EenBrabander, 24 mrt 2016.

?

Maakt schaatsen.nl te veel fouten?

 1. Ja

  68,0%
 2. Een Beetje

  16,0%
 3. Nee

  16,0%
 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Bespreek in dit topic de bizarre fouten die zeer regelmatig te zien zijn in de berichten op www.schaatsen.nl.
 2. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Ik deel je ergernis maar er is hoop: Schaatsen.nl op zoek naar nieuwe hoofdredacteur
  Hopelijk heeft deze nieuwe redacteur wel opgelet bij de lessen nederlands en gaat hij teksten controleren voordat ze gepubliceerd worden.
  En jawel, zelfs in dit bericht staat ook weer een grammaticale fout. Hoe krijgen ze het voor elkaar.


  "Er staat schaatsen.nl in het veranderende medialandschap veel uitdagingen te wachten..."

  (sorry, EenBrabander, ik was al aan het typen voordat je een nieuw topic opende)
  G1ant en EenBrabander vinden dit leuk.
 3. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  In de vacaturetekst voor de nieuwe hoofdredacteur was maar twee keer een woordje weggevallen. En naar mijn smaak wat te veel zinnen aan elkaar geplakt. Valt nog wel mee, toch?

  Wel vreemd vond ik de uitdrukking dat de hoofdredacteur de vlieg op de muur van het schaatsen zou moeten zijn. Nou weet ik niet wat jullie doen als er een vlieg op de muur zit, maar ik heb altijd een mepper in de buurt.
  G1ant vindt dit leuk.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Volgens mij is 'de vlieg op de muur van iets zijn' een vrij standaard uitdrukking, zeker in de journalistiek.
 5. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ik ben benieuwd of dit forum een beetje gevolgd wordt door schaatsen.nl-redacteurs. Dan heeft dit topic ook nog enigszins nut.

  Anders dan dat is het natuurlijk wel vermakelijk, al die taalvauten.
 6. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  In het stukje over de sponsoren hebben ze een paar fouten eruit gehaald. Alleen de laatste zin niet.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik heb die uitdrukking nog nooit gehoord. Wel "luis in de pels". Betekent dat hetzelfde?
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Luis in de pels, dan ben je vervelend toch? Een vlieg op de muur betekent dat je alles als eerste hoort: je moet dus goed geïnformeerd zijn en veel contacten in de schaatswereld hebben/leggen.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  ah, op die fiets. Thnx.
 10. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Volgens schaatsen.nl heeft Kleibeuker haar contract verlengt. Volgens nu.nl Irene Schouten.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Volgens de NOS ook Irene Schouten. Schaatsen.nl heeft het nog altijd over Carien Kleibeuker.
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Gelukkig kunnen we bij de bron (teamclafis.com) checken:

  Daarnaast heeft ook Irene Schouten haar contract bij Team CLAFIS verlengd. De meervoudige kampioene op de Mass-Start schaatst komend jaar haar tweede achtereenvolgende seizoen onder de vleugels van Anema. Niels Mesu, winnaar van de alternatieve Elfstedentocht en Marathonschaatser van het jaar, tekende vorige week tevens bij. Evert Hoolwerf, Heather Bergsma-Richardson, Carien Kleibeuker, Simon Schouten en Arjan Stroetinga gaven al eerder te kennen bij Team CLAFIS te blijven.
 13. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Op de startpagina zien we een aantal koppen die afkomstig zijn van schaatsen.nl. Het lijkt er op dat ze daar een nieuwe koppenmaker hebben. Nu is het volgens mij zo dat de kop moet uitnodigen tot verder lezen. En dat je dus maar beter een verrassende uitspraak in de kop kan zetten, waardoor mensen denken: "Dat is vreemd, eens kijken wat er verder over staat". Dus niet: "Hond bijt man", maar "Man bijt hond." En dat is inmiddels ook wel het verwachtingspatroon bij me: de kop geeft het opvallendste deel van het artikel weer.

  In dat licht bezien vond ik de laatste drie koppen erg curieus. Ik dacht bij mezelf: als dit het opvallendste deel is, hoef ik de rest niet te lezen. Lijkt me niet de bedoeling van schaatsen.nl

  "Jan van Veen: ik ben geen tovenaar" (* Nee, wie wel *)

  of

  "AB Vakwerk kiest voor winnen." (*Oh, dat is wel een heel radicale wijziging van het beleid*)

  en het volslagen onbegrijpelijke
  "Doorgaan op dezelfde voet veel groter risico" (* waar gaat dit over? wie is er geblesseerd aan zijn voet? groter dan wat? De onderkop was trouwens wel informatief: "Marrit Leenstra wil via Italie naar Olympische medaille", maar die zag je dus pas na klikken *)

  Leuk voer voor stand-upcomedians!
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  je spreekt jezelf een beetje tegen. Die laatste roept allemaal vragen bij je op. Dus klik je door. Doel bereikt!

  die van Van Veen: ik vroeg me bij het zien van die kop af "waarom doet hij die uitspraak?" en ging lezen. Het bleek een open deur te zijn, maar toen had ik al wel verder gelezen.
 15. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Ik lees sowieso nooit wat op schaatsen.nl. Mij veel te veel ruis en nutteloze artikelen. Het echt belangrijke nieuws komt gewoon op nos.nl of nu.nl, maar dan door goede schrijvers en redacteuren.
 16. Patrick510

  Patrick510 Active Member

  Ik begrijp de nieuwsfunctie van schaatsen.nl niet. Ik weet niet hoeveel FTE dat kost, maar het is teveel als je kijkt naar de omstandigheden waar de bonden zich in bevinden. Beter zou zijn om koppelingen naar nieuwssites te plaatsen die regelmatig nieuws naar buiten brengen over langebaan, marathon of inline.

  Toch ziet de KNSB dat anders: zij heeft een promotionele functie voor het schaatsen vindt ze zelf. Hoe de nieuwsfunctie daarbij helpt is mij een raadsel, want de kwaliteit is niet uitmuntend. Hoe ben je promotioneel bezig als je het volgende plaatst:

  "Ik mis het schaatsen niet", begint Berden de Vries resoluut het gesprek. "Totaal niet zelfs. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan, maar achteraf gezien, had ik eigenlijk nooit moeten gaan schaatsen. Daar denk ik nog weleens aan terug. In mijn jeugd boekte ik een aantal mooie prestaties op het ijs, kreeg ik een uitnodiging voor Jong Oranje. Dat was destijds een hele eer en dus werd de keuze een beetje voor mij gemaakt."

  Verder bevat de site een overzicht van schaatsbanen en openingstijden, maar de navigatie is nou niet echt overzichtelijk. Er is niet eens een basale kaart met pinpoints waar alle schaatsbanen zitten, maar je moet uit een menu met tegels waarop plaatsnamen staan vermeld een schaatsbaan zoeken. Sowieso vind ik het maar een onoverzichtelijke, schreeuwerige site.

  Dan nog vraag ik me af wat dit allemaal aan extra interesse voor het schaatsen genereert. Wat mij betreft moet schaatsen.nl zich gewoon beperken tot kaartverkoop en wat info voor recreatieve schaatsers.

  Nog zo'n raadsel: als wedstrijdschaatser moet je je licentie afnemen via knsb.nl en inschrijven voor wedstrijden via inschrijven.schaatsen.nl. Als je het weet is er prima mee te werken hoor, maar dat dat zo is gescheiden vind ik niet logisch. Het zou logischer zijn inschrijvingen te doen via knsb.nl, omdat je daar ook je licentie afneemt en zo één centraal digitaal wedstrijdloket hebt.

  Toegegeven, op bovenstaande kunnen visies natuurlijk behoorlijk verschillen. Maar nu vind ik er allemaal geen lijn in zitten en lijkt er geen visie te zijn. Dat is helaas niet alleen zo met de site, maar in de gehele breedte kloot de KNSB maar wat aan voor mijn gevoel... Ze denkt in te brede zin verantwoordelijkheid te moeten nemen en verwaarloost m.i. de primaire functies die de bond zou moeten vervullen.
  Monique en EenBrabander vinden dit leuk.
 17. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Helemaal mee eens. Waarom twee sites in de lucht houden hiervoor? En dan praten we nog niet over alle gewestelijke websites en baancommissies. Ze menen allemaal hun eigen versie van de waarheid te moeten verkondigen, maar ik snap er af en toe de ballen van. De ene site is nog onduidelijker dan de andere. Waarom regel je dit niet gewoon centraal?

  Wat ik ook niet begrijp is de geldstromen. Zoals je zegt, moet ik een licentie afnemen via knsb, voor een klein bedrag per jaar. Hiervoor zou ik in mogen schrijven voor alle wedstrijden. Echter, het gewest waar ik rij heeft besloten dat je pas mag inschrijven voor wedstrijden wanneer je ook een trainingsabbonement op dezelfde baan hebt. Dit trainingsabonnement is gigantisch duur omdat hier ook alle kosten voor alle wedstrijden in verrekent zijn. Terwijl andere gewesten weer gastrijders toestaan en geld vragen per wedstrijd en zo de kosten voor het trainingsabonnement laag houden. Ook hier zit totaal geen lijn in!
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Het schreeuwerige met tegels komt waarschijnlijk omdat je het via een computer bekijkt, via een tablet is het wat dat betreft prima. Het menu met tegels is denk ik ook op mobiele telefoons gericht, een kaart met pinpoints werkt dan vaak veel minder.

  Maar ik ben het er wel mee eens dat gewoon wat persberichten via knsb.nl en een twitterdienst prima zou zijn. Een website als schaatsflits.nl was prima, maar is intussen verdwenen omdat ze nu overbodig zijn.
 19. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind schaatsen.nl een waardeloze site. Vroeger was het redelijk zakelijk en overzichtelijk, tegenwoordig zoek ik me een ongeluk. Rechts bovenin staat het woord Kaartverkoop, maar je kan er niet op klikken. Waar je precies wel kaarten kan kopen voor bijvoorbeeld het EK is totaal onduidelijk. Ik bekijk de site vanaf een tablet en daar is het net zo'n bende als vanachter de laptop. Het is dat ik graag kaarten voor het EK wil kopen zodat ik nu iedere dag even check of dat al kan, maar zodra dat is geregeld dan ben ik daar weer weg.
 20. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Schaatsen.nl was ooit een aardige site , toen kon je nog reacties geven op allerlei onderwerpen en topics,
  maar die functie werd weggehaald dus moest ik mij maar hier op sf aan melden :D

Deel Deze Pagina