Schaatsers die afscheid nemen van de sport na 21/22

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 2 mrt 2022.

 1. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik denk dat de eerste 3 niet zoveel uit hadden gemaakt. De 4de werkt niet echt mee nee.

  Ik zou er nog bij zetten:
  • Hadden we Koen Verweij hoger ingeschat als hij geen langere periodes te weinig op schaatsen/teveel op andere bezigheden richtte?
  • Hadden we Koen Verweij hoger ingeschat als hij niet min of meer als spil was aangewezen in het hele Sotsji-TP gedoe?

  Na Sochi was hij eigenlijk 3 jaar vrij onzichtbaar qua prestaties, dat helpt niet mee, en ik denk dat zijn imago qua persoon wel een grote deuk opliep bij het TP-gebeuren.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Haha, mooie vragen!
  Ik heb nooit zo’n moeite met Verweij gehad als persoon eigenlijk?
  Hij had hooguit de neiging om een ‘te grote broek aan te trekken’ die niet altijd pastte bij zijn status. En zeker in Nederland waar men houdt van gewoon doen en een duidelijke rangorde word je dat niet altijd in dank afgenomen.

  De keren dat ik hem naast de ijsbaan tegen het lijf liep en bijv wat vroeg was hij altijd hartstikke vriendelijk en aardig. En dat kun je zeker niet van alle schaatsers zeggen.

  Politiek kun je je als sporter beter niet in mengen overigens.
  kernploegfusie en Duif vinden dit leuk.
 3. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  De eerste 2 punten zeker, want sportief relevant.

  Dat er mannen jaloers zijn op een relatie met Jutta Leerdam, ach...

  Dat hij fan bleek van Baudet wist ik niet eens. Diens partij was bij provinciale statenverkiezingen ooit de grootste partij van Nederland. Dus zo ongewoon was dat ooit niet.

  En een arrogante lul. Ik stoorde mij meer aan zijn vele verhaaltjes over ploegen en comebacks om dan vervolgens als een drol in de rondte te schaatsen.
  kernploegfusie vindt dit leuk.
 4. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik vond Verweij zelf altijd wel een leuk karakter, maar sinds Sochi was het eigenlijk elke keer als hij reed "Oh ja, hij is er ook nog", en maakt dat je niet heel erg veel met hem bindt.
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vond Koen Verweij altijd best grappig, maar nu ik lees dat hij fan is van Baudet ben ik er snel klaar mee. Brrrrrrrr.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  is hij dat nog steeds? Of was hij dat voordat Baudet de weg kwijt raakte en in complottheorieën ging geloven?
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dit vooral ja. Wat mij bovenal stoorde was dat hij in interviews continu aan zichzelf in de derde persoon refereerde. ''Koen Verweij gaat dit of dat doen'' of toen hij zichzelf ''ViKoen'' ging noemen... Behoorlijk narcistisch allemaal. Dat combineerde hij ook nog eens met allerlei zelfverheerlijking. Dat sloeg naar het eind van zijn carrière over in iets zieligs, daar hij inderdaad niet eens meer in de buurt kwam van de subtop.

  Dit liet hij nog optekenen twee weken voor zijn laatste OKT:
  Toch denkt Verweij dat hij zich tussen Kerst en oud en nieuw opnieuw in de olympische ploeg kan schaatsen. “Ik ben niet geschrokken van het niveau op de 1500 meter. Op die afstand mik ik op de top twee en ik durf te zeggen dat ik ook op de mass start thuishoor. Als ik zie wat de snelheid is in de laatste rondes, is dat de afgelopen jaren niet sneller geworden. Integendeel.”

  Ik vind de carrière van Verweij aan het einde van de dag vooral spijtig. Een van gemiste kansen. Aan zijn karakter op de ijsvloer heeft het niet gelegen. Vol grinta en wilskracht. Daar kon ik, als ik alle randzaken weg denk (en dat kost moeite), enorm van genieten. Jammer dat het voor Verweij haast onvermijdelijk leek om elke twee jaar zijn eigen ruiten weer in te gooien.
  Laatst bewerkt: 7 aug 2022
  Jaco vindt dit leuk.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Die houding van een jaar niks doen en verwachten dat je zomaar weer terugkomt heeft Verweij pas sinds 2015. In 2009 maakte hij als junior zijn debuut op het EK allround. Een jaar later pakte hij zijn eerste NK-allround medaille (brons). In 2011 werd hij derde op het EK allround en een jaar later herhaalde hij dat op het WK allround. In 2013 haalde hij geen individuele medailles op een WK, maar won hij wel zijn eerste WB 1500m en werd hij wel wereldkampioen ploegenachtervolging. Zijn prestaties uit 2014 kennen we allemaal. In 2015 was er nogmaals WK-goud op de TP, EK-zilver en brons op de WK 1500m. Pas daarna begon Koen met telkens weer sabbaticals nemen en terugkomen.
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dat is ook wat zijn carrièreverloop zo spijtig maakt. Na 2014 hadden zijn beste jaren moeten komen. Hij was toen pas 24 verdikkeme. Ongeveer zo oud als Jutta Leerdam nu is. Hij stopt op zijn 31e - de meeste toppers zitten dan nog in hun piek. Dit artikel vat het wat dat betreft wel aardig samen: https://www.volkskrant.nl/sport/bij...tijd-groter-dan-de-ernst-op-het-ijs~bcd4d3e2/
 10. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Waarom steeds "hadden we" plus deelwoord?
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Zelfs in het begin vond ik Baudet al een narcistische eikel, al had hij destijds nog wel iets menselijks. Dat is hij nu helemaal kwijt.
 12. VictorP

  VictorP Well-Known Member

  Hier kan ik niks mee, eerst de quote aanpassen zodat het allemaal deelwoorden zijn, en dan de vraag stellen waarom allemaal deelwoorden o_O
 13. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Niet gelijktijdig, dus: Zouden we KV hoger inschatten als + vvt
  Laatst bewerkt: 8 aug 2022
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  mee eens, maar toen zei hij af en toe nog wel eens iets zinnigs. Op een manier met bizar uiterlijk vertoon ("kijk mij eens bijzonder zijn"), maar inhoudelijk wel juist.

  In de loop der tijd zijn er nogal wat mensen afgehaakt bij FvD. Als politicus en als stemmer. En terecht natuurlijk. Maar dan kun je niet iemand die in het begin fan was van Baudet verwijten dat hij nu fan is van Baudet, als je niet weet of dat zo is (en bij Verweij weet ik dat niet, maar het interesseert me dan ook weer niet genoeg om dat te gaan uitzoeken)
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  het staat er wat krom, maar volgens mij bedoelt strawbale dat het allemaal deelwoorden hadden moeten zijn.
 16. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  achter de 'als' wel, ervoor niet

  tevens: augustus = komkommertijd
  Laatst bewerkt: 8 aug 2022
 17. mi

  mi Well-Known Member

  En zo heeft Ireen haar plekje als oud-topsporter in haar oude team eerder rond dan Sven. Ook hier was al weleens eerder over gesproken (met minder ruchtbaarheid) en Ireen heeft herhaaldelijk in de media aangegeven dat ze haar ervaring graag aan jonge sporters wil doorgeven. Supermooi dat dat gelukt is en mooi dat ze zo ook weer bij Kemkers terecht komt. Oude liefde roest niet zullen we maar zeggen…
  Ik hoop dat TalentNED zich nog breder zal gaan profileren met juniorenteams in diversere sporten.

  https://www.talentned.nl/nieuws/mee...r-aller-tijden-komt-talentned-staf-versterken
 18. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik ben zo blij dat Ireen in de topsportwereld blijft, en al helemaal dat ze talenten gaat begeleiden. Ik verwacht dat ze heel veel positieve impact gaat hebben op veel sporters, en dat is meer goud waard dan al haar Olympische overwinningen bij elkaar.
  KoosHopeloos vindt dit leuk.
 19. sysya

  sysya Well-Known Member

  Yes, superblij dat ze Wust niet hebben laten gaan. Was een gemis geweest voor het schaatsen en zeker voor die jonge talenten als haar ervaring niet werd ingezet. Leuk ook dat ze weer bij Kemkers terecht komt. Denk ook dat zo'n rol goed bij haar past. Dicht bij de sport en de (jonge) sporters, maar niet vol in de spotlights.
  KoosHopeloos vindt dit leuk.
 20. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Kramer heeft toch al sinds het einde van het seizoen een plek in de directie van JV?

Deel Deze Pagina