Schaatsen in de media 2019/2020

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door JaapvdB, 18 jul 2019.

 1. ilpendam

  ilpendam New Member

 2. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik had ook echt dat gevoel van weemoed toen ik het bekeek. Ik kan mij die toernooien, toen ik de basisschoolleeftijd had, nog zo goed herinneren. Vrijdagochtend de invulschema's in de krant al vinden. Dan 's middags, als school uit was, begon het meteen. Met een kop thee erbij de 500 meter kijken. Daarna het hele weekend voor de buis. Mooie tijden.
 3. mi

  mi Well-Known Member

  Dat Friese volkslied in een (ouderwets dus echt!) vol Thialf.
  Paar keer echt mee mogen maken. Kippenvel...
  Koen en G1ant vinden dit leuk.
 4. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 5. sysya

  sysya Well-Known Member

  JohnZero en fransvanbakel vinden dit leuk.
 6. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

 7. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Valt allemaal heel erg mee. Het was in het hele interview een klein item. Misschien een halve minuut.
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Inderdaad, en bovendien ging het hem eigenlijk alleen om het nogal intens competitieve gedrag van Anema (geschreeuw en gescheld langs de baan), wat de gezelligheid zou aantasten.
 9. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 10. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Laatst bewerkt: 8 feb 2020
 11. Duif

  Duif Well-Known Member

  Blijkt ook weer hoe hard de kop van Sven Kramer en Ireen Wüst moet zijn om keer op keer voor goud te gaan en nooit genoeg te nemen met zilver. En dat al 15 jaar lang.
 12. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 14. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Of hij nou een punt heeft of niet, het is onprofessioneel, en ook nog eens bijzonder dom, om dit pal voor het WK allround de wereld in te slingeren waar Pechstein aan meedoet, omdat je zo wel heel makkelijk munitie geeft aan Pechstein & co om Bouwman mee te bestoken.

  De uitspraak van Grose moest ik wel om lachen trouwnes, dat je wel een teamspeler moet zijn om 30 jaar topsporter te zijn, want dat is lariekoek.
  Camila vindt dit leuk.
 15. sysya

  sysya Well-Known Member

  De timing is ronduit dom, maar die man van Pechstein lult ook uit zijn nek, ben sowieso benieuwd wat hem de papieren geeft om president te worden daar. Een snelle zoektocht laat zien dat hij zover ik kan zien geen enkele ervaring heeft in schaatsen (of sport in het algemeen) met uitzondering van de ondersteuning van zijn lieftallige "Claudi."

  Dat is alsof Kramer nog 15 jaar door schaatst en dan Naomi van As vervolgens naar voren schuift als nieuwe voorzitter van de KNSB want dat wil hij graag (en dan heeft zij nog veel meer ervaring in topsport). Ongeacht de reputatie van die man vind ik het sowieso belachelijk dat dit een optie zou zijn, in Duitsland heb je al jaren verschillende kampen, door hem president te maken zorg je er dus voor dat iedereen naar Pechstein zal moeten luisteren, hoe ouderwets haar opvattingen ook zijn.

  In Duitsland hoef je ook helemaal geen teamspeler te zijn want er is niet eens een team en toen die er wel was stond Pechstein echt niet bekent als teamspeler.
  Monique, Camila en mi vinden dit leuk.
 16. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Claudia Pechstein wil gewoon tot haar pensioen blijven schaatsen. :eek: Daarom ook die stap om haar partner naar voren te schuiven bij de bond. Daarmee jagen ze de meeste concurrentie voor haar wel weg. En degenen die het nog wel aandurven maken ze het leven gewoon zuur zodat ze alsnog afhaken.
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nou lees ik dat toch weer net anders dan ik denk dat Bouwman dat bedoelt...

  Zeg maar, dat als Pechstein en haar man de macht grijpen dat de Duitsers dan weer extra getest mogen worden... en dan niet op Coronavirus... :rolleyes:
 18. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind die man van Pechstein ronduit eng.
 19. Camila

  Camila Well-Known Member

  https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/0...t-schaatsen-in-nederland-goed-gevuld-a3993042
  De opmerking over fan zijn van een persoon ipv een ploeg is opmerkelijk. Aan de ene kant klinkt het logisch, aan de andere kant wisselen voetballers ook steeds van ploeg en zijn daar toch genoeg sponsors (hoewel die ploegen ook aan een stad/gebied verbonden zijn, dat zal ook helpen) en kan uitgerekend Ireen Wüst, die iedereen kent, veel fans heeft en niet (echt) omstreden is steeds geen sponsor vinden.
 20. Camila

  Camila Well-Known Member

Deel Deze Pagina