Paterswoldsemeer

Discussie in '2011-2012' gestart door françois, 31 jan 2012.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  ook dan krijg ik:

  Forbidden

  You don't have permission to access /20120202_Paterswoldsemeer.jpg on this server.

  Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
 2. françois

  françois Member

  Dankzij de sneeuwschuif van @aa12sk8 met vele vrijwilligers een mooie baan over zo'n 4 km getrokken. Dus na de sneeuwbuien toch nog heerlijk geschaatst vanmiddag net als een paar honderd anderen.
  Wel een waarschuwing: Ga alsjeblieft niet van de geveegde route af. Er zijn vandaag weer twee personen in een windwak verdwenen. Ga niet op avontuur uit en probeer anderen ervan te weerhouden dit te doen! Zelfs op plaatsen die je niet verwacht lag het gisteren nog open, zoals bij de steiger van de zeilvereniging.
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Vanmiddag was het rond half een al aardig druk op het meer. De sneeuwschuivers waren druk bezig om de baan aan te leggen. Zelf kon ik me ook niet inhouden. Het grootste deel van het rondje is goed ijs. Alleen aan de noordkant een tiental meters met zeer slecht ijs. Op een aantal plaatsen net naast de baan, takken in het ijs, waarschijnlijk zwakke plekken. Later op de middag nog meer sneeuwschuivers en nog de grote V-schuif die een extra rondje erbij maakte. Aan het eind van de middag zeker 200 schaatsers op het ijs. Er was nog wel een schaatser die bij een van de eilanden door het ijs ging. Alle hulpdiensten rukten uit, maar toen was de schaatser al lang weer uit het wak. Het bewijst nog maar weer eens dat je dus niet van de baan moet afwiijken. Al met al een mooie schaatsmiddag.

  Voor de route zie hier:
  http://connect.garmin.com/activity/146814787
 4. HJH

  HJH Member

  Nou, "bewijst dat je niet van de route af moet wijken"...zo komen we nooit ergens...

  Ik ben toch even van de route afgeweken.
  Je kan ook bij deze groene pijl (http://g.co/maps/takjz) opstappen en dan langs de kant naar de molen en van daar het spoor naar 'de baan' volgen.
  Een stuk korter voor de fietsers uit Groningen. En veel mooier dan met zijn allen dringen op die baan.
 5. MartijnTinus

  MartijnTinus New Member

  Ben het deels wel eens met HJH. Om een grotere route te verkrijgen zullen er toch mensen van de bestaande route moeten afwijken.

  Gisteren ook een grotere ronde kunnen maken tussen de eilandjes door op het midden van het meer. Ging toen prima. Natuurlijk wel met meerdere schaatsers + touw en priemen.

  Ervaren schaatsers kunnen prima een andere route uitstippelen, Morgen al helemaal. Maar weet alsjeblieft waar je mee bezig bent! Die ijshockeyschaatser die er vanmiddag door heen zakte vroeg er natuurlijk zelf een beetje om....

  Anyway, morgen een prachtig zonnetje dus iedereen veel plezier toegewenst op het prachtige Paterswoldsemeer!
 6. pieter59

  pieter59 New Member

  Ik weet niet of HJH het ijs de afgelopen week in de 'gaten' heeft gehouden. Aan de noord kant van het Hoornse meer zaten woensdagavond nog grote windwakken tot vlak onder de walkant bij de eerste stijgers. Kans op een nat pak dus vrij groot, net als degene die vanmiddag naast de geveegde baan in het water is beland.
 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Mee eens. Maar voor de meesten geld toch dat ze niet weten waar de zwakke plekken zitten, dus kunnen die beter op de geveegde baan blijven.
  Ik lees net op twitter dat die gast die er door heen zakte de hele tijd liep te kutten, beetje stoer doen op zijn ijshocheyschaatsen. :lol:
 8. Ugo Hoekstra

  Ugo Hoekstra Member

  Beste mensen Ik ben het er mee eens dat als je niets verkend dan kom je ook niet verder. (zie mijn eerdere opmerkingen)
  We hebben gister een route uitgezet ( meter voor meter verkend en bekeken) en die vandaag weer opnieuw uitgezet door de sneeuw. Er is nu ook een baan geveegd en zeker met de 15 graden vorst van vannacht erbij is dat een prima schaats route voor morgen!!

  Wat betreft het uitzetten van nieuwe routes PAS OP EN WEET WAT JE DOET!!!
  ER WAREN GISTER NOG VELE WINDWAKKEN DIE NU NET DICHT ZITTEN ONDER EEN LAAG SNEEUW.

  ALS JE GEWOON WIL SCHAATSEN BLIJF DAN OP DE ROUTE EN SCHUIF EEN STUKJE MEE OM DE BAAN MOOI TE MAKEN.
  VEEL PLEZIER!!!!!!!!!!!!!!! :D
 9. Ugo Hoekstra

  Ugo Hoekstra Member

  ALS JE GERED WORDT UIT EEN WAK!

  DE PERSOON DIE DOOR HET IJS GING VANDAAG OMDAT HIJ DACHT DAT HIJ OVERAL WEL KON SCHAATSEN HEEFT WEL ALLE HULPDIENSTEN IN GANG GEZET MET ZEER SLECHTE RECLAME VOOR MENSEN DIE WEL MET HUN VERSTAND ER BIJ SCHAATSEN!!!!
  DE PERSOON DIE WE ER UITGEHAALD HEBBEN MET RISICO VOOR ONSZELF REAGEERDE OP ONS VERWIJT DAT HIJ DAAR BUITEN DE BAAN NIETS TE ZOEKEN HAD:
  IK MAG SCHAATSEN WAAR IK WIL EN SLA JE ONDANKS DAT IK NAT BEN ZO IN ELKAAR!
  EN BEDANKT DUS!
 10. MartijnTinus

  MartijnTinus New Member

  Laten we nou niet dit forum gaan bevuilen met capslock teksten;-) Ben het verder overigens wel met je tekst eens.
  Beetje treurig dat diegene op de ijshockeyschaatsen zo reageert nadat hij door andere schaatsers uit het water is gehaald.

  En inderdaad, gewoon niet buiten de geveegde baan komen. Alleen ervaren schaatsers die in een groep zijn met touwen en priemen kunnen eventueel een nieuwe route zoeken.

  Trouwens hulde voor alle mensen die sneeuw aan het vegen zijn! Dankzij deze mensen kunnen vele schaatsliefhebbers genieten van het mooie ijs.
 11. poatrick

  poatrick New Member

  Hallo ieder,

  Eerste keer schrijvend, al jaren lezend.
  Is er een kans dat ik morgen voor mijn deur het ijs op kan. Ik ben geen ervaren ijsdikte/route uitzoeker. Ik woon in de hoornse meer, noord kant van het paterwoodsemeer.

  Natuurlijk altijd bereid tot veeg werkzaamheden....

  Groet
 12. Ugo Hoekstra

  Ugo Hoekstra Member

  Re: Paterswoldsemeer BLIJF OP DE BAAN!!

  zoals in de bovenstaande berichten staat kun je een baan van 3,6 km schaasten.
  Als je veilig wil starten moet je opstappen bij de Meerweg.
  Mensen blijf a.u.b. op de baan!!! De baan hebben we zorgvuldig uitgezet tussen windwakken door.
  deze zijn nu dicht en zie je niet meer!!! ik heb er al 5 zien zwemmen de laaste dagen!
  Dat is geen reclame voor het schaatsen op natuurijs.
 13. peletier

  peletier New Member

  Vanmorgen uitstekend geschaatst op het Paterswoldsemeer. Goede kwaliteit ijs, en nergens gekraak. Ik schat dat er ongeveer 100 mensen op het ijs waren. Er zijn wat windwakken, maar de uitgezette route gaat er mooi omheen. De tocht gaat om het zuidelijke deel van het meer heen - ik heb niet geprobeerd naar de stad Groningen te schaatsen.
 14. eoosterhof

  eoosterhof Member

  Waterwijk

  Straks misschien even proberen vanuit waterwijk, eelderwolde, naar het meer te schaatsen. Tot nu gelukt tot de sluis, daar moet dus een stukje worden gekluund. Iemand een idee wat de ijskwaliteit is bij de uitmonding van het kanaal?
 15. bullie

  bullie Member

  Hulde aan de mensen die gisteren en vandaag met de hand een baan hebben geveegd!
  Wel jammer dat de horeca om het meer dat niet initieert. Want ze willen wel geld verdienen met koek en zopie maar daar zo min mogelijk voor doen bah!!! Neem een voorbeeld aan het Schildmeer daar nemen ze wel initiatief.
  Ook het meerschap laat het zoals elke winter weer afweten wederom een gemiste kans.
  Ik wil niet als azijnzeiker te boek staan dus bij deze nogmaals HULDE HULDE HULDE voor de baanvegers.
  En ik hoop dat we nog vele dagen ijsplezier mogen beleven. :D :D :D :D
 16. GerardLange

  GerardLange New Member

  Op het Hoornse Meer is vandaag een baantje geveegd door een aantal vrijwilligers. Je kunt nu via het Paterswoldse Meer en het Hoornse Meer een lus schaatsen van plusminus 7 km. Leuk voor de recreatieve schaatser, want het baantje is ongeveer 1 á 2 meter breed. Niet geschikt voor heren en dames die wat sneller zijn, omdat inhalen, zeker bij drukte, lastig is.
  Wel #heul gezellig op en rond het meer
 17. Marinka

  Marinka New Member

  Inderdaad hulde voor de baanvegers. Ik ben er nog niet geweest, misschien na het weekend. Zijn er ook al mensen op het Friescheveen geweest? Meestal ligt dat net iets eerder dicht dan het paterswoldsemeer.
 18. eoosterhof

  eoosterhof Member

  Tsja.. Heb niet kunnen meewerken aan baan paterswoldsemeer, had mijn handen vol aan kanalen waterwijk. Aansluiting aan paterswoldsemeer is geregeld, stukje klunen bij sluis. Verder perfect!
 19. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Je moet gewoon naar het Paterswoldse Meer gaan. Is goed vertrouwd zolang je maar op de baan blijft.
  Bovendien is er door de strenge vorst weer een flink aantal centimeters bijgekomen.
  Vanmiddag ben ik ook weer geweest. Het was echt een gekkenhuis, de hele Meerweg stond vol met geparkeerde auto's. :p Ik schat zeker zo'n duizend schaatsers op het meer. Er ontstonden een aantal mindere plekken, waar wat water opborrelde en weer opvroor. Ook een paar lengtescheuren op de binnenste baan ongeveer 500 m vanaf de opstapplek. Geen schaatsers cq wakrijders gezien die er door zakten. :lol: Na 9 rondjes en ruim 30 km vond ik het welletjes.
  Het blijft jammer dat er geen veegmachines waren. Maar misschien na het weekend als het minder druk wordt. Inmiddels weet heel Groningen al dat het allang kan, nu de ijsclubs nog. :mrgreen:
 20. eoosterhof

  eoosterhof Member

  Ja, het is wel bizar dat eergisteren op het paterswoldsemeer uitgebreid werd geschaatst, terwijl de naastgelegen ijsbaan van paterswolde nog gesloten was :? Iets gaat daar fout, heeft de ijsmeester van paterswoldsemeer al van zicht laten horen? Zou de paterswoldsemeertoertocht erin zitten? Blijft zeker tot komende zaterdag onder nul, dus dat moet toch lukken!

Deel Deze Pagina