Paterswoldsemeer

Discussie in '2011-2012' gestart door françois, 31 jan 2012.

 1. Quiri

  Quiri Member

  Ze hebben daar last gehad van een windwak en er was iemand doorheen gezakt. Ze gaan pas open als het water helemaal dicht ligt. Anders worden ze aansprakelijk gesteld als er een kind of wie dan ook er toch doorzakt. Je kent de mensen, al zouden ze het afzetten met een lint, dan zijn er toch die het even willen proberen. En dan heb je de poppen aan het dansen. Op het PW meer is er geen verantwoordelijkheid, ieder voor zich en niemand om aan te klagen. Dus geef de ijsclub een beetje credit. :)
 2. gerco10

  gerco10 New Member

  Beste mensen,
  De ijsmeester van de schaatsvereniging Scharlakenhof heeft vanochtend 12 cm en meer gemeten. Het Meerschap is nu samen met de vereniging aan het vegen langs en op de baan die eerder door vrijwilligers werd geveegd.
  Ik vraag begrip voor het feit dat je als werkgever je mensen niet het ijs op kunt sturen als er nog links en rechts mensen door het ijs zakken. Het is een heel andere situatie als je door je werkgever het ijs op gestuurd wordt en daar met veegmachine en al doorheen zakt, dan wanneer je als schaatser die niet bang is voor een nat pak, geheel uit vrije wil risico's neemt.
  De afspraken zijn duidelijk: het Meerschap gaat vegen als de ijsmeester het sein veilig geeft. zie verder:
  http://meerschap-paterswolde.nl/ijskwaliteit.html
  De waaghalzen van het eerste uur zouden blij moeten zijn met de voorzichtige benadering van van het Meerschap. Als wij ons personeel zo gek zouden krijgen om al bij 8 cm te gaan vegen, zou er een grote toeloop van schaatsers ontstaan die dan massaal door het ijs zakken (samen met onze dure veegmachine) en de ijsvloer definitief onbruikbaar maken.
  Gerco Schalkoort (loco secretaris Meerschap Paterswolde)
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  volgens knsb.bl/natuurijs zijn er volgend weekend toertochten op het Paterswoldsemeer.

  Zijn dan rondjes op de (door vrijwillegers) geveegde baan lijkt me. 4 a 5 km per rondje?
 4. Polleke

  Polleke New Member

  Beste Gerco,
  Vandaag op het Paterswoldsemeer geschaatst. Mooi dat het Meerschap de baan heeft verbreed. Het zou echter nog veiliger zijn als het Meerschap met een machinale veger de sneeuw volledig van het parcour gaat verwijderen. Er zijn nogal wat lengtescheuren en andere obstakels die nu niet zichtbaar zijn. Ik zag de nodige valpartijen en als je valt heb je zo maar een botbreuk.
  groet
  Polleke
 5. aa12sk8

  aa12sk8 New Member

  Ben vanmiddag 14;30 op het het pwmeer geweest, maar heb nergens schuif of veger gezien, Ook niet van het meerschap.
  Heb ik iets gemist?
  Voor de wat meer geoefende schaatser was het vandaag niet te doen op het pwmeer,
  Waarom is er nu geen fatsoenlijke bredere baan gemaakt? Er schijnt geschoven te zijn, maar op het zuidlaardermeer wordt constant geschoven en geveegd.

  De baan die er nu lag was lang niet voldoende voor zoveel mensen, terwijl de ijsdikte nu geen excuus meer was om niet te gaan schuiven/vegen. De situaties die vanmiddag ontstonden waren ronduit gevaarlijk; Er waren nogal wat (valpartijen doordat de lengtescheuren steeds dieper werden uitgereden. Door de smalle baan worden de mensen gedwongen om in de scheuren te rijden en is er ook geen ruimte meer om uit te wijken. Dit was niet nodig geweest als er een bredere baan gemaakt was. Zeker met zoveel mensen is er een baan van 10 tot 12 meter nodig.
 6. eoosterhof

  eoosterhof Member

  Huh!? Ik was vanaochtend tussen 09:15 en 10:15 op het meer geweest, er waren toen wel degelijk 2 of 3 veegwagens aan de gang, baan werd mooi breed gemaakt. Is deze nu nog steeds niet breed genoeg dan?
 7. aa12sk8

  aa12sk8 New Member

  sorry eoosterhof

  heb even m'n bericht aangepast, blijkbaar is er wel wat gedaan, maar is er onvoldoende capaciteit.
 8. keeswie

  keeswie New Member

  Vanmiddag vanaf een uur of twee ook wat rondjes gedaan op het meer. Er was inderdaad een redelijk brede baan. Helaas werd er niet geveegd waardoor de behoorlijk diepe scheuren niet zichtbaar waren. Het moet toch mogelijk zijn dat of het Meerschap of de Horeca of de IJsverening of de drie meergemeenten de baan een beetje bijhouden? Zou een goede promotie zijn voor dit prachtige meer.
 9. diberkho

  diberkho New Member

  Vanmiddag rond 1200 uur zelf met een schuiver een baantje, extra lus, ten noorden van de molen geveegd. Toen was er 1 persoon bezig met een machineveger. Inderdaad een wat beperkte baan voor zoveel mensen. Vanaf 1500 uur op schildmeer geschaatst, mooie brede baan. Dan pas zie je het verschil met de beperkte baan op het pwmeer. Zal toch ook te maken hebben met de vrijwilligers die op het schildmeer enthousiast met machines bezig zijn. Wellicht kan het meerschap met vrijwilligers afspraken maken over het gebruik van veegmachines ... Er zijn genoeg enthousiastelingen ...
 10. Quiri

  Quiri Member

  Nou, helemaal mijn idee! Anders starten we hier ter plekke toch een vrijwilligersgroep? Er is een groot aantal mensen die deze topic leest, daar zitten er vast wel een aantal tussen die zich aan durven te melden. Wie neemt het voortouw? Ik meld me aan. Gezien het gigantische aantal mensen dit weekend op het meer, moet er toch maar iets gebeuren, anders krijg je steeds van die negatieve verhalen op het forum over ons eigen mooie PW meer! 8)
 11. Ugo Hoekstra

  Ugo Hoekstra Member

  Full moon schaats party Paterswoltsemeer 22.00 uur

  Hallo schaats liefhebbers,

  Het is bijna volle maan en wat is er mooier dan schaatsen bij volle maan? :D
  dinsdag a.s. is het volle maan (en woensdag 99%)
  Op dinsdag of woensdag a.s. wil ik een full moon schaats party houden bij het surfstrandje bij het Paterswoldsemeer. Maandag avond post ik of het dinsdag of woensdag word (afhankelijk van de bewolking)

  Wat is de bedoelling: :D
  om 22.00 uur verzamelen surfstrandje Paterswoldse meer
  Met z'n allen een rondje schaatsen (of meer)
  Gezellig borreltje drinken met z'n allen. En schaats plannen en ervaringen uitdelen.

  Dus neem mee:
  Wat je lekker vind te eten drinken,
  vuurkorf en of wat hout
  statafel of kampeer tafel
  Fakkel (niet om mee te schaatsen)
  Zaklamp hoofdlamp blarenpleisters wc papier etc. etc.

  Deelname gratis en op eigen risico TWITTER MAIL HET ROND!!!
  Iedereen heeft recht op zijn eigen avontuur!
 12. constance

  constance New Member

  FANTASTISCH
  Voor deze post toch speciaal geregistreerd, duurt even..
  Geweldig initiatief, iedereen die kan veel genoegen!
 13. NKW

  NKW New Member

  Hulpverleners

  Ik ben zaterdag 4 feb door het ijs gezakt op het Paterswoldse meer en ben gelukkig fantastisch geholpen door een aantal mensen die me met sjaals eruit hebben gehaald. Ik ben inmiddels weer lekker warm en hoop op deze manier die mensen toch nog te kunnen bereiken... Super bedankt!!!
 14. cornelisnolta

  cornelisnolta New Member

  Hallo schaatsliefhebbers,

  Vandaag op het Paterswoldsemeer geweest. Er is flink geveegd om een mooi breed parcours te creëren voor de toertocht van komend weekend. Het parcours is ongeveer 4 km lang en ligt op de zuidkant van het meer.
  De organisatie is in handen van Scharlakenhof en ze kunnen nog wel wat vrijwilligers gebruiken voor zaterdag en zondag (kaartverkoop, stempelen, medailles uitreiken etc.) Zie website http://www.svscharlakenhof.nl (dit is de goede website :) )

  Helaas vind de organisatie van de toertocht de noordkant van het meer niet betrouwbaar genoeg. Daarom wordt daar niet geveegd door het Meerschap. Gelukkig zijn er aan de noordkant wel stukken geveegd door particulieren (of horeca-ondernemers).

  Veel schaatsplezier gewenst. :)
 15. MineraalWater

  MineraalWater New Member

  Hallo cornelisnolta,
  Hhet lijkt me leuk om komend weekend mee te helpen als vrijwilliger, maar de link van de website die jij poste werkt niet en ik slaag er niet in om andere informatie te vinden. Zou jij de juiste kunnen plaatsen?

  Groetjes
 16. Quiri

  Quiri Member

 17. aa12sk8

  aa12sk8 New Member

 18. Ugo Hoekstra

  Ugo Hoekstra Member

  Full moon schaats party dinsdag 7 feb 21.00 uur PW meer

  Hallo schaatsers,

  Gezien de berichten lijkt het me beter om het morgen Dinsdag de 7e te doen.
  Hopelijk net zo helder als vandaag.

  Tot Morgen 21.00 uur op het Paterswoltse meer

  Heeft er iemand die komt een vuurkorf??
 19. Ugo Hoekstra

  Ugo Hoekstra Member

  Full moon schaats party dinsdag 7 feb 21.00 uur PW meer

  wie twittert dit even?
  Trending topic PW MEER
 20. eoosterhof

  eoosterhof Member

  Je kunt nu ook het hele meer rond met een echte ronde, maar ik vind het ijs dat niet is geveegd toch wat minder dan die van de veegmachines. Vooral aan de oostkant, na de molen, is het nog erg sneeuwerig en veel scheuren. De geveegde baan is wel langer geworden door een doorsteek te maken achter een eiland langs. Dank u voor de inzet!

Deel Deze Pagina