Overige wedstrijden 18-19 jan 2014

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 15 jan 2014.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    want Canada heeft geen zin in het WK Allround?
  2. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Veel gemaakte fout. Dat marathoners op de langebaan automatisch stayer zijn. Schouten is een sprintster in de marathons die in tegenstelling tot bijvoorbeeld Stroetinga ook goed kan starten omdat ze dat vanuit het inlinen gewend is.

    Sandra Zwolle reed marathons en was een 1000-meter-specialiste. Carla Zielman is ook op haar best tot 1500 meter. Sjoerd Huisman kon ook geen 5km rijden, maar heeft een heel behoorlijk 500-meter PR.
    Tsuki vindt dit leuk.
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    ahja, dat klinkt wel logisch. Thnx!
  4. Duif

    Duif Well-Known Member

    Antoinette de Jong heeft dit weekend in Heerenveen een 100 en 300 meter gereden. Met het oog op de spelen zijn dat merkwaardige afstanden. Wat zou daar de reden van zijn ? Als ze in Sotsji 1000 en 1500 zou rijden kan ik me het nog een beetje voorstellen (maar dan nog) maar als training voor een 3km vind ik het erg vreemd. Ze reed op de 3oom wel een PR. Dat dan weer wel.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Trainen op de start van de TP met snelle dames als Wust, Leenstra en van Beek ?
    fransvanbakel, Danielle en leenstrafan vinden dit leuk.
  6. Elina

    Elina Well-Known Member

    Aankomend weekend is er een World Cup junioren, op schaatsen.nl wordt De Jong genoemd bij de Nederlandse deelnemers in Innsbruck. Veel andere van Jong Oranje reden ook deze afstanden. Leuk voorbereiden met haar eigen team. Lekker trainen en een trainingswedstrijdje in Innsbruck...
  7. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    die 1.09.02 is een keurige tijd van Schwarz hoor! Voor de rest niet echt opvallende uitschieters op dag twee van de trainingswedstrijden in mijn ogen.
    strawbale vindt dit leuk.
  8. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    En nog een groot applaus voor Frode Eidsmo, een Noorse schaatser die halverwege de jaren '80 vijfde of zesde Noor was en dus net niet goed genoeg was om aan de grote toernooien deel te nemen. Bij internationale mastersraces in Hamar verbeterde hij zijn 30 jaar oude persoonlijk record op de 10000m, en bracht het op 15.17.26
    chicagodude, proeme en strawbale vinden dit leuk.
  9. Daniel

    Daniel Active Member

    Wij slijpen hier de messen ook en slepen het verleden achter ons aan, we gaan de toekomst tegemoet, we hopen op mooie Olympische Spelen, vooral met spannende wedstrijden. Puntje van de stoel, zoiets.
  10. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Mmm, proef ik hier enig cynisme? Volstrekt begrijpelijk, want deze qualifier uitslagen wekken zelfs bij mij geen enkel enthousiasme op. Nee sorry, dat lieg ik. Ik vind stiekem dat die Edwin Park het dit seizoen best aardig doet. Het is bepaald geen Emery Lehman, maar wie weet wordt het de komende jaren nog een hele aardige schaatser. Met die Amerikanen weet je het nooit.
  11. Duif

    Duif Well-Known Member

    Zondag op de Jaap Edenbaan in Amsterdam 2 nieuwe 3km baanrecords. Roza Blokker 4.26.51 en Mark Ooijevaar 3.56.39. Blokker verpulverde het 27 jaar oude baanrecord van Hanneke de Vries met 18 seconden.
  12. Tsuki

    Tsuki Active Member

    Bram de Vries - wie? Ja, dat weet ik ook niet, maar dat doet er nu even niet toe - reed 47.10 op de 500 meter in Thialf.

    Nog niet onder de indruk?

    Die man is geboren in 1942...
    Tuft, SprintMaster, LeeMoZovski en 3 anderen vinden dit leuk.
  13. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Hahahanneke de Vries en Bram de Vries in twee opeenvolgende berichten. Toeval? Familie? Leuk om de naam van Hanneke zomaar weer eens tegen te komen. Ze reed altijd mee in mijn vroege schaatsjaren. In de tijd dat we nog niet zo bijster veel goede dames op de 3 en 5 kilometer hadden. Typisch zo'n nationale subtopper. Ik zie dat ze 2 keer een WK en 1 keer een EK heeft gereden. Maar toen was ze al 30, en dat was in die tijd al aan de oude kant. Over oud gesproken: masters wedstrijden, dat is een ander paar mouwen. Dat zijn zo'n beetje de enige uitslagen waar ik nooit op let. Maar ik begrijp hieruit dat Bram ongelooflijk hard over het ijs is gegaan. Leuk.
  14. trabbie

    trabbie Active Member

    SprintMaster, ik vind het altijd best wel interessant om vergelijkingen te zien met de luchtdruk, daardoor kun je tijden wel eens beter vergelijken. Maar als meteorologie student, moet ik je zeggen dat de manier waarop jij de luchtdruk corrigeert niet helemaal correct is.

    Deze formule is gemaakt voor een algemeen model voor de hele aarde, waarbij ze van standaard waarden uit gaan van een standaarddruk van 1012,9 hPa en temperatuur van 15,04 graden op zeeniveau. Maar bij schaatsbanen ben je geinteresseerd in specifieke plaatsen, dan gelden deze standaard waarden niet, dan is de druk anders en ook de temperatuur en daarvoor kun je niet corrigeren.

    De druk neemt af met de hoogte, maar in de formule is dat in de hoogte boven het oppervlak, dus in de atmosfeer. Dit geldt niet direct voor een hoger gelegen oppervlak, daar speelt de oppervlakte ook een rol op de druk. Bij een gelijke luchtdruk op zeeniveau, zoals dat op een weerkaart te zien is, zal de luchtdruk op 1000 meter boven zee vaak lager zijn dan een plaats gelegen op 1000 meter hoogte.

    In de formule neemt de temperatuur af met 6,5 graad per 100 meter, dit is ook een gemiddelde in vochtige omstandigheden is dit getal kleiner en droger wat groter, daardoor zou ook de gemiddelde luchtvochtigheid over de hoogte meegenomen moeten worden.

    Ik heb niet gelijk een alternatieve formule voor je, maar als ik er een beter alternatief tegenkom zal ik het je toesturen.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Trabbie, ik hou me aanbevolen. Even kort samengevat: bij droge omstandigheden zal de luchtdruk op hoogte kleiner zijn dan de formule voorspelt, bij vochtige omstandigheden juist hoger. Dit betekent dat de luchtdrukken dus meer naar elkaar toe gaan (en dat ik teveel corrigeer). Immers bij droge omstandigheden is de druk meestal hoog (bovengemiddeld) en bij vochtige omstandigheden juist laag.

    Eigenlijk komt het neer op deze vraag: bij de weerdata bepalen ze een sea level pressure, gaan ze daar uit van een standaard luchtdruk per plaats? Of houden ze daar al rekening met de overige weersomstandigheden? In het eerste geval zouden mijn correcties kunnen kloppen, in het tweede geval niet.
    Laatst bewerkt: 21 jan 2014
    fransvanbakel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina