Opgeven?

Discussie in 'Techniek & training' gestart door Tumma, 12 feb 2014.

 1. Tumma

  Tumma New Member

  Ik had vandaag weer een schaatsles en het ging fantastisch. Ik had voor het eerst sinds al die tijd het idee dat ik echt aan het schaatsen was! Ik heb vorig jaar ook al een privéles van deze instructrice gehad en op een of andere manier krijgt zij bij mij wel voor elkaar wat anderen niet lukt...stapje voor stapje opbouwen en dan stoppen met denken. En toen ging het ineens...mijn lichaam kan het namelijk wel! Alleen blijven mijn hersenen maar moeilijk doen en iedere keer de reset knop weer indrukken zodat ik steeds helemaal opnieuw moet beginnen.
  Ze heeft voor mij een lijstje oefeningen gedaan die ik in mijn eentje kan doen om mijn hersenen weer in de "shut up" stand te programmeren...dat ga ik de volgende keer oefenen, hopelijk gaat het dan netzo goed.
  Ik was helemaal blij.:)

  Iemand heeft dit ook al eens in dit topic gezegd; ik moet een route opbouwen vanwaar het wel gaat en dan uitbouwen, maar ja verzin dat zelf maar eens. Er waren ook wel oefeningen die ze met mij probeerde die echt niet gingen, als ik niet goed snap wat de bedoeling is, ik het te eng of te moeilijk vind, dan blokkeert het gelijk weer.

  Nog even over die chiropractor...ik wéét dus niet zeker waarom mijn bekken scheef staat he...ik denk eerlijk gezegd dat ik toch echt een langer linkerbeen heb en dat daardoor mijn heup ietsje omhoog wordt geduwd. Immers, als mijn bekken scheef staat en de lengte van benen hetzelfde is dan zou het net lijken of mijn rechterbeen langer is, dat dan naar beneden wordt geduwd. Ik heb over een paar weken een afspraak met een manueel therapeut, eerst eens kijken wat die zegt.
  Tsuki en ZeeKoei vinden dit leuk.
 2. Renata63

  Renata63 New Member

  :) Haha, de shut up stand! Die heb ik ook nodig! Ik denk ook veel te krampachtig. (komt misschien ook wel van die allereerste schaatsles die ik twee jaar geleden had. Toen braken twee cursisten binnen de eerste 10 minuten hun arm, echt waar... :eek:)
  Wat fijn dat het zo goed ging verder, Wanneperveen we komen er aan! :D

  Op combi noren of je oude schaatsen?
 3. VVA

  VVA Member

  Geweldig Tumma,
  Er plezier in hebben daar draait het helemaal om. En een goede instructrice is goud waard... de rest komt dan ook wel.
  Geniet er van!!
 4. Tumma

  Tumma New Member

  We hebben vanmiddag lekker rondjes geschaatst op de baan in Rotterdam. Foto's volgen, het lijkt net echt.:)
  Om het seizoen waardig af te sluiten gaan we ons op glad ijs begeven, we gaan proberen aan het eind van de maand de 3 km baan van Biddinghuizen tenminste 1 keer (maar misschien ook wel 2 of 3 keer) te volbrengen. Vandaag heb ik alles bij elkaar als je de rondjes op telt toch bijna 8.5 km geschaatst, weliswaar niet aan stuk door maar toen ik februari 2012 voor het eerst op schaatsen op het singeltje voor mijn huis stond kon ik nog niet eens 20 centimeter, dus dat is wel een verbetering van 9.000% ofzo?:D
  Ik hoop maar dat dat ijs mooi glad is en niet vol scheuren en bonken zit.
  ZeeKoei, VVA en Tuttifrutti vinden dit leuk.
 5. Renata63

  Renata63 New Member

  20150206_141800 (372x640).jpg
  Tsuki, VVA en Danielle vinden dit leuk.
 6. Renata63

  Renata63 New Member

  Beetje wazig, maar in Biddinghuizen zal de belichting wel wat beter zijn... ;)
 7. Tumma

  Tumma New Member

  We staan nog wel verdacht dicht bij de rand...:p
  VVA en Schaatstinus vinden dit leuk.
 8. VVA

  VVA Member

  hahaha Veligheid Voor Alles
  Schaatstinus vindt dit leuk.
 9. nelis

  nelis Member

  Hoe gaat het nu ik ben wel benieuwd het kan erg inspirerend zijn (ook voor anderen!) zon struggle waarbij je uiteindelijk progressie boekt. Ikzelf kon totaal niet autorijden (5x examen) en schaatsen deed ik steppend op een been. Puur op doorzetten uren maken geleerd. Nu heb ik toch de Elfstedentocht gereden (zei hij bescheiden;-) dus dat komt wel goed met dat doorzettingsvermogen met jou!
  Niels
 10. Renata63

  Renata63 New Member

  Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar inmiddels is dit al het vijfde jaar dat ik aan het schaatsen ben. Niet dat ik heel veel op schaatsen sta, wegens allerlei omstandigheden per seizoen een keer of zes. Toen ik aan het schaatsen begon heb ik met mezelf afgesproken dat ik er minstens vijf jaar over mocht doen om het te leren, en die vijf jaar heb ik inderdaad allemaal nodig gehad en ik denk dat er nu nog wel vijf bij gaan komen ook. Aan het begin van het seizoen is het elke keer weer moeilijk om weer ontspannen op het ijs te staan, maar gaandeweg komt er wel meer schwung in en daarmee ook steeds meer plezier. Ik heb een paar Vikings die vervelend zitten maar goede ijzers hebben, en een paar zeer comfortabele Zandstra's waar ik nauwelijks snelheid mee maak, maar die heb ik wel steeds aan omdat ik een voetblessure heb opgelopen. Maakt allemaal niet uit, de sfeer op de ijsbaan vind ik altijd leuk en zolang ik nog ieder seizoen een beetje progressie maak ben ik toch nog echt heel blij dat ik dit op latere leeftijd nog heb geleerd!
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Het moet mogelijk zijn om de ijzers van de Vikings onder de Zandstraschoenen te zetten. Vraag dat eens bij de lokale schaatswinkel.
  Als je met een ijzer geen snelheid maakt, is het denk ik niet scherp of zit er een verkeerde ronding in.
 12. Renata63

  Renata63 New Member

  Scherp zijn de Zandstra's wel, maar de ronding is 27 en het staal is ook dikker is dan de Vikings. Zijn allebei combinoren trouwens.
  Maar als ik nog een beetje beter leer schaatsen ga ik de Freeskate nog eens proberen. Al eerder gedaan, maar je techniek moet wel oké zijn anders is het wel krabbelen op die klapschaatsen...

Deel Deze Pagina