Officieuze WielerVSS

Discussie in 'Wielrennen' gestart door dedeut, 1 apr 2010.

 1. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Jaap suggereerde dit eerder ook al. Ik vind het in principe goed hoor, maar mijn overweging was dat je dan in het schaatscafé forum misschien te veel topics voor de VSS zou krijgen. Aan de andere kant zakken die natuurlijk ook weer snel naar beneden. Ik zal een topic openen voor de Waalse Pijl. Dan kunnen we in dit topic over algemene zaken mbt de VSS praten.
 2. Edwin

  Edwin Active Member

  Als je die topics ook nog sluit/laat sluiten, dan zakken ze helemaal snel weg.
 3. jaap

  jaap Active Member

  Ja, sorry ben nou eenmaal sportverslaafd!

  Dus Sabine geen voetballen meer hier in de toekomst, toch nog maar 1 wedstrijd.......haha!
  Succes met je studie.

  Waalse Pijl: Gilbert.
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Of we doen een voetbaltopic. 1 Voetbaltopic, misschien mag dat net in het "aanverwante sporten"-beleid van Sjoerd c.s.
 5. jaap

  jaap Active Member

  Goed voorstel Leenstrafan.
 6. jaap

  jaap Active Member

  Contador rijdt Waalse Pijl!
 7. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ga maandag op vakantie en heb dedeut daarom een PBtje gestuurd met wat voorspellingen, maar dit bericht stond op de één of andere manier niet in mijn uit-bakje, weet dus niet zeker of het verzonden is. Daarom zet ik hier ook nog even mijn voorspellingen neer:

  Dauphine Libere: Alberto Contador
  Ronde van Zwitserland: Fabian Cancellara
 8. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik had de PB inderdaad niet gekregen. Veel plezier op vakantie!
 9. Edwin

  Edwin Active Member

  Is het misschien leuk om het NK ook mee te pakken in de VSS?
 10. jaap

  jaap Active Member

  Goed idee Edwin!
 11. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Goed idee inderdaad. Maar zoals ik op alle goede ideeen voor veranderingen heb geantwoord: Ik ben geen voorstander voor het veranderen van de regels tijdens de competitie maar volgend jaar kunnen we het zeker invoeren.
 12. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Wat vinden jullie van de volgende opzet voor volgend jaar:

  - Aantal wedstrijden: hetzelfde, alleen dan eerder in het jaar beginnen (dus ook eerdere klassiekers meepakken). Daarbij, NK tijdrijden en NK op de weg toevoegen.

  - Puntentelling (ivm lage aantal punten dit jaar): Voor elke wedstrijd mag je drie renners inzenden, één kopman en twee knechten. Als een gespeelde renner 1e wordt krijg je 3 punten (5 punten als het je kopman is), wordt een gespeelde renner 2e of 3e, dan krijg je 1 punt (2 punten als het je kopman is). Je kunt dus maximaal 7 punten per wedstrijd behalen.

  - Verschil tussen wedstrijden:
  Dubbele punten voor:
  * de 5 topklassiekers (Milaan-San Remo, Ronde v. Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, Ronde van Lombardije)
  * WK tijdrit + op de weg
  * Giro + Vuelta algemeen klassement
  Driedubbele punten voor:
  * Tour de France: algemeen klassement
 13. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik ben het bijna helemaal eens met je veranderingen. Zoals ook ik al gezegd heb is het voorspellen van precies één renner best nog tricky. Ook de nuance van topfavorieten en schaduwkopmannen is prima.
  Eén veranderingetje:
  Als je de Tour belangrijker vind, moet je meerdere renners laten spelen, bijv naar 5, of meerdere klassementen, bijvoorbeeld ook een aantal topetappes in het spel opnemen. Maar niet de punten verhogen, want een kleine winst in de tour is dan moeilijk goed te maken in een andere klassieker. Ik vind goed voorspeld in de ene net zo knap als goed voorspeld in de andere, dat staat los van het belang van een wedstrijd.
 14. Edwin

  Edwin Active Member

  Ik zou inderdaad wat meer koersen pakken aan het begin, de Vlaamse semi-klassiekers, Tour Down Under, de NKs inderdaad. Misschien een Veenendaal-Veenendaal oid.
 15. Monique

  Monique Well-Known Member

  Prima nieuwe regels, maar ik ben het wel met Nogevendit eens dat de Tour op deze manier net iets te belangrijk wordt. Verder prima.
 16. jaap

  jaap Active Member

  Heb je goed uitgedoktert Dedeut! Prima voor volgend seizoen. :D
 17. eddy

  eddy Well-Known Member

  Prima opzet voor volgend jaar.
  Misschien voor de grote rondes ook nog apart een bergrenner of sprinter voorspellen voor de hele ronde om extra punten te pakken als die renner inderdaad een etappe wint.
 18. Edwin

  Edwin Active Member

  Gelukkig zijn er nog voor iedereen 4 punten te verdienen :) Alleen eerste worden haal ik niet meer :( ;)
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dankzij Edwin viel het me op. Waarom staat Parijs-Tours tussen de koersen van de VSS terwijl deze wedstrijd dit jaar slechts een 1.HC-koers is op de UCI Europe Tour? Dat is dezelfde status als o.a. Omloop het Volk, E3 Prijs, Veenendaal-Veenendaal, Parijs-Brussel en de Ronde van Emilia die ook niet in de VSS meededen.
 20. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Je hebt gelijk: als je alleen de protour + de drie grote rondes + het WK + de vijf grote klassiekers (Milaan-San Remo, Ronde v. Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en Lombardije) mee wilt tellen, mijn oorspronkelijke plan, dan is Parijs-Tours de enige race die niet in een van die categorieën past. Eigenlijk zou de race dus niet in het schema horen. Waarom hij er toch tussen staat kan ik ook niet verklaren. Maar ja, iedereen heeft zich hier nu al op ingesteld dus we laten hem maar staan. Bovendien is de VSS pas in april begonnen waardoor we races als Milaan-San Remo, de ronde van vlaanderen gemist en de tour down under toch al gemist hebben. Zie Parijs-Tours maar als compensatie :wink: Volgend jaar (als er dan nog animo voor een VSS is) een compleet schema!

Deel Deze Pagina