Officieuze WielerVSS: Ronde van Zwitserland

Discussie in 'Wielrennen' gestart door dedeut, 7 jun 2010.

 1. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Van 12 t/m 20 juni vindt alweer de 2e grote voorbereidingswedstrijd voor de Tour plaats: de Ronde van Zwitserland. Meer informatie over de wedstrijd die vorig jaar door Cancellara gewonnen werd vind je hier: http://www.tds.ch/ (inclusief startlijsten).

  Inzenden voor zaterdag 12 juni: 14.00
 2. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Monique, die op vakantie is, heeft reeds doorgegeven Cancellara te spelen.
 3. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  dit moet cancellara winnen, aangezien de bergen niet heel erg stijl/hoog zijn
 4. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik ga ook maar voor Cancellara, het is toch een Zwitser ;)
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De etappe over de Albulapass (na in het begin de Susten- en Oberalppass al bedwongen te hebben) zal de beslissing brengen. Hoewel ik natuurlijk hoop op Robert Gesink ga ik toch spelen voor Andy Schleck. Hij is een goede ronderenner, vorig jaar tweede in de Tour (en de enige die toen beter was, rijdt niet in Zwitserland).

  Fabian Cancellara kan natuurlijk alleen winnen als hij inderdaad een brommer gebruikt in plaats van een fiets. :p
 6. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Ik ga weer een keer op tijd zijn en heel saai ook op Cancellara spelen...
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Volgens mij is het wel slim om te spelen op Fabian Cancellara omdat als een week na de wedstrijd bekend wordt dat hij alles gereden heeft op een fiets-met-motortje hij in de VSS gewoon zijn punt mag houden. :evil:
 8. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik dacht: 'ik ga niet saai voor Cancellara spelen'. Tot ik het etappeschema eens ging bekijken. Opmerkelijk hoe weinig echte bergetappes er zijn voor de ronde van Zwitserland. Slechts een echte bergetappe, en daar staan een proloog en een slottijdrit tegenover. Dat moet Cancellara gewoon makkelijk winnen tenzij hij uit vorm is (hij was natuurlijk wel oververmoeid na zijn twee overwinningen maar toch). Het wordt dus gewoon Cancellara
 9. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Fabian Cancellara.
 10. jaap

  jaap Active Member

  Ja. ook Cancellara!
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Stel nou dat er binnenkort een groot Zwitsers klimtalent opstaat en Cancellara juist minder wordt (of stopt, of betrapt wordt), dan weet ik vrij zeker dat er in de Ronde van Zwitserland ineens meer pittige bergen beklommen moeten worden. In Italiƫ hadden ze in de jaren '80 (dacht ik) een gebrek aan echte ronderenners dus toen was de Giro ook ineens een stuk minder zwaar.
 12. Edwin

  Edwin Active Member

  Het is dat Peter Sagan nog niet kan tijdrijden dus ben ik genoodzaakt om Roman Kreuziger te zeggen.
 13. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  In etappe nr. X staat een bergrit over 3 reuzen op het program. Daar gaat die zwaargewicht toch echt afhaken, ondanks een lichtere fiets sinds enkele dagen. Nee, ik zie mij genoodzaakt de luwte van het peloton te verlaten, en de man uit Loosduinen te volgen, die zijn onnavolgbare Rogers-tip in California liet volgen door een even onbegrijpelijke Sanchez-voorspelling. Ik twijfel heel erg tussen Rogers en Kreuziger, heb de laatste al eens vergeefs gespeeld hier...maar ga toch nog een keer voor Kreuziger.
 14. eddy

  eddy Well-Known Member

  Ik ga dit keer voor Cancellera, de bergetappes van de ronde zullen namelijk denk ik niet het grote verschil bij de favouriten maken.
  Natuurlijk kan Kreuziger of onze Gesink misschien voor een leuke verrassing zorgen. Kreuziger heeft me al een keer teleurgesteld, dus kies ik deze keer voor Cancellera.
  De broertjes Schleck zullen de ronde alleen kunnen winnen als Cancellara door zijn fiets zakt.
  Dan blijft natuurlijk ook de ploeg van Armstrong nog over met ook Leipheimer die kan verrassen..... , ik hoop in ieder geval op een mooie ronde.
 15. Jippie

  Jippie Well-Known Member

  Ik twijfel tussen de top drie van vorig jaar
  1. Fabian Cancellara
  2. Tony Martin
  3. Roman Kreuziger die deze ronde won in 2008.
  Gevoelsmatig zeg ik Cancellara maar ik denk dat de brommer perikelen niet in zijn koude kleren zijn gaan zitten. Vragen beantwoorden van Joost en z'n.... of hij gaat er helemaal voor.
  Toch zeg ik:

  ROMAN KREUZIGER
 16. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  De inzendingen:

  Cancellara: Monique, MartijnBlaas, Sabine, Reitse, dedeut, Sprintmaster, jaap, eddy
  A. Schleck: leenstrafan
  Kreuziger Edwin, Nogevendit, Jippie
 17. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  tja vorig jaar zaten er ook bergen in, toen heeft ie ze ook allemaal overleeft. Cancellara heeft gewoon een hele sterke ploeg om zich heen en anders pakt ie ze wel weer in de afdaling :p
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Code:
  1. Fabian Cancellara,Zwi,Sax  10.21
  2. Roman Kreuziger,Tsj,Liq  + 0.01
  3. Tony Martin,Dui,HTC    + 0.03
  4. Peter Sagan,Slw,Liq    + 0.03
  
  11. BAUKE MOLLEMA,Rab     + 0.14
  
  31. Andy Schleck,Lux,Sax   + 0.24
  Cancellara wint uiteraard de proloog. Kreuziger, Martin en Sagan blijven heel dicht bij en dat is heel knap van ze. Is Edwins ongelijk ook meteen bewezen (hoewel, er komt nog een lange tijdrit). Andy Schleck (mijn VSS) ligt wat achter, maar komt nog wel terug. En Bauke Mollema komt sterk uit de Giro en zouden we bij de outsiders voor het klassement moeten rekenen.
 19. Edwin

  Edwin Active Member

  Ik vond zijn 17e plek in de TT van California niet super, vandaar die uitspraak. Dat was 33km, dit maar 7,6km...
 20. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Het koersverloop is nu gelukkig eindelijk een keer spannend voor het VSS. Toch blijf ik ervan overtuigd dat op de Albulapas het spul uitelkaar getrokken wordt. Voor het eerst volgens mij dat ik zo nadrukkelijk tegen het peloton inga. Mocht ik gelijk krijgen, dan zal ik niet a la Prem Radakischun een vreugdedansje uitvoeren (bij het WK voetbal te gast).

Deel Deze Pagina